Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Gepubliceerd: 10 sep 2021 | Foto: Booking.com - Waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Booking.com - Waarom wij wél nog steeds fan zijn!
Reisblog Liefde voor Reizen

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist het bedrijf zich te ontwikkelen tot een van de grootste boekingssites ter wereld. Reizigers zagen snel de voordelen van het platform en hoe zij konden besparen op hotelovernachtingen. De afgelopen jaren is Booking.com regelmatig terecht en onterecht negatief in het nieuws geweest. Tijd om eens te evalueren en te kijken wat onze ervaringen met dit bekende platform de afgelopen 10 jaar zijn geweest.

90% via Booking.com

Als wij kijken naar het gebruik van boekingssites dan kunnen wij melden dat wij bij 90% van onze hotelboekingen gebruik hebben gemaakt van Booking.com. Gemiddeld hebben wij zo’n 25 overnachtingen geboekt per jaar, dat zou in 10 jaar gemiddeld 250 overnachtingen betekenen.

Als wij gaan kijken naar het aantal annuleringen of fouten die gemaakt zijn de afgelopen 10 jaar vanuit Booking.com dan komen wij uit op 1. Hierbij ging het om een bedrag van een hotelboeking dat dubbel afgeschreven was. We hebben in deze situatie contact moeten zoeken met Booking.com, waarna het bedrag binnen enkele dagen netjes teruggestort was. Echt hele grote problemen hebben wij nooit gehad met de boekingssite.

Nadelen

Hebben wij dan helemaal geen nadelen ervaren tijdens het gebruik van het boekingsplatform? Natuurlijk wel! Een van de grootste ergernissen waren voor ons de vele popups en meldingen die verschenen met teksten zoals: let op, er is nog 1 kamer vrij! Gelukkig waren wij hier niet de enige in en heeft Booking.com vanwege de vele kritiek hierop actie ondernomen.

Ook het aanbod aan verblijven zonder gratis annuleringsmogelijkheden is een nadeel. Hoewel dit wel duidelijk wordt gecommuniceerd via het platform en ook ondertussen bekend is onder vaste gebruikers. Wij boeken altijd hotels waarbij je nog kort van te voren gratis kunt annuleren. En helemaal in tijden als deze. Want niets is zeker, er kan altijd iets gebeuren!

Voordelen

Voor ons blijft Booking.com een zeer gebruiksvriendelijke website waarop je heel snel hotels kunt vergelijken op basis van review, locatie en prijs. Het gebruik bij ons blijft groot aangezien wij geen betere boekingsplatforms zijn tegengekomen de afgelopen jaren. Voor ons speelt (net zoals bij veel andere reizigers) de prijs van een hotel een grote rol. Booking.com scoort hier nog altijd erg goed mee.

Een ander groot voordeel zijn de kortingen die je regelmatig krijgt als Genius gebruiker. Bij veel hotels kun je extra korting krijgen als Genius gebruiker, wat leuk meegenomen is. Daarnaast is Booking.com een fijn platform als je een lange trip gaat maken. Alle geboekte verblijven zie je dan namelijk heel overzichtelijk op datum staan, zodat je niet telkens in je mail hoeft te zoeken en meteen ook ziet of je geen overnachting over het hoofd ziet. Super handig, vinden wij!

Conclusie

Als wij alle voor- en nadelen naast elkaar leggen en zien dat wij maar 1 keer de laatste 10 jaar echte problemen hebben ervaren met Booking.com, dan kunnen wij concluderen dat bij ons het gebruik van ’s werelds grootste boekingssite nog steeds goed werkt. Wij zijn nog steeds fan en jij?

Gebruik jij ook vaak Booking.com of juist helemaal niet? Geef je mening en laat je reactie achter op deze pagina.

Nieuwe reis aan het plannen? Start je zoektocht naar goedkope hotels hier

Meer tips over Booking.com

Booking.com, de voordelen van ’s werelds grootste boekingssite

Hoe vind en boek ik mijn perfecte hotel met Booking.com?

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat kost een gemiddelde hotelovernachting
Budgettips

Wat kost een hotelovernachting in populaire vakantielanden?

Wanneer je op reis gaat zijn er diverse zaken die meewegen in waar je naartoe gaat. Een van die zaken is hoeveel het gaat kosten. Het boeken van een accommodatie is dan een van de grotere kostenposten, naast de reiskosten. In deze blog vergelijken we de gemiddelde kosten voor hotels in drie verschillende segmenten. Dit Wat kost een hotelovernachting in populaire vakantielanden?

Zo bespaar je makkelijk geld en tijd om te reizen
Budgettips

Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

Het leven wordt er niet goedkoper op tegenwoordig. De hoge inflatie zorgt ervoor dat we steeds minder kunnen voor hetzelfde geld. Toch vinden we het allemaal lastig om te besparen op onze reizen, die liefde blijft gewoon enorm. Gelukkig zijn er eenvoudige aanpassingen waarmee je op een snelle manier geld kunt besparen en kunt wegzetten Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie
Budgettips

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de paniek toe. Hij kan uiteraard ergens in de hotelkamer rondslingeren, maar wat nou als hij gestolen is? Wij leggen jou uit welke stappen je moet nemen zodra je jouw telefoon (op vakantie) kwijt bent. Tip 4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy