Standaard reisverzekering of toch extra opties?

Gepubliceerd: 29 okt 2018 | Foto: Typische rode vissershuisjes | (ADV)

Typische rode vissershuisjes
Reisblog Liefde voor Reizen

Wanneer je op vakantie gaat wil je dat alles goed geregeld is. Om onbezorgd op pad te gaan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken wanneer er tijdens de vakantie iets gebeurd. In dit artikel wordt er besproken wat een standaard reisverzekering over het algemeen dekt en welke aanvullende dekkingen er zijn.

Standaard reisverzekering

Onder een standaard reisverzekering worden de volgende punten over het algemeen gedekt. Dit kan per verzekeraar verschillen, dus kijk dit altijd goed na:

  • Diefstal/ verlies/ beschadiging van je bagage.
  • Onvoorziene kosten; hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld extra reis- verblijfskosten door stakingen, natuurrampen of andere soortgelijke zaken.
  • Repatriëring; wanneer je door onverwachte omstandigheden eerder dan gepland weer naar huis moet terugkeren, denk aan het overlijden van een familielid.

Welke extra opties kun je kiezen?

Wanneer je een reisverzekering afsluit kun je er ook nog voor kiezen om een aantal extra opties af te sluiten. Een aantal van deze extra opties zijn bijvoorbeeld:

  • Annuleringsverzekering; sluit deze verzekering wel af binnen zeven dagen na het boeken van de reis. Anders is deze verzekering niet geldig en bent u niet verzekerd
  • Reisrechtsbijstand; wanneer je tijdens je vakantie bijvoorbeeld bij een botsing betrokken raakt, of een buitenlandse wet overtreedt, kan het zijn dat je rechtshulp nodig hebt. Deze kosten kunnen al snel hoog oplopen.
  • Autohulp; deze extra optie kan ook al verzekerd zijn bij je autoverzekering zelf, maar niet elke autoverzekering dekt ook in het buitenland, kijk dit dus altijd goed na. Wanneer dit niet het geval is kan het handig zijn om dit extra te laten verzekeren bij je reisverzekering. Dit is alleen van toepassing wanneer je met de auto op vakantie gaat.
  • Extra sportuitrusting; het is mogelijk om sportuitrusting, zoals duikersuitrusting en golfuitrusting, extra te laten verzekeren. Dit komt dan bovenop het verzekerde bedrag van de bagage.
  • Wintersportdekking; wanneer je op wintersport gaat kan het handig zijn om bij je reisverzekering ook de wintersportdekking erbij te kiezen. Hierdoor ben je verzekerd wanneer er tijdens de wintersport iets gebeurd en kan jij genieten van al het moois dat de wintersport te bieden heeft.

Het gaat uiteindelijk om wat voor soort vakantie je hebt gepland en wat je tijdens je vakantie allemaal van plan bent om te gaan doen. Ga bij jezelf dus goed na welke verzekering het beste bij jou en je aankomende vakantie past en sluit je reisverzekering hierop aan. Op Reisverzekering.nl vind je een groot aanbod van verschillende verzekeraars die je kan vergelijken om zo bij een passende reisverzekering uit te komen.

Meer budgettips?

Wij plaatsen regelmatig budgettips op onze website, waarmee je als reiziger geld kunt besparen. Lees alle budgettips. 

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat kost een gemiddelde hotelovernachting
Budgettips

Wat kost een hotelovernachting in populaire vakantielanden?

Wanneer je op reis gaat zijn er diverse zaken die meewegen in waar je naartoe gaat. Een van die zaken is hoeveel het gaat kosten. Het boeken van een accommodatie is dan een van de grotere kostenposten, naast de reiskosten. In deze blog vergelijken we de gemiddelde kosten voor hotels in drie verschillende segmenten. Dit Wat kost een hotelovernachting in populaire vakantielanden?

Zo bespaar je makkelijk geld en tijd om te reizen
Budgettips

Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

Het leven wordt er niet goedkoper op tegenwoordig. De hoge inflatie zorgt ervoor dat we steeds minder kunnen voor hetzelfde geld. Toch vinden we het allemaal lastig om te besparen op onze reizen, die liefde blijft gewoon enorm. Gelukkig zijn er eenvoudige aanpassingen waarmee je op een snelle manier geld kunt besparen en kunt wegzetten Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie
Budgettips

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de paniek toe. Hij kan uiteraard ergens in de hotelkamer rondslingeren, maar wat nou als hij gestolen is? Wij leggen jou uit welke stappen je moet nemen zodra je jouw telefoon (op vakantie) kwijt bent. Tip 4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy