Vliegen en tóch het milieu besparen

Vliegen en tóch het milieu besparen

Gepubliceerd: 08 jul 2015 | Foto: Liefde voor Reizen

Als budgetcoach ben ik vooral veel bezig met geld besparen, maar ook het milieu moet gespaard worden in deze tijd. En het is een feit, vliegtuigen zorgen voor een flinke milieuvervuiling en er wordt steeds meer gevlogen nu vliegreizen steeds voordeliger worden. Aan de ene kant ben ik als budgetcoach blij met de besparing op het vliegen, maar aan de andere kant vind ik het lastig dat ik het milieu hierdoor zwaarder belast.

Bij mij komt dan de vraag op, wat kan ik hieraan doen?

Op dit moment is de ANVR samen met de Nederlandse reisbranche bezig met een CO2 Voetafdruk calculator op te stellen, waarmee je de milieubelasting kunt berekenen van de reis, die je gaat maken. Deze calculator van de ANVR is nog niet gelanceerd, maar via google heb ik wel een andere gevonden op www.kilometerafstanden.nl. Hier heb ik de vervuiling opgezocht voor de retourvlucht van Weeze naar Valencia en dit komt neer op 2,48ton(2480kg) CO2.

Wanneer je het milieu wilt besparen en dus je co2 uitstoot wilt compenseren zijn er diverse mogelijkheden. Via google heb ik diverse initiatieven gevonden. Zo kwam ik op de website www.treesforall.nl, waar je je kunt abonneren en bomen planten voor de co2 uitstoot die je veroorzaakt. Dit kost gemiddeld zoń 9 a 10 euro per ton uitstoot, dus met 2,48 ton komt dit op een kleine 25 euro voor de compensatie van onze heen en terugreis naar Valencia.

Het is een kleine extra uitgave, maar een besparing voor de toekomst van de wereld en op die manier kunnen we wel voordelig blijven vliegen en mooie reizen blijven maken! groeten de Budgetcoach!

Meer budgettips lezen?

Lees alle budgettips van onze budgetcoach Martin hier!

Reisblogger Martin

Met liefde geschreven door:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Sydney(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy