De voordelen van een VPN in het buitenland

Gepubliceerd: 15 jan 2019 | Foto: De voordelen van een VPN in het buitenland

Als je in het buitenland gebruik maakt van het internet kan het voorkomen dat er bepaalde content niet zichtbaar is of geblokkeerd wordt. Om tijdens een reis toch gebruik te kunnen maken van alles dat het internet te bieden heeft kun je een VPN gebruiken. Maar wat is een VPN precies en wat zijn de voordelen wanneer je er in het buitenland gebruik van maakt?

Wat is een VPN?

Een VPN (Virtual Private Network) is een versleutelde internetverbinding tussen je device en de VPN- server. Vervolgens wordt de data verstuurd naar het internet. De data die je verstuurd naar de VPN- server is gecodeerd en kan enkel door jou en de VPN-server ontcijferd worden. Daardoor wordt je anonimiteit vergroot en kunnen buitenstaanders niet bij je privacygevoelige informatie komen.

Waarom een VPN gebruiken?

Naast extra anonimiteit en meer veiligheid zijn er nog meer voordelen voor het gebruiken va neen VPN. Zo kun je dankzij een VPN-verbinding maken met het lokale netwerk van je werkgever. Werken op afstand is daarom gewoon mogelijk en je kunt gewoon bij de bestanden die binnen het netwerk van je werkgever staan. Dankzij de versleutelde verbinding hoef je niet bang te zijn dat de gegevens uitlekken, ook wanneer je gebruik maakt van een publiek wifinetwerk.

Het kan ook voorkomen dat bepaalde apps of websites regionale beperkingen hebben. Bekende voorbeelden zijn Ziggo Go en Netflix. Bij Ziggo Go kan je niet gebruiken maken van de service wanneer je je buiten Europa bevindt. Ziggo heeft namelijk een blokkade voor gebruikers van buiten de Europese unie ingesteld. Omdat je verbinding kunt maken met servers over de hele wereld lijkt het alsof je internetverbinding vanuit het land van de server komt. Daardoor kun je geografische blokkades eenvoudig ontwijken. Bekijk hier het overzicht van de beste VPN-providers om een goede keuze te maken.

Bij Netflix is een deel van de content niet zichtbaar voor gebruikers uit bepaalde landen. Zo is het aanbod in Amerika vele malen groter dan in Nederland. Via een VPN-verbinding kun je toegang krijgen tot de Amerikaanse versie van Netflix en dus het grotere aanbod.

Een VPN-verbinding gebruiken in het buitenland heeft dus een aantal handige voordelen!

Meer budgettips

5 fantastische tips hoe je geld kunt besparen met Skyscanner!

Auto huren in het buitenland? Hier moet je op letten!

Hoe kom ik op het snelst en voordeligst op Schiphol? Auto, trein of taxi?

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy