De leukste kerstmarkten in Nederland (2018)

Gepubliceerd: 02 dec 2018 | Foto: De leukste kerstmarkten in Nederland

De leukste kerstmarkten in Nederland – The most wonderful time of the year staat weer voor de deur. Tijd om plannen te maken en eropuit te gaan. Natuurlijk staan zoals elk jaar weer de kerstmarkten op het programma. Heerlijk rondstruinen, gluhwein drinken en genieten van de ultieme kerstsfeer. Alleen welke kerstmarkt ga je dit jaar kiezen? Het zijn er zoveel en de keuze is reuze!

De leukste kerstmarkten in Nederland

Om je een handje te helpen hebben wij verschillende leuke kerstmarkten in Nederland op een rijtje gezet. Reis mee naar Leiden, Valkenburg, Deventer en Groningen. Heb jij er ook weer zin in? Wij kunnen niet wachten, kom maar op met die gezelligheid!

Drijvende kerstmarkt in Leiden

In het historische centrum van Leiden vindt dit jaar de 8ste editie van de Leidse kerstmarkt plaatst. De Leidse kerstmarkt is de enige drijvende kerstmarkt in Nederland en ook nog eens de grootste. Het unieke karakter van deze kerstmarkt zorgt voor een mooie belevenis. Geniet van een heerlijke glühwein of warme chocomel of maak een winterse rondvaart.

Drijvende kerstmarkt in Leiden

Drijvende kerstmarkt in Leiden (De leukste kerstmarkten in Nederland) – Foto: Kerstmarkten.net

Er is op de kerstmarkt ook genoeg ijspret, de markt ligt namelijk naast een drijvende ijsbaan. Ook is er een dagelijks cultureel programma, waarbij je kunt genieten van bekende artiesten zoals Jan Smit, Gerson Main en René van Kooten. Genoeg gezelligheid dus!

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Natuurlijk mag de kerstmarkt in Valkenburg niet ontbreken in dit lijstje. Deze unieke ondergrondse kerstmarkt in de Fluweelengrot in Valkenburg wordt ook gezien als een van de grootste kerstevenementen van Nederland. Het is alweer de 21e keer dat deze markt in Valkenburg plaatsvindt. Geniet van meer dan 50 winkeltjes met producten en ambachten en loop langs indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen en stands met kerst en cadeauartikelen.

Kerstmarkt in Valkenburg

Kerstmarkt in Valkenburg – De leukste kerstmarkten in Nederland – Foto: Kerststad Valkenburg

  • Wanneer: 16 november t/m 30 december 2018
  • Openingstijden: ma t/m do van 10 tot 19 uur. Vrijdag t/m zondag van 10 tot 20 uur. Op 24, 26 en 30 december geopend van 10 tot 16. En op 25 december gesloten.
  • Toegang: €7 voor volwassenen, €5 voor kinderen
  • Meer info: op de website van Kerststad Valkenburg

Kerstmarkt in Zweedse sferen in Groningen

In het mooie Groningen vindt er een speciale kerstmarkt plaats, deze kerstmarkt is helemaal in Zweedse sferen. De Suikerfabriek in Groningen wordt namelijk op 8 en 9 december omgetoverd tot een gezellige Zweedse kerstmarkt, waar je echt bij wilt zijn. De bijzondere locatie, wat veel karakter heeft, rauw is en veel geschiedenis heeft, maakt een bezoek aan deze Zweedse Kerstmarkt al bijzonder. Bekijk ook de sfeervideo over de kerstmarkt in Groningen.

Sfeervideo Zweedse kerstmarkt Groningen

  • Wanneer: 8 en 9 december 2018
  • Openingstijden: 10.00 tot 17.00 uur
  • Toegang: online €6,00, aan de kassa €6,50
  • Meer info: op de website van Zweedse Kerstmarkt

Dickens festijn in Deventer

Natuurlijk mag ons eigen stadje Deventer ook niet ontbreken. Ook aangezien Deventer dit jaar 1250 jaar bestaat en het Deventer Dickens festijn een van de gezelligste evenementen rond de kerst is. Waan je even in oude tijden en geniet van de verhalen van Charles Dickens. De straten in het oude centrum van Deventer zijn tijdens het Dickens Festijn omgetoverd tot decors waarin je even het gevoel hebt terug in de tijd te zijn. Als de weergoden ook nog mee zitten en er valt in dat weekend sneeuw, dan is het plaatje helemaal compleet. Bekijk ook onze sfeervideo over het Dickens Festijn in Deventer.

Sfeervideo Dickens Festijn

Welke kerstmarkt ga jij dit jaar bezoeken?

Waar kunnen wij jou dit jaar spotten? Heb je zelf nog een leuke tip over een kerstmarkt in Nederland, laat dan je tip achter op onze website. Dat waarderen wij enorm!

Meer leuke (kerst) reistips

Stedentrip rond de kerst: 8 droomplekken in Europa!

10 x doen tijdens kerst in Dublin

Kerstmarkt in Kassel, sprookjesachtig genieten!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy