Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Standaard reisverzekering of toch extra opties?

Typische rode vissershuisjes

Standaard reisverzekering of toch extra opties?

Typische rode vissershuisjes

Inhoudsopgave

Wanneer je op vakantie gaat wil je dat alles goed geregeld is. Om onbezorgd op pad te gaan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken wanneer er tijdens de vakantie iets gebeurd. In dit artikel wordt er besproken wat een standaard reisverzekering over het algemeen dekt en welke aanvullende dekkingen er zijn.

Standaard reisverzekering

Onder een standaard reisverzekering worden de volgende punten over het algemeen gedekt. Dit kan per verzekeraar verschillen, dus kijk dit altijd goed na:

  • Diefstal/ verlies/ beschadiging van je bagage.
  • Onvoorziene kosten; hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld extra reis- verblijfskosten door stakingen, natuurrampen of andere soortgelijke zaken.
  • Repatriëring; wanneer je door onverwachte omstandigheden eerder dan gepland weer naar huis moet terugkeren, denk aan het overlijden van een familielid.

Welke extra opties kun je kiezen?

Wanneer je een reisverzekering afsluit kun je er ook nog voor kiezen om een aantal extra opties af te sluiten. Een aantal van deze extra opties zijn bijvoorbeeld:

  • Annuleringsverzekering; sluit deze verzekering wel af binnen zeven dagen na het boeken van de reis. Anders is deze verzekering niet geldig en bent u niet verzekerd
  • Reisrechtsbijstand; wanneer je tijdens je vakantie bijvoorbeeld bij een botsing betrokken raakt, of een buitenlandse wet overtreedt, kan het zijn dat je rechtshulp nodig hebt. Deze kosten kunnen al snel hoog oplopen.
  • Autohulp; deze extra optie kan ook al verzekerd zijn bij je autoverzekering zelf, maar niet elke autoverzekering dekt ook in het buitenland, kijk dit dus altijd goed na. Wanneer dit niet het geval is kan het handig zijn om dit extra te laten verzekeren bij je reisverzekering. Dit is alleen van toepassing wanneer je met de auto op vakantie gaat.
  • Extra sportuitrusting; het is mogelijk om sportuitrusting, zoals duikersuitrusting en golfuitrusting, extra te laten verzekeren. Dit komt dan bovenop het verzekerde bedrag van de bagage.
  • Wintersportdekking; wanneer je op wintersport gaat kan het handig zijn om bij je reisverzekering ook de wintersportdekking erbij te kiezen. Hierdoor ben je verzekerd wanneer er tijdens de wintersport iets gebeurd en kan jij genieten van al het moois dat de wintersport te bieden heeft.

Het gaat uiteindelijk om wat voor soort vakantie je hebt gepland en wat je tijdens je vakantie allemaal van plan bent om te gaan doen. Ga bij jezelf dus goed na welke verzekering het beste bij jou en je aankomende vakantie past en sluit je reisverzekering hierop aan. Op Reisverzekering.nl vind je een groot aanbod van verschillende verzekeraars die je kan vergelijken om zo bij een passende reisverzekering uit te komen.

Meer budgettips?

Wij plaatsen regelmatig budgettips op onze website, waarmee je als reiziger geld kunt besparen. Lees alle budgettips. 

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je nieuwe reis