Athene Experience

Reisblog vol Liefde voor Reizen!

Ontdek het historische en hippe Athene

Stedentrip Athene? Ontdek de leukste en mooiste plekken van Athene!

Athene, een echte must see voor een stedentrip

Athene heeft ons verrast, erg verrast. Een stad met een rijke geschiedenis, met heel veel idyllische plekjes en niet te vergeten veel delicious food. 

Ontdek de stad per voet met een stadstour of doe net als ons ook een foodsafari. Fietsen door Athene en tegelijk de mooiste plekken ontdekken, een foodsafari is een hele leuk ervaring. Wanneer ga jij het Griekse Athene bezoeken? 

De Plaka, oude volksbuurt van Athene

Eén van onze favoriete plekken in Athene is Plaka, de oude volksbuurt van Athene. Dit gebied heeft veel idyllische straatjes en huisjes en ligt aan de voet van de Akropolis. Even heerlijk rondstruinen en de drukke stad achter je laten. Ook dat is Athene. 

In de Plaka vind je ook diverse leuke restaurants en koffiebarretjes waarbij je je tussen de Grieken en toeristen begeeft. Even de warme zon uit en in de schaduw genieten van een Griekse salade en frappé. Wat kan het leven mooi zijn. 

Leuk om te doen in Athene

Athene is een grote bruisende stad en heeft 655.780 inwoners. De meest bekende plekken zijn Akropolis, Parthenon, het Olympisch stadion, de Tempel van Zeus en het Syntagmaplein.

Wil je iets minder bekende plekken aandoen dan is een bezoek aan de vleesmarkt (ook wel centrale markt genoemd) of Piraeus (de havenplaats van Athene) een leuke optie. Ook lekker ronddwalen door de buitenwijken en winkelstraatjes is een aanrader. 

De Griekse keuken

Wie in Griekenland is, kan niet om de Griekse keuken heen. Overal waar je bent draait het wel om eten. En terecht, want die Grieken kunnen echt fantastisch koken. Wij hebben in Athene door middel van een foodsafari de Griekse keuken nog beter leren kennen (zie video). 

Hierbij onze 3 favoriete Griekse gerechten: 

1: Stifado 
2: Kleftiko
3: Pastitsio

Overnachten in Athene

Ons hotel in Athene was Hotel Neos Olympos, een prima hotel met mooie kamers, een indrukwekkend trappenhuis en een prima locatie. Het hotel ligt namelijk dichtbij 2 metrostations en ook lopend ben je zo in het stadscentrum. Het ontbijt was bij ons inbegrepen, wat wij van te voren niet wisten, maar wat natuurlijk wel goed uitkwam. 

Meer leuke reistips ontvangen?

Deze experience delen