Emigreren naar Australië: aftellen tot het avontuur begint!

Gepubliceerd: 13 mei 2019 | Foto: Emigreren naar Darwin

Emigreren naar Darwin
Reisblog Liefde voor Reizen

Zoals je misschien al hebt gelezen gaan Martin en ik emigreren naar Australië. Een hele grote stap, maar ook echt een hele grote droom die voor ons uitkomt. De afgelopen maanden hebben wij weer van alles moeten regelen. Ook hebben wij een bezoek gebracht aan Darwin, de stad waar wij gaan wonen. Het was voor ons natuurlijk niet de eerste keer dat wij in Australië zijn geweest, maar voor Darwin gold dit wel. Het was daarom nog wel even spannend. Maar uiteindelijk keerden wij zeer positief terug en zijn we nu stiekem wel hard aan het aftellen tot ons vertrek.

Gastvrijheid

Onze 5 weken in Darwin waren zeer nuttig. Ons eerste verblijf was in een Airbnb in Moil bij hele gastvrije Australiërs. Dit was achteraf een hele goede keuze, aangezien zij als inwoners van Darwin veel konden vertellen over het leven in Darwin en erg handige tips voor ons hadden. Het klikte met hun zo goed, waardoor we nog steeds contact met hen hebben en elkaar weer snel zien als ons nieuwe leventje begint in Darwin.

The Ghan wordt verwelkomt!
The Ghan wordt verwelkomt!

Tijdens onze weken in Darwin hebben wij veel wijken verkend. Fietsend, lopend, met het openbaar vervoer en met de auto, we hebben alle manieren van vervoer gebruikt om een goed beeld te krijgen van de stad en de verschillende woonwijken. Op dit moment hebben wij een paar favoriete wijken, waar we dan ook op focussen met het zoeken naar een huis.

Weinig tijdsdruk

Net als de voorgaande keren, merken wij weer dat Australiërs super vriendelijk zijn. Zo sta je soms onverwachts een uur met iemand te praten in een winkel en helpen ze je graag als je er even niet uitkomt. Ze leven een stuk minder op tijd en dat merk je ook aan hun gedrag in het verkeer. Ze rijden netjes aan de snelheid en houden ruim afstand. Wij houden ervan!

Tropische levensstijl

In Darwin heb je te maken met een tropisch klimaat. De weken dat wij er waren was het nog steeds het natte seizoen. Normaal gesproken moet het dan regelmatig met bakken uit de hemel komen, maar ook in Australië is het weer een beetje van slag. Terwijl je normaal (met name in de avond) regen hebt en een aangename temperatuur, was het nu zonnig en benauwd.

Veel groen in en rond Darwin
Veel groen in en rond Darwin

Voor ons meteen een goed moment om te kunnen wennen aan dit klimaat. De eerste week was even flink wennen, maar daarna raakten wij er snel aan gewend en was het perfect voor ons. Wij zijn sowieso zomermensen en hebben een hekel aan de winter, dus het hele jaar 30+ graden is voor ons een kadootje.

Je merkt direct als je landt in Darwin dat mensen een andere levensstijl hebben. Mede door het klimaat natuurlijk, je kunt gewoon niet rennen en haasten met deze temperaturen. Je hebt jezelf er alleen maar mee. De eerste week moesten wij dat Nederlandse tempo kwijt zien te raken. In winkelcentra bijvoorbeeld kwamen wij er snel achter dat wij erg snel liepen en pasten wij ons tempo aan.

De stad

Darwin is geen stad zoals Sydney, Melbourne of Brisbane, maar heeft ook wel weer wat overeenkomsten. Zo is het er ook heel netjes. De parken en straten worden goed onderhouden en het oogt allemaal schoon. Ook vind je er diverse leuke winkels in de stad, en ook gezellige restaurants en pubs waar je tot de late uurtjes kunt genieten. Darwin heeft in onze ogen eigenlijk alles wat we nodig hebben.

Skyline van Darin

Wij vinden het fijn als er in steden ook af en toe wat te beleven valt. In Darwin hoef je in het droge seizoen niet bang te zijn dat het saai wordt. Bijna elk weekend is er wel een evenement in de stad. Zo is er o.a. het Thailand Grand Festival, Italian Festival, Bassinthegrass, Territory Taste Festival, Darwin festival en het Street Art Festival. Genoeg te beleven!

Aftellen

Wij kijken er erg naar uit om definitief die kant op te gaan. Op dit moment genieten wij nog even van de laatste maanden in Nederland. De komende weken zien wij onze familie en vrienden regelmatig en gaan wij de laatste zaken regelen. Het gaat een mooie en tegelijkertijd emotionele tijd worden.

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Emigreren naar Chili - prachtig land met gemoedelijke cultuur
Emigratie

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken ter wereld, maar ook een stabiel land met kansen en mogelijkheden. Veel mensen emigreren naar Chili vanwege werk, anderen om juist te ontsnappen en ver van de bewoonde wereld te wonen in bijvoorbeeld Chileens Patagonië. Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Verhuizen naar Australië: waar moet je aan denken?
Emigratie

Verhuizen naar Australië: waar moet je aan denken?

Droom jij ervan om op het prachtige eiland Australië te wonen en werken? Dat begrijpen wij wel! In 2019 verhuisden wij zelf naar Darwin, Australië, en inmiddels hebben we het land goed leren kennen. In deze blog geven we je informatie waar je aan moet denken tijdens jouw voorbereiding voor een emigratie naar Australië. Vraag Verhuizen naar Australië: waar moet je aan denken?

Emigreren naar Australië - de voordelen en nadelen
Emigratie

Emigreren naar Australië: de voordelen én nadelen!

Emigreren is een grote stap in je leven en zeker als je naar de andere kant van de wereld wilt emigreren. Een emigratie naar Australië brengt veel met zich mee, een goede voorbereiding is daarom extra belangrijk. Ik woon nu bijna zelf 2 jaar in Australië en heb daardoor het land nog beter leren kennen. Emigreren naar Australië: de voordelen én nadelen!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy