Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopst?

Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopst?


09 okt 2019 | Budgettips (ADV)
Foto: Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopst?

Even op vakantie gaan is de ultieme manier om even je hoofd leeg te maken en nieuwe werelden te ontdekken. De ervaringen zijn vaak fantastisch, maar als je achteraf op je portemonnee kijkt kan je een flinke kater krijgen. Hoe zorg je er voor dat je de goedkoopste tickets aanschaft? En welke maatregelen moet je nog meer nemen om je vakantie zo betaalbaar mogelijk te houden? In dit artikel staan de 5 belangrijkste tips voor een goedkope vakantie.

1 – Kies het juiste moment

De eerste tip is wellicht een dooddoener voor je, maar je moet op het juiste moment boeken. Dit vergt flexibiliteit. Een aantal jaren geleden kon je wachten tot het allerlaatste moment om goedkoop uit te zijn. Met de komst van goedkope luchtvaartmaatschappijen is er een andere tactiek nodig.

De goedkoopste reisdata en acties ontdekken is makkelijk met de gratis flight alert service van VliegenNaar. Dat werkt heel eenvoudig: kies waar je heen wilt en geef aan wat je maximaal voor een vlucht zou willen uitgeven. Vervolgens krijg je bericht als er luchtvaartmaatschappijen of online reisbureaus zijn die een aanbieding hebben die bij je criteria past. Daarnaast is het slim om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van vergelijkingssites als Skyscanner en Cheaptickets.

De ticketprijs is afhankelijk van de maand waarin je vertrekt. Als je dus niet gebonden zit aan vakanties is het slim om in maanden als september en januari. KLM heeft een tool, waarop je kan welke maanden voor je vlucht goedkoop zijn. 

2 – Overstappen naar een lagere prijs

Des te minder je moet betalen voor je vliegticket, des te flexibeler je dus moet zijn. Vaak moet je voor een goedkope ticket minimaal een keer overstappen. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat er voldoende tijd is voor je volgende vlucht. Hou minimaal 4 uur aan.  Kies dus een hub uit, een redelijk centraal overstappunt, en bespaar veel geld!

Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopst?

3 – Kijk over de landsgrenzen

Voor vliegtickets wordt er in Nederland vaak gekeken naar Schiphol of Eindhoven Airport. Vergelijk de vliegtickets vanaf luchthavens dichtbij de landsgrenzen. Zo heeft Düsseldorf vaak scherpe acties voor je vliegveld en de parkeertarieven. Dit kan honderden euro’s schelen!

4 – Goedkope parkeerplekken

Wil je je auto op het vliegveld kwijt? Je kan wel een goedkope vliegticket hebben, maar als het parkeertarief hoog is ben je alsnog onvoordelig uit. Als je bijvoorbeeld goedkoop vliegt vanuit Dusseldorf is het slim om goedkope parkeerplaatsen op vliegveld Dusseldorf te vinden. Maak ook hier gebruik van een vergelijker en kies alleen voor de officiële kanalen.

5 – Gebruik betrouwbare vergelijkingssites

Al eerder kwamen de vergelijkingssites ten sprake. Betrouwbare vergelijkingssites zijn Skyscanner, Kiwi en Momondo.

Het grote voordeel van SkyScanner is het gemak waarmee je met elke maatschappij voor elke vlieglocatie kan zoeken. Zeker als je voor een bepaalde datum wilt boeken is deze website handig. Verder vind je op deze website een functie, waarbij je op een wereldkaart de vliegprijzen kunt zien.

Kiwi

Kiwi is een website in opkomst en wordt voornamelijk geroemd om zijn gebruiksvriendelijkheid. Op deze website geef je met behulp van een cirkel aan binnen welke regio je wilt vliegen. Kiwi beschermt jou ook verder indien je vlucht is vertraagd, geannuleerd of andere reden waar je niets aan kan doen. Zij geven je dan een compensatie en bieden je een alternatieve vlucht.

Momondo

Tot slot Momondo: Het grote voordeel aan Momondo is het uitgebreide aanbod. Momondo vergelijkt de vluchten voor veel goedkope airlines, waardoor je hierop de goedkoopste vliegtickets vindt.

Combineer verschillende websites met elkaar om er zeker van te zijn dat jij de goedkoopste vliegtickets boekt. Zo word je vakantie ook financieel leuk!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *