Zoek
Sluit dit zoekvak.

Emigreren? Zo verstuur je extra bagage!

Emigreren? Zo verstuur je extra bagage!

Emigreren? Zo verstuur je extra bagage!

Emigreren? Zo verstuur je extra bagage!

Inhoudsopgave

Wanneer je gaat emigreren zijn er veel zaken waar je over na moet denken en één van die zaken zijn je spullen, die je hebt. Neem je ze mee naar het land waar je naartoe emigreert, of laat je ze achter in Nederland?

Verkopen van onze meubels

Bij ons emigratieproces naar Australië hadden wij al vrij snel door dat onze meubels te oud waren om het de kosten van het vervoeren naar Australië waard te vinden, dus hebben we deze bijtijds in Nederland verkocht. Toen wij ons huis verkocht hadden, waren wij de meeste grote meubels al kwijt en bleven voor ons alleen de emotioneel waardevolle spullen nog over.

Meer spullen dan je denkt

Toch zijn dat nog meer spullen dan je van tevoren denkt. Je hebt het idee dat je alleen met een koffer met kleding gaat vertrekken, maar uiteindelijk zijn het 4 extra koffers geworden, waarvan er twee nog mee kunnen in het vliegtuig, omdat we tot 30kg per persoon mee mogen nemen bij Singapore Airlines. Voor twee koffers moesten we toch nog een manier zien te vinden om ze naar Australië te krijgen.

Verhuismogelijkheden

Vervolgens zijn wij gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en wij kwamen tot de volgende opties:

  • Als extra bagage inchecken bij Singapore Airlines;
  • Via een pakketservice versturen met zeevracht;
  • Via een pakketservice versturen met luchtvracht;
  • Via een koeriersdienst versturen.

Optie 1: bagage inchecken

Optie 1, als extra bagage inchecken, hebben we als eerste onderzocht en we kwamen erachter dat dit een erg dure optie is. De koffers werden bijna net zo duur als onze eigen tickets, dus die optie viel al snel af.

Optie 2: met de boot laten vervoeren

De prijs hiervoor was voor onze twee koffers nog behoorlijk aan de hoge kant vonden wij. Waarschijnlijk is zeevracht voordeliger t.o.v. luchtvracht, wanneer je in containergrootte inkoopt, maar voor een paar koffers wordt extra tarief berekend. Dit werd op Bagagge.nl al snel duidelijk, want zij laten de prijs van de zeevracht zien, naast de prijs van een koeriersdienst en de prijs van luchtvracht.

Bagage laten vervoeren met de boot
Bagage laten vervoeren met de boot

Optie 3: via luchtvracht

Vervoer via luchtvracht, is een veel aangeboden service bij de meeste pakketdiensten en hier hebben wij diverse prijzen voor opgevraagd, van DHL tot Baggage.nl en hieruit bleek dat luchtvracht de voordeligste optie is voor ons om de koffers te verzenden. Alle aanbieders waren voordeliger dan de zeevrachtprijs en 1 partij kwam eruit als voordeligste: Worldwide Baggage Services BV

Bagage versturen via luchtvracht
Bagage versturen via luchtvracht

Optie 4: via koeriersdienst

Het vervoeren via koeriersdienst is ook mogelijk via de meeste pakketdiensten en deze komt er ook voordeliger uit dan zeevracht, maar hier zit natuurlijk wel een opslag op de prijs voor luchtvracht, omdat er sneller geleverd wordt en op afleveradres afgeleverd wordt.

Wanneer je dus je pakketten/koffers op je adres in het land van aankomst op je eigen adres afgeleverd wilt hebben is de koeriersdienst een prima optie. Voor ons is luchtvracht uitstekend, omdat de koffers op het vliegveld in Darwin af te halen zijn en het vliegveld in Darwin is uitstekend bereikbaar voor ons.

Onze keuze

We zijn in deze zoektocht nog wel eens aangelopen tegen onoverzichtelijke websites en diverse partijen waarbij je een offerte op maat moet opvragen. Voor ons was er uiteindelijk 1 partij, die eigenlijk op alle aspecten een meer dan voldoende scoorde met een overzichtelijke website, makkelijk te berekenen prijzen en een prima prijs ten opzichte van de concurrentie en dat was Worldwide Baggage Services BV.

Lees meer over het versturen van goederen via Worldwide Baggage Services BV.

Bagage verhuizen tijdens emigratie
Extra bagage versturen tijdens emigratie

Afleveren op Schiphol

Wij kunnen onze extra bagage op Schiphol bij hen afleveren en zij zorgen ervoor dat het in Darwin op het vliegveld weer op te halen is door ons, als we aankomen in Darwin.

In ons geval kunnen we voordelig terecht met onze extra bagage bij Baggage.nl, maar wanneer je een container met goederen te verhuizen hebt, is dit ook via hen te regelen, zowel via wegtransport, als met de boot, of het vliegtuig.

Goed vergelijken

Onze tip is sowieso wanneer je gaat verhuizen/emigreren en veel of weinig extra bagage hebt, om bij diverse partijen een prijs op te vragen en deze goed te vergelijken. En neem natuurlijk ook altijd je specifieke wensen mee en of deze mogelijk zijn bij de betreffende partijen.

En bekijk tot slot goed de voorwaarden van de verschillende partijen, want ook daar zitten soms addertjes onder het gras, die je liever vooraf weet, dan achteraf hoort.

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis