Vliegen en tóch het milieu besparen

Gepubliceerd: 08 jul 2015 | Foto:

Als budgetcoach ben ik vooral veel bezig met geld besparen, maar ook het milieu moet gespaard worden in deze tijd. En het is een feit, vliegtuigen zorgen voor een flinke milieuvervuiling en er wordt steeds meer gevlogen nu vliegreizen steeds voordeliger worden. Aan de ene kant ben ik als budgetcoach blij met de besparing op het vliegen, maar aan de andere kant vind ik het lastig dat ik het milieu hierdoor zwaarder belast.

Bij mij komt dan de vraag op, wat kan ik hieraan doen?

Op dit moment is de ANVR samen met de Nederlandse reisbranche bezig met een CO2 Voetafdruk calculator op te stellen, waarmee je de milieubelasting kunt berekenen van de reis, die je gaat maken. Deze calculator van de ANVR is nog niet gelanceerd, maar via google heb ik wel een andere gevonden op www.kilometerafstanden.nl. Hier heb ik de vervuiling opgezocht voor de retourvlucht van Weeze naar Valencia en dit komt neer op 2,48ton(2480kg) CO2.

Wanneer je het milieu wilt besparen en dus je co2 uitstoot wilt compenseren zijn er diverse mogelijkheden. Via google heb ik diverse initiatieven gevonden. Zo kwam ik op de website www.treesforall.nl, waar je je kunt abonneren en bomen planten voor de co2 uitstoot die je veroorzaakt. Dit kost gemiddeld zoń 9 a 10 euro per ton uitstoot, dus met 2,48 ton komt dit op een kleine 25 euro voor de compensatie van onze heen en terugreis naar Valencia.

Het is een kleine extra uitgave, maar een besparing voor de toekomst van de wereld en op die manier kunnen we wel voordelig blijven vliegen en mooie reizen blijven maken! groeten de Budgetcoach!

Meer budgettips lezen?

Lees alle budgettips van onze budgetcoach Martin hier!

Reisblogger Martin

Auteur:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy