De voordelen van een VPN in het buitenland

De voordelen van een VPN in het buitenland

Gepubliceerd: 15 jan 2019 | Foto: Stefan Coders (Pixabay) | (ADV)

Als je in het buitenland gebruik maakt van het internet kan het voorkomen dat er bepaalde content niet zichtbaar is of geblokkeerd wordt. Om tijdens een reis toch gebruik te kunnen maken van alles dat het internet te bieden heeft kun je een VPN gebruiken. Maar wat is een VPN precies en wat zijn de voordelen wanneer je er in het buitenland gebruik van maakt?

Wat is een VPN?

Een VPN (Virtual Private Network) is een versleutelde internetverbinding tussen je device en de VPN- server. Vervolgens wordt de data verstuurd naar het internet. De data die je verstuurd naar de VPN- server is gecodeerd en kan enkel door jou en de VPN-server ontcijferd worden. Daardoor wordt je anonimiteit vergroot en kunnen buitenstaanders niet bij je privacygevoelige informatie komen.

Waarom een VPN gebruiken?

Naast extra anonimiteit en meer veiligheid zijn er nog meer voordelen voor het gebruiken va neen VPN. Zo kun je dankzij een VPN-verbinding maken met het lokale netwerk van je werkgever. Werken op afstand is daarom gewoon mogelijk en je kunt gewoon bij de bestanden die binnen het netwerk van je werkgever staan. Dankzij de versleutelde verbinding hoef je niet bang te zijn dat de gegevens uitlekken, ook wanneer je gebruik maakt van een publiek wifinetwerk.

Het kan ook voorkomen dat bepaalde apps of websites regionale beperkingen hebben. Bekende voorbeelden zijn Ziggo Go en Netflix. Bij Ziggo Go kan je niet gebruiken maken van de service wanneer je je buiten Europa bevindt. Ziggo heeft namelijk een blokkade voor gebruikers van buiten de Europese unie ingesteld. Omdat je verbinding kunt maken met servers over de hele wereld lijkt het alsof je internetverbinding vanuit het land van de server komt. Daardoor kun je geografische blokkades eenvoudig ontwijken. Bekijk hier het overzicht van de beste VPN-providers om een goede keuze te maken.

Bij Netflix is een deel van de content niet zichtbaar voor gebruikers uit bepaalde landen. Zo is het aanbod in Amerika vele malen groter dan in Nederland. Via een VPN-verbinding kun je toegang krijgen tot de Amerikaanse versie van Netflix en dus het grotere aanbod.

Een VPN-verbinding gebruiken in het buitenland heeft dus een aantal handige voordelen!

Meer budgettips

5 fantastische tips hoe je geld kunt besparen met Skyscanner!

Auto huren in het buitenland? Hier moet je op letten!

Hoe kom ik op het snelst en voordeligst op Schiphol? Auto, trein of taxi?

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy