Hoe zit het met vaccinaties op vakantie?

Gepubliceerd: 13 jul 2016 | Foto:

De vakantietijd is weer aangebroken voor een groot deel van de Nederlanders en een deel daarvan gaat naar (sub)tropische bestemmingen, waar je in sommige gevallen beter niet zonder vaccinaties naartoe gaat. Maar hoe zit het nou met de vaccinaties? 

Kosten van vaccinaties op vakantie

Vaccinaties zijn vaak niet goedkoop, dus het is vaak 1 van de eerste vakantie uitgaven, die je liever niet doet. Vaccinaties worden in de basisverzekering niet standaard vergoed, maar in sommige aanvullende ziektekostenverzekeringen worden ze wel vergoed. Ben je dus aanvullend verzekerd en je hebt vaccinaties nodig, kijk dan eerst goed welke vaccinaties volgens jouw ziektekostenverzekering wel vergoed worden en bij welke zorgverlener. Sommige zorgverleners worden namelijk uitgesloten door ziektekostenverzekeraars, net als sommige merken vaccinaties.

Handige website over vaccinaties voor op vakantie

Neem ook eens eens een kijkje op GGDreisvaccinaties.nl, hier vind je nog meer informatie over vaccinaties op vakantie en maak bij twijfel een afspraak.

 

Wij wensen iedereen een fijne veilige vakantie toe, met net iets meer zakgeld in je portemonnee!
Lekker genieten!

Reisblogger Martin

Auteur:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy