Zo boek je een voordelige citytrip

Gepubliceerd: 13 apr 2017 | Foto: Zo boek je een voordelige citytrip

Ken jij de 55 regel al? Wie de komende tijd een leuke citytrip wil maken, kan het beste zijn vliegtickets 55 dagen voor vertrek boeken. Dit blijkt ook een onderzoek van internetzoekmachine momondo.nl, waarbij 2,66 miljard verschillende ticketprijzen naar 100 reisbestemmingen met elkaar werden vergeleken. Of we hiermee altijd van de 55 regel kunnen uitgaan is helaas niet waar. Het helpt in ieder geval wel, maar hou je altijd aan de volgende regels bij het zoeken naar tickets:

Wees flexibel met data en luchthaven

Hoe flexibeler je bent, hoe goedkoper je op citytrip kunt. Speel bij het zoeken naar vliegtickets eens met de datum, aantal dagen en de luchthaven. Hiermee kun je extreem veel besparen.  Hou je niet teveel vast aan die favoriete vertrekdatum, maar wees flexibel. 

Bekijk het totale plaatje

Ga je niet blindstaren op alleen de prijs van de vliegtickets. Bekijk ook eens of je misschien kunt besparen op je hotel. Ook hierbij geldt vaak dat flexibiliteit wordt beloond. Als je het totale plaatje dan bij elkaar optelt ben je vaak een stuk minder kwijt dan van te voren gedacht. 

Meer budgettips? 

Onze budgetcoach Martin deelt regelmatig handige budgettips, waarmee je op een simple manier kunt besparen op vliegtickets en hotels.Wil je nog meer handige tips om te kunnen besparen op je citytrip? Bekijk deze bespaartips dan eens. 

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Meer inspirerende blogs

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Wat kan je doen als je vlucht niet doorgaat?

Het is het laatste waar je aan wilt denken als je op reis gaat: je vlucht die op het allerlaatste...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy