Uitzicht vanaf de Torre Tavira - Foto van Marcel Walther

Cádiz: heerlijke eilandsfeer op het vasteland!


26 sep 2017 | Spanje
Foto: Uitzicht vanaf de Torre Tavira - Foto van Marcel Walther

Staat Spanje bij jou ook nog op het lijstje van plaatsen waar je (nog) een keertje heen wilt? Vergeet dan zeker niet om ook een bezoekje te brengen aan het prachtige Cádiz, want deze nog redelijk onbekende stad is zeker de moeite waard!

Wat Cádiz zo bijzonder maakt is zijn ligging. Aan wel drie kanten wordt de stad namelijk omringd door water, wat er voor zorgt dat je helemaal het gevoel hebt dat je op een eiland bent! Het handige hieraan is dat het nog gewoon makkelijk met de trein of auto te bereiken is doordat het met een lange brug aan het vasteland verbonden is.

Playa Santa Maria del Mar - Foto van Marcel Walther

Playa Santa Maria del Mar – Foto van Marcel Walther

Cádiz is gewoon prachtig

Het beste aan Cádiz is dat het gewoon prachtig is! Of je nou aan de waterkant blijft of de stad in gaat, er valt genoeg te zien.

Al lopend langs de kust kom je aan veel parkjes voorbij en natuurlijk kunnen ook de stranden hier niet ontbreken, zoals Playa Santa Maria del Mar op de foto hierboven. Wat bijzonder is, is het kasteel Castillo de San Sebastián, wat op zijn eigen eilandje in de zee ligt. Om bij het kasteel te komen moet je eerst over een brug heen, waar op sommige momenten het water letterlijk om je oren heen kan vliegen. Vanaf het kasteel zelf heb je vervolgens een eindeloos uitzicht over het water, wat enkel af en toe belemmerd wordt door een bootje hier en daar.

De brug naar Castillo de San Sebastian - Foto van Marcel Walther

De brug naar Castillo de San Sebastian – Foto van Marcel Walther

Maar een stad heeft natuurlijk meer te bieden dan alleen een kustlijn! Vergeet daarom ook niet om even de stad in te lopen. Met alle vrolijke straatjes, gezellige terrasjes en mooie pleintjes hangt hier een heerlijke sfeer en met name het oude gedeelte is een mooi stuk om doorheen te wandelen.

Proef bij een van de vele restaurantjes wat van de lekkere Spaanse keuken of trotseer de trappen van de Torre Tavira voor een blik op de stad van bovenaf, zoals op de foto hieronder te zien is.

Uitzicht vanaf de Torre Tavira - Foto van Marcel Walther

Uitzicht vanaf de Torre Tavira – Foto van Marcel Walther

Al met al is Cádiz dus een mooie stad met een heerlijk eilandgevoel en zeker een bezoekje waard!

 

Deze (gast)blog is geschreven door Sanne. Neem ook een kijkje op haar eigen reisblog The Walking Dutch. 


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.