Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopst?

Gepubliceerd: 09 okt 2019 | Foto: Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopst?

(ADV)

Even op vakantie gaan is de ultieme manier om even je hoofd leeg te maken en nieuwe werelden te ontdekken. De ervaringen zijn vaak fantastisch, maar als je achteraf op je portemonnee kijkt kan je een flinke kater krijgen. Hoe zorg je er voor dat je de goedkoopste tickets aanschaft? En welke maatregelen moet je nog meer nemen om je vakantie zo betaalbaar mogelijk te houden? In dit artikel staan de 5 belangrijkste tips voor een goedkope vakantie.

1 – Kies het juiste moment

De eerste tip is wellicht een dooddoener voor je, maar je moet op het juiste moment boeken. Dit vergt flexibiliteit. Een aantal jaren geleden kon je wachten tot het allerlaatste moment om goedkoop uit te zijn. Met de komst van goedkope luchtvaartmaatschappijen is er een andere tactiek nodig.

De goedkoopste reisdata en acties ontdekken is makkelijk met de gratis flight alert service van VliegenNaar. Dat werkt heel eenvoudig: kies waar je heen wilt en geef aan wat je maximaal voor een vlucht zou willen uitgeven. Vervolgens krijg je bericht als er luchtvaartmaatschappijen of online reisbureaus zijn die een aanbieding hebben die bij je criteria past. Daarnaast is het slim om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van vergelijkingssites als Skyscanner en Cheaptickets.

De ticketprijs is afhankelijk van de maand waarin je vertrekt. Als je dus niet gebonden zit aan vakanties is het slim om in maanden als september en januari. KLM heeft een tool, waarop je kan welke maanden voor je vlucht goedkoop zijn. 

2 – Overstappen naar een lagere prijs

Des te minder je moet betalen voor je vliegticket, des te flexibeler je dus moet zijn. Vaak moet je voor een goedkope ticket minimaal een keer overstappen. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat er voldoende tijd is voor je volgende vlucht. Hou minimaal 4 uur aan.  Kies dus een hub uit, een redelijk centraal overstappunt, en bespaar veel geld!

Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopst?

3 – Kijk over de landsgrenzen

Voor vliegtickets wordt er in Nederland vaak gekeken naar Schiphol of Eindhoven Airport. Vergelijk de vliegtickets vanaf luchthavens dichtbij de landsgrenzen. Zo heeft Düsseldorf vaak scherpe acties voor je vliegveld en de parkeertarieven. Dit kan honderden euro’s schelen!

4 – Goedkope parkeerplekken

Wil je je auto op het vliegveld kwijt? Je kan wel een goedkope vliegticket hebben, maar als het parkeertarief hoog is ben je alsnog onvoordelig uit. Als je bijvoorbeeld goedkoop vliegt vanuit Dusseldorf is het slim om goedkope parkeerplaatsen op vliegveld Dusseldorf te vinden. Maak ook hier gebruik van een vergelijker en kies alleen voor de officiële kanalen.

5 – Gebruik betrouwbare vergelijkingssites

Al eerder kwamen de vergelijkingssites ten sprake. Betrouwbare vergelijkingssites zijn Skyscanner, Kiwi en Momondo.

Het grote voordeel van SkyScanner is het gemak waarmee je met elke maatschappij voor elke vlieglocatie kan zoeken. Zeker als je voor een bepaalde datum wilt boeken is deze website handig. Verder vind je op deze website een functie, waarbij je op een wereldkaart de vliegprijzen kunt zien.

Kiwi

Kiwi is een website in opkomst en wordt voornamelijk geroemd om zijn gebruiksvriendelijkheid. Op deze website geef je met behulp van een cirkel aan binnen welke regio je wilt vliegen. Kiwi beschermt jou ook verder indien je vlucht is vertraagd, geannuleerd of andere reden waar je niets aan kan doen. Zij geven je dan een compensatie en bieden je een alternatieve vlucht.

Momondo

Tot slot Momondo: Het grote voordeel aan Momondo is het uitgebreide aanbod. Momondo vergelijkt de vluchten voor veel goedkope airlines, waardoor je hierop de goedkoopste vliegtickets vindt.

Combineer verschillende websites met elkaar om er zeker van te zijn dat jij de goedkoopste vliegtickets boekt. Zo word je vakantie ook financieel leuk!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

Het leven wordt er niet goedkoper op tegenwoordig. De hoge inflatie zorgt ervoor dat we steeds minder kunnen voor hetzelfde...

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Hoe boek ik goedkope treintickets?

Hoe boek ik goedkope treinkaartjes? Treinen door Europa wordt steeds leuker. Steeds meer trajecten in Europa veranderen in directe verbindingen,...

Booking.com: waarom wij wél nog steeds fan zijn!

Jaren geleden maakte Booking.com zijn intrede in de online hotelmarkt. Een trage start heeft Booking nooit gekend, al snel wist...

Autoschade tijdens je vakantie? Dit is wat je kunt doen

Een van de grootste bedervers voor de vakantiepret? Dat is toch wel als je auto er mee ophoudt of je...

Vakantie boeken in 2022: hier moet je rekening mee houden!

Terwijl de meeste landen nog op slot zitten en de pandemie nog lang niet over is worden de geluiden wel...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy