Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopst?

Gepubliceerd: 09 okt 2019 | Foto: Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopst | (ADV)

Wanneer zijn vliegtickets het goedkoopst
Reisblog Liefde voor Reizen

Even op vakantie gaan is de ultieme manier om even je hoofd leeg te maken en nieuwe werelden te ontdekken. De ervaringen zijn vaak fantastisch, maar als je achteraf op je portemonnee kijkt kan je een flinke kater krijgen. Hoe zorg je er voor dat je de goedkoopste tickets aanschaft? En welke maatregelen moet je nog meer nemen om je vakantie zo betaalbaar mogelijk te houden? In dit artikel staan de 5 belangrijkste tips voor een goedkope vakantie.

1 – Kies het juiste moment

De eerste tip is wellicht een dooddoener voor je, maar je moet op het juiste moment boeken. Dit vergt flexibiliteit. Een aantal jaren geleden kon je wachten tot het allerlaatste moment om goedkoop uit te zijn. Met de komst van goedkope luchtvaartmaatschappijen is er een andere tactiek nodig.

De goedkoopste reisdata en acties ontdekken is makkelijk met de gratis flight alert service van VliegenNaar. Dat werkt heel eenvoudig: kies waar je heen wilt en geef aan wat je maximaal voor een vlucht zou willen uitgeven. Vervolgens krijg je bericht als er luchtvaartmaatschappijen of online reisbureaus zijn die een aanbieding hebben die bij je criteria past. Daarnaast is het slim om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van vergelijkingssites als Skyscanner en Cheaptickets.

De ticketprijs is afhankelijk van de maand waarin je vertrekt. Als je dus niet gebonden zit aan vakanties is het slim om in maanden als september en januari. KLM heeft een tool, waarop je kan welke maanden voor je vlucht goedkoop zijn. 

2 – Overstappen naar een lagere prijs

Des te minder je moet betalen voor je vliegticket, des te flexibeler je dus moet zijn. Vaak moet je voor een goedkope ticket minimaal een keer overstappen. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat er voldoende tijd is voor je volgende vlucht. Hou minimaal 4 uur aan.  Kies dus een hub uit, een redelijk centraal overstappunt, en bespaar veel geld!

3 – Kijk over de landsgrenzen

Voor vliegtickets wordt er in Nederland vaak gekeken naar Schiphol of Eindhoven Airport. Vergelijk de vliegtickets vanaf luchthavens dichtbij de landsgrenzen. Zo heeft Düsseldorf vaak scherpe acties voor je vliegveld en de parkeertarieven. Dit kan honderden euro’s schelen!

4 – Goedkope parkeerplekken

Wil je je auto op het vliegveld kwijt? Je kan wel een goedkope vliegticket hebben, maar als het parkeertarief hoog is ben je alsnog onvoordelig uit. Als je bijvoorbeeld goedkoop vliegt vanuit Dusseldorf is het slim om goedkope parkeerplaatsen op vliegveld Dusseldorf te vinden. Maak ook hier gebruik van een vergelijker en kies alleen voor de officiële kanalen.

5 – Gebruik betrouwbare vergelijkingssites

Al eerder kwamen de vergelijkingssites ten sprake. Betrouwbare vergelijkingssites zijn Skyscanner, Kiwi en Momondo.

Het grote voordeel van SkyScanner is het gemak waarmee je met elke maatschappij voor elke vlieglocatie kan zoeken. Zeker als je voor een bepaalde datum wilt boeken is deze website handig. Verder vind je op deze website een functie, waarbij je op een wereldkaart de vliegprijzen kunt zien.

Kiwi

Kiwi is een website in opkomst en wordt voornamelijk geroemd om zijn gebruiksvriendelijkheid. Op deze website geef je met behulp van een cirkel aan binnen welke regio je wilt vliegen. Kiwi beschermt jou ook verder indien je vlucht is vertraagd, geannuleerd of andere reden waar je niets aan kan doen. Zij geven je dan een compensatie en bieden je een alternatieve vlucht.

Momondo

Tot slot Momondo: Het grote voordeel aan Momondo is het uitgebreide aanbod. Momondo vergelijkt de vluchten voor veel goedkope airlines, waardoor je hierop de goedkoopste vliegtickets vindt.

Combineer verschillende websites met elkaar om er zeker van te zijn dat jij de goedkoopste vliegtickets boekt. Zo word je vakantie ook financieel leuk!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat kost een gemiddelde hotelovernachting
Budgettips

Wat kost een hotelovernachting in populaire vakantielanden?

Wanneer je op reis gaat zijn er diverse zaken die meewegen in waar je naartoe gaat. Een van die zaken is hoeveel het gaat kosten. Het boeken van een accommodatie is dan een van de grotere kostenposten, naast de reiskosten. In deze blog vergelijken we de gemiddelde kosten voor hotels in drie verschillende segmenten. Dit Wat kost een hotelovernachting in populaire vakantielanden?

Zo bespaar je makkelijk geld en tijd om te reizen
Budgettips

Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

Het leven wordt er niet goedkoper op tegenwoordig. De hoge inflatie zorgt ervoor dat we steeds minder kunnen voor hetzelfde geld. Toch vinden we het allemaal lastig om te besparen op onze reizen, die liefde blijft gewoon enorm. Gelukkig zijn er eenvoudige aanpassingen waarmee je op een snelle manier geld kunt besparen en kunt wegzetten Zo bespaar je makkelijk geld + tijd om te reizen

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie
Budgettips

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de paniek toe. Hij kan uiteraard ergens in de hotelkamer rondslingeren, maar wat nou als hij gestolen is? Wij leggen jou uit welke stappen je moet nemen zodra je jouw telefoon (op vakantie) kwijt bent. Tip 4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy