Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vliegen en tóch het milieu besparen

Vliegen en tóch het milieu besparen

Vliegen en tóch het milieu besparen

Vliegen en tóch het milieu besparen

Inhoudsopgave

Als budgetcoach ben ik vooral veel bezig met geld besparen, maar ook het milieu moet gespaard worden in deze tijd. En het is een feit, vliegtuigen zorgen voor een flinke milieuvervuiling en er wordt steeds meer gevlogen nu vliegreizen steeds voordeliger worden. Aan de ene kant ben ik als budgetcoach blij met de besparing op het vliegen, maar aan de andere kant vind ik het lastig dat ik het milieu hierdoor zwaarder belast.

Bij mij komt dan de vraag op, wat kan ik hieraan doen?

Op dit moment is de ANVR samen met de Nederlandse reisbranche bezig met een CO2 Voetafdruk calculator op te stellen, waarmee je de milieubelasting kunt berekenen van de reis, die je gaat maken. Deze calculator van de ANVR is nog niet gelanceerd, maar via google heb ik wel een andere gevonden op www.kilometerafstanden.nl. Hier heb ik de vervuiling opgezocht voor de retourvlucht van Weeze naar Valencia en dit komt neer op 2,48ton(2480kg) CO2.

Wanneer je het milieu wilt besparen en dus je co2 uitstoot wilt compenseren zijn er diverse mogelijkheden. Via google heb ik diverse initiatieven gevonden. Zo kwam ik op de website www.treesforall.nl, waar je je kunt abonneren en bomen planten voor de co2 uitstoot die je veroorzaakt. Dit kost gemiddeld zoń 9 a 10 euro per ton uitstoot, dus met 2,48 ton komt dit op een kleine 25 euro voor de compensatie van onze heen en terugreis naar Valencia.

Het is een kleine extra uitgave, maar een besparing voor de toekomst van de wereld en op die manier kunnen we wel voordelig blijven vliegen en mooie reizen blijven maken! groeten de Budgetcoach!

Meer budgettips lezen?

Lees alle budgettips van onze budgetcoach Martin hier!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis