Reizen in coronatijd: hier moet je op letten!

Gepubliceerd: 24 aug 2020 | Foto: Reizen in coronatijd, hier moet je op letten!

Al sinds maart 2020 heeft corona de wereld in haar greep. Veel branches worden getroffen door dit ernstige virus. Zo ook de reisbranche, wat al maanden erge hinder ondervindt. Maar hoe zit het nou met reizen in coronatijd?

Reizen tijdens de coronacrisis

Hoewel steeds meer grenzen opengaan en het vliegverkeer langzaam weer op gang komt, blijft het reizen in 2020 een ingewikkelde zaak. Waar kun je bijvoorbeeld veilig heen en waar moet je op letten bij het boeken van een hotel of pakketreis?

In deze blog ga ik niet in op de regels per land, maar wil ik jou graag wat handige tips geven waar je op moet letten als je toch wil reizen tijdens deze coronacrisis. Zekerheid om te reizen heb je helaas nooit en zeker nu niet, maar het is natuurlijk wel fijn om te weten waar je aan toe bent en of je bijvoorbeeld recht hebt op annuleren.

Hotels boeken tijdens de crisis

Ik kan mij indenken dat je het boeken van een complete rondreis nog niet ziet zitten, maar dat je een hotelovernachting in Nederland of in het buitenland wel aandurft. Bij een partij zoals Booking.com kun je eenvoudig zoeken op hotels en aanvinken dat je gratis wil kunnen annuleren. Als je merkt dat het aantal besmettingen toeneemt kun je op tijd via de website jouw hotelovernachting(en) annuleren of verplaatsen, zonder extra kosten.

Let wel op dat deze annuleringsdatum per hotel anders kan zijn: let daarom goed op de groene datum die op de website van Booking zichtbaar is. Staat het niet aangegeven, dan kun je altijd even contact opnemen met het betreffende hotel.

Ik heb zelf hele goede ervaringen met het annuleren via Booking.com, ook tijdens deze coronacrisis. Sommige hotels zijn ook in staat om de overnachting te verplaatsen, mochten zij niet aan annuleren doen. Dit kun je het beste direct met het hotel afstemmen. Met een telefoontje of mailtje is dit vaak zo geregeld. Ben je op zoek naar een hotelovernachting? Zoek nu naar de goedkoopste hotels

COVID care van TUI

Er zijn steeds meer partijen in de reisbranche die speciale pakketten aanbieden, waarmee je een stuk geruster een reis kunt boeken. Zo heeft TUI bijvoorbeeld COVID care, waarmee je met een gerust hart je vakantie boekt en ook met een gerust hart op vakantie kan gaan.

Versoepelde omruilgarantie

Zo hebben ze een versoepelde omruilgarantie, waarmee je jouw vakantie kosteloos kunt omboeken. Hiermee kun je jouw reis tot 7 dagen voor vertrek wijzigingen. Wijzig bijvoorbeeld je reisbestemming, de reisperiode of het reisgezelschap.

Repatriëringsgarantie

Ook biedt TUI een repatriëringsgarantie, waarbij je met een pakketreis automatisch gedekt bent. Of het nu gaat om een natuurramp, pandemie of andere calamiteit, met een pakketreis ben je ervan verzekerd dat TUI jou en jouw reisgezelschap weer veilig naar huis brengt.

Lees meer over COVID care van TUI

Vliegen tijdens corona

Waarschijnlijk ben je net als ik vaak het overzicht kwijt: waar kan ik nou wel heen reizen en wat zijn de regels die er gelden? Gelukkig spelen steeds meer partijen hierop in en maken ze hele handige overzichten met informatie. Zo ook Skyscanner, die een zeer overzichtelijke pagina heeft ontworpen, waarop je in één oogslag kunt zien in welke landen je welkom bent en welke regels er gelden. Handig toch?

Wereldkaart met kleuren

Bovenaan kun je selecteren in welk land je bent en daaronder vind je een zeer handige wereldkaart met de kleuren: groen, oranje en rood.

Handige (corona) wereldkaart van Skyscanner
Handige (corona) wereldkaart van Skyscanner – Reizen in coronatijd

Groene landen

De groene landen zijn open voor toeristen, hier ben je welkom en hoef je niet bij aankomst in quarantaine.

Oranje landen

De oranje landen zijn gedeeltelijk open. Klik op het gewenste land om meer over de coronaregels te lezen. Deze informatie wordt trouwens regelmatig geüpdate.

Rode landen

De rode landen zijn gesloten voor toeristen. Hier kun je momenteel niet naartoe reizen. Ook hiervoor geldt weer dat je de informatie goed in de gaten moet houden. Regels kunnen namelijk per dag veranderen.

Bekijk de wereldkaart van Skyscanner

Sfeervideo Cuba - Liefde Voor Reizen
Ga jij reizen in coronatijd?

Handige websites met informatie

Het voorbereiden op je reis vergt in 2020 meer tijd dan andere jaren. Het inlezen is erg belangrijk voor vertrek, je wilt namelijk niet verrast worden op vakantie en bijvoorbeeld een boete oplopen. Zo zijn er in sommige landen mondkapjes verplicht en moet je soms formulieren invullen of een coronatest laten doen.

Nederlandwereldwijd.nl

Voor de meest actuele informatie over reizen in het buitenland verwijs ik graag naar Nederlandwereldwijd.nl, waarop alle informatie te vinden is betreft het reizen in het buitenland.

ANWB.nl

Ga je met de auto op vakantie? Dan is het ook fijn om te weten wat de regels van de wegenwacht zijn. Lees hier alle actuele informatie over de ANWB

ANWB reiswijzer

Daarnaast heeft de ANWB een handige reiswijzer, waarop je alle actuele informatie over de coronaregels per land kunt bekijken.

Rijksoverheid.nl

Ga altijd wijs op vakantie en volg alle regels. Op de website van Rijksoverheid.nl kun je alle actuele coronaregels en de meest recente informatie lezen.

Ga jij reizen in coronatijd? Ik wens jou alvast een hele mooie en vooral ook veilige reis!

Lees ook:
Vakantie boeken in 2021: hier moet je rekening mee houden!
Waar kan ik naartoe op vakantie in 2021?

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy