De leukste kerstmarkten in Nederland

De leukste kerstmarkten in Nederland (2018)


02 dec 2018 | Reistips
Foto: De leukste kerstmarkten in Nederland

De leukste kerstmarkten in Nederland – The most wonderful time of the year staat weer voor de deur. Tijd om plannen te maken en eropuit te gaan. Natuurlijk staan zoals elk jaar weer de kerstmarkten op het programma. Heerlijk rondstruinen, gluhwein drinken en genieten van de ultieme kerstsfeer. Alleen welke kerstmarkt ga je dit jaar kiezen? Het zijn er zoveel en de keuze is reuze!

De leukste kerstmarkten in Nederland

Om je een handje te helpen hebben wij verschillende leuke kerstmarkten in Nederland op een rijtje gezet. Reis mee naar Leiden, Valkenburg, Deventer en Groningen. Heb jij er ook weer zin in? Wij kunnen niet wachten, kom maar op met die gezelligheid!

Drijvende kerstmarkt in Leiden

In het historische centrum van Leiden vindt dit jaar de 8ste editie van de Leidse kerstmarkt plaatst. De Leidse kerstmarkt is de enige drijvende kerstmarkt in Nederland en ook nog eens de grootste. Het unieke karakter van deze kerstmarkt zorgt voor een mooie belevenis. Geniet van een heerlijke glühwein of warme chocomel of maak een winterse rondvaart.

Drijvende kerstmarkt in Leiden

Drijvende kerstmarkt in Leiden (De leukste kerstmarkten in Nederland) – Foto: Kerstmarkten.net

Er is op de kerstmarkt ook genoeg ijspret, de markt ligt namelijk naast een drijvende ijsbaan. Ook is er een dagelijks cultureel programma, waarbij je kunt genieten van bekende artiesten zoals Jan Smit, Gerson Main en René van Kooten. Genoeg gezelligheid dus!

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Natuurlijk mag de kerstmarkt in Valkenburg niet ontbreken in dit lijstje. Deze unieke ondergrondse kerstmarkt in de Fluweelengrot in Valkenburg wordt ook gezien als een van de grootste kerstevenementen van Nederland. Het is alweer de 21e keer dat deze markt in Valkenburg plaatsvindt. Geniet van meer dan 50 winkeltjes met producten en ambachten en loop langs indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen en stands met kerst en cadeauartikelen.

Kerstmarkt in Valkenburg

Kerstmarkt in Valkenburg – De leukste kerstmarkten in Nederland – Foto: Kerststad Valkenburg

 • Wanneer: 16 november t/m 30 december 2018
 • Openingstijden: ma t/m do van 10 tot 19 uur. Vrijdag t/m zondag van 10 tot 20 uur. Op 24, 26 en 30 december geopend van 10 tot 16. En op 25 december gesloten.
 • Toegang: €7 voor volwassenen, €5 voor kinderen
 • Meer info: op de website van Kerststad Valkenburg

Kerstmarkt in Zweedse sferen in Groningen

In het mooie Groningen vindt er een speciale kerstmarkt plaats, deze kerstmarkt is helemaal in Zweedse sferen. De Suikerfabriek in Groningen wordt namelijk op 8 en 9 december omgetoverd tot een gezellige Zweedse kerstmarkt, waar je echt bij wilt zijn. De bijzondere locatie, wat veel karakter heeft, rauw is en veel geschiedenis heeft, maakt een bezoek aan deze Zweedse Kerstmarkt al bijzonder. Bekijk ook de sfeervideo over de kerstmarkt in Groningen.

Sfeervideo Zweedse kerstmarkt Groningen

 • Wanneer: 8 en 9 december 2018
 • Openingstijden: 10.00 tot 17.00 uur
 • Toegang: online €6,00, aan de kassa €6,50
 • Meer info: op de website van Zweedse Kerstmarkt

Dickens festijn in Deventer

Natuurlijk mag ons eigen stadje Deventer ook niet ontbreken. Ook aangezien Deventer dit jaar 1250 jaar bestaat en het Deventer Dickens festijn een van de gezelligste evenementen rond de kerst is. Waan je even in oude tijden en geniet van de verhalen van Charles Dickens. De straten in het oude centrum van Deventer zijn tijdens het Dickens Festijn omgetoverd tot decors waarin je even het gevoel hebt terug in de tijd te zijn. Als de weergoden ook nog mee zitten en er valt in dat weekend sneeuw, dan is het plaatje helemaal compleet. Bekijk ook onze sfeervideo over het Dickens Festijn in Deventer.

Sfeervideo Dickens Festijn

Welke kerstmarkt ga jij dit jaar bezoeken?

Waar kunnen wij jou dit jaar spotten? Heb je zelf nog een leuke tip over een kerstmarkt in Nederland, laat dan je tip achter op onze website. Dat waarderen wij enorm!

Meer leuke (kerst) reistips

Stedentrip rond de kerst: 8 droomplekken in Europa!

10 x doen tijdens kerst in Dublin

Kerstmarkt in Kassel, sprookjesachtig genieten!


 1. Reisblogger Jesper

  Auteur

  De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *