Top 5 budgettips voor boeken van goedkope vliegtickets

Top 5 budgettips voor boeken van goedkope vliegtickets


06 sep 2015 |
Foto: Top 5 budgettips voor boeken van goedkope vliegtickets

Wanneer je op reis gaat is één van de eerste zaken, die je regelt de vliegreis. Vaak zijn vliegreizen erg duur, maar je beste vrienden weten altijd met een voordelig prijsje te boeken. Wat moet je nou doen om ook lekker voordelig te kunnen vliegen? Hier de top 5 tips om voordelig vliegtickets te boeken!

1. Zoek je vlucht altijd in incognito-modus in je browser.

Zoek en boek je vliegtickets altijd in de incognito modus. Zo weet de boekingssite in ieder geval niet dat je al vaker op dezelfde reis hebt gezocht en kunnen ze hem niet op basis daarvan duurder weergeven.

2. Maak gebruik van de spaarprogramma’s van de diverse vliegmaatschappijen.

Zo heeft de Star Alliance (met o.a. Lufthansa en Swiss Air) het Miles & More programma en KLM heeft bijvoorbeeld het Flying Blue programma waar o.a. ook China Air aan meedoet. Met deze spaarprogramma’s spaar je airmiles, die je dus later weer kunt gebruiken om tickets, of een deel ervan mee te betalen.

3. Wees flexibel in je vertrek en retour data.

Op deze manier kun je door het schuiven naar een dag eerder of later vaak al flink besparen in je vliegkosten!

4. Gebruik een zo overzichtelijk mogelijke boekingssite, waar je zoveel mogelijk vluchten kunt vergelijken.

Wij zelf zijn fan van Google Flights! Deze zoekpagina van Google helpt je ook actief om de voordeligste vlucht te vinden.

5. Hou aanbiedingen in de gaten van de verschillende vliegmaatschappijen.

Zo hebben budgetmaatschappijen nog wel eens heel goede aanbiedingen, die korte tijd geldig zijn, dus moet je hier snel van op de hoogte zijn. Aan te raden is dan dus dat je je hebt ingeschreven voor nieuwsbrieven van vliegmaatschappijen, zodat je als eerste op de hoogte bent van dergelijke aanbiedingen. Ryan Air stunt op dit moment met vliegtickets vanaf 9,99 euro bijvoorbeeld. Maar ook voor de langere vluchten zijn er regelmatig goede aanbiedingen die de moeite waard zijn om in de gaten te houden!

Ons motto is: Vlieg goed(koop)!

Groet Martin Budgetcoach


  1. Reisblogger Martin

    Auteur

    Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Reacties

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *