Hoe zit het met vaccinaties op vakantie?


13 jul 2016 | Budgettips
Foto:

De vakantietijd is weer aangebroken voor een groot deel van de Nederlanders en een deel daarvan gaat naar (sub)tropische bestemmingen, waar je in sommige gevallen beter niet zonder vaccinaties naartoe gaat. Maar hoe zit het nou met de vaccinaties? 

Kosten van vaccinaties op vakantie

Vaccinaties zijn vaak niet goedkoop, dus het is vaak 1 van de eerste vakantie uitgaven, die je liever niet doet. Vaccinaties worden in de basisverzekering niet standaard vergoed, maar in sommige aanvullende ziektekostenverzekeringen worden ze wel vergoed. Ben je dus aanvullend verzekerd en je hebt vaccinaties nodig, kijk dan eerst goed welke vaccinaties volgens jouw ziektekostenverzekering wel vergoed worden en bij welke zorgverlener. Sommige zorgverleners worden namelijk uitgesloten door ziektekostenverzekeraars, net als sommige merken vaccinaties.

Handige website over vaccinaties voor op vakantie

Neem ook eens eens een kijkje op GGDreisvaccinaties.nl, hier vind je nog meer informatie over vaccinaties op vakantie en maak bij twijfel een afspraak.

 

Wij wensen iedereen een fijne veilige vakantie toe, met net iets meer zakgeld in je portemonnee!
Lekker genieten!


  1. Reisblogger Martin

    Auteur

    Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *