Top 5 budgettips voor boeken van goedkope vliegtickets

Gepubliceerd: 06 sep 2015 | Foto: Top 5 budgettips voor boeken van goedkope vliegtickets

Wanneer je op reis gaat is één van de eerste zaken, die je regelt de vliegreis. Vaak zijn vliegreizen erg duur, maar je beste vrienden weten altijd met een voordelig prijsje te boeken. Wat moet je nou doen om ook lekker voordelig te kunnen vliegen? Hier de top 5 tips om voordelig vliegtickets te boeken!

1. Zoek je vlucht altijd in incognito-modus in je browser.

Zoek en boek je vliegtickets altijd in de incognito modus. Zo weet de boekingssite in ieder geval niet dat je al vaker op dezelfde reis hebt gezocht en kunnen ze hem niet op basis daarvan duurder weergeven.

2. Maak gebruik van de spaarprogramma’s van de diverse vliegmaatschappijen.

Zo heeft de Star Alliance (met o.a. Lufthansa en Swiss Air) het Miles & More programma en KLM heeft bijvoorbeeld het Flying Blue programma waar o.a. ook China Air aan meedoet. Met deze spaarprogramma’s spaar je airmiles, die je dus later weer kunt gebruiken om tickets, of een deel ervan mee te betalen.

3. Wees flexibel in je vertrek en retour data.

Op deze manier kun je door het schuiven naar een dag eerder of later vaak al flink besparen in je vliegkosten!

4. Gebruik een zo overzichtelijk mogelijke boekingssite, waar je zoveel mogelijk vluchten kunt vergelijken.

Wij zelf zijn fan van Google Flights! Deze zoekpagina van Google helpt je ook actief om de voordeligste vlucht te vinden.

5. Hou aanbiedingen in de gaten van de verschillende vliegmaatschappijen.

Zo hebben budgetmaatschappijen nog wel eens heel goede aanbiedingen, die korte tijd geldig zijn, dus moet je hier snel van op de hoogte zijn. Aan te raden is dan dus dat je je hebt ingeschreven voor nieuwsbrieven van vliegmaatschappijen, zodat je als eerste op de hoogte bent van dergelijke aanbiedingen. Ryan Air stunt op dit moment met vliegtickets vanaf 9,99 euro bijvoorbeeld. Maar ook voor de langere vluchten zijn er regelmatig goede aanbiedingen die de moeite waard zijn om in de gaten te houden!

Ons motto is: Vlieg goed(koop)!

Groet Martin Budgetcoach

Reisblogger Martin

Auteur:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Reizen in coronatijd: hier moet je op letten!

Al sinds maart 2020 heeft corona de wereld in haar greep. Veel branches worden getroffen door dit ernstige virus. Zo...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy