Emigreren? Zo verstuur je extra bagage!

Gepubliceerd: 20 jul 2019 | Foto: Emigreren? Zo verstuur je extra bagage naar je nieuwe woonplaats.

Emigreren? Zo verstuur je extra bagage naar je nieuwe woonplaats.
Reisblog Liefde voor Reizen

Wanneer je gaat emigreren zijn er veel zaken waar je over na moet denken en één van die zaken zijn je spullen, die je hebt. Neem je ze mee naar het land waar je naartoe emigreert, of laat je ze achter in Nederland?

Verkopen van onze meubels

Bij ons emigratieproces naar Australië hadden wij al vrij snel door dat onze meubels te oud waren om het de kosten van het vervoeren naar Australië waard te vinden, dus hebben we deze bijtijds in Nederland verkocht. Toen wij ons huis verkocht hadden, waren wij de meeste grote meubels al kwijt en bleven voor ons alleen de emotioneel waardevolle spullen nog over.

Meer spullen dan je denkt

Toch zijn dat nog meer spullen dan je van tevoren denkt. Je hebt het idee dat je alleen met een koffer met kleding gaat vertrekken, maar uiteindelijk zijn het 4 extra koffers geworden, waarvan er twee nog mee kunnen in het vliegtuig, omdat we tot 30kg per persoon mee mogen nemen bij Singapore Airlines. Voor twee koffers moesten we toch nog een manier zien te vinden om ze naar Australië te krijgen.

Verhuismogelijkheden

Vervolgens zijn wij gaan kijken wat de mogelijkheden zijn en wij kwamen tot de volgende opties:

  • Als extra bagage inchecken bij Singapore Airlines;
  • Via een pakketservice versturen met zeevracht;
  • Via een pakketservice versturen met luchtvracht;
  • Via een koeriersdienst versturen.

Optie 1: bagage inchecken

Optie 1, als extra bagage inchecken, hebben we als eerste onderzocht en we kwamen erachter dat dit een erg dure optie is. De koffers werden bijna net zo duur als onze eigen tickets, dus die optie viel al snel af.

Optie 2: met de boot laten vervoeren

De prijs hiervoor was voor onze twee koffers nog behoorlijk aan de hoge kant vonden wij. Waarschijnlijk is zeevracht voordeliger t.o.v. luchtvracht, wanneer je in containergrootte inkoopt, maar voor een paar koffers wordt extra tarief berekend. Dit werd op Bagagge.nl al snel duidelijk, want zij laten de prijs van de zeevracht zien, naast de prijs van een koeriersdienst en de prijs van luchtvracht.

Bagage laten vervoeren met de boot
Bagage laten vervoeren met de boot

Optie 3: via luchtvracht

Vervoer via luchtvracht, is een veel aangeboden service bij de meeste pakketdiensten en hier hebben wij diverse prijzen voor opgevraagd, van DHL tot Baggage.nl en hieruit bleek dat luchtvracht de voordeligste optie is voor ons om de koffers te verzenden. Alle aanbieders waren voordeliger dan de zeevrachtprijs en 1 partij kwam eruit als voordeligste: Worldwide Baggage Services BV

Bagage versturen via luchtvracht
Bagage versturen via luchtvracht

Optie 4: via koeriersdienst

Het vervoeren via koeriersdienst is ook mogelijk via de meeste pakketdiensten en deze komt er ook voordeliger uit dan zeevracht, maar hier zit natuurlijk wel een opslag op de prijs voor luchtvracht, omdat er sneller geleverd wordt en op afleveradres afgeleverd wordt.

Wanneer je dus je pakketten/koffers op je adres in het land van aankomst op je eigen adres afgeleverd wilt hebben is de koeriersdienst een prima optie. Voor ons is luchtvracht uitstekend, omdat de koffers op het vliegveld in Darwin af te halen zijn en het vliegveld in Darwin is uitstekend bereikbaar voor ons.

Onze keuze

We zijn in deze zoektocht nog wel eens aangelopen tegen onoverzichtelijke websites en diverse partijen waarbij je een offerte op maat moet opvragen. Voor ons was er uiteindelijk 1 partij, die eigenlijk op alle aspecten een meer dan voldoende scoorde met een overzichtelijke website, makkelijk te berekenen prijzen en een prima prijs ten opzichte van de concurrentie en dat was Worldwide Baggage Services BV.

Lees meer over het versturen van goederen via Worldwide Baggage Services BV.

Bagage verhuizen tijdens emigratie
Extra bagage versturen tijdens emigratie

Afleveren op Schiphol

Wij kunnen onze extra bagage op Schiphol bij hen afleveren en zij zorgen ervoor dat het in Darwin op het vliegveld weer op te halen is door ons, als we aankomen in Darwin.

In ons geval kunnen we voordelig terecht met onze extra bagage bij Baggage.nl, maar wanneer je een container met goederen te verhuizen hebt, is dit ook via hen te regelen, zowel via wegtransport, als met de boot, of het vliegtuig.

Goed vergelijken

Onze tip is sowieso wanneer je gaat verhuizen/emigreren en veel of weinig extra bagage hebt, om bij diverse partijen een prijs op te vragen en deze goed te vergelijken. En neem natuurlijk ook altijd je specifieke wensen mee en of deze mogelijk zijn bij de betreffende partijen.

En bekijk tot slot goed de voorwaarden van de verschillende partijen, want ook daar zitten soms addertjes onder het gras, die je liever vooraf weet, dan achteraf hoort.

Reisblogger Martin

Auteur:

Hoi ik ben Martin, tegenwoordig woonachtig in Darwin(Australië). Als een echte finance man ben ik de budgetcoach van Liefde voor Reizen. In mijn dagelijks werk ben ik dus vooral bezig met financiële zaken, waardoor ik privé ook vaak probeer de zaken zo voordelig mogelijk te regelen. Hier komen mijn budgettips dan ook uit voort. Zo veel mogelijk comfort voor zo min mogelijk geld!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Emigreren naar Chili - prachtig land met gemoedelijke cultuur
Emigratie

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken ter wereld, maar ook een stabiel land met kansen en mogelijkheden. Veel mensen emigreren naar Chili vanwege werk, anderen om juist te ontsnappen en ver van de bewoonde wereld te wonen in bijvoorbeeld Chileens Patagonië. Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Verhuizen naar Australië: waar moet je aan denken?
Emigratie

Verhuizen naar Australië: waar moet je aan denken?

Droom jij ervan om op het prachtige eiland Australië te wonen en werken? Dat begrijpen wij wel! In 2019 verhuisden wij zelf naar Darwin, Australië, en inmiddels hebben we het land goed leren kennen. In deze blog geven we je informatie waar je aan moet denken tijdens jouw voorbereiding voor een emigratie naar Australië. Vraag Verhuizen naar Australië: waar moet je aan denken?

Emigreren naar Australië - de voordelen en nadelen
Emigratie

Emigreren naar Australië: de voordelen én nadelen!

Emigreren is een grote stap in je leven en zeker als je naar de andere kant van de wereld wilt emigreren. Een emigratie naar Australië brengt veel met zich mee, een goede voorbereiding is daarom extra belangrijk. Ik woon nu bijna zelf 2 jaar in Australië en heb daardoor het land nog beter leren kennen. Emigreren naar Australië: de voordelen én nadelen!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy