Porto

Reisblog vol Liefde voor Reizen!

Ervaar de schoonheid van Porto

Stedentrip? Ontdek het Portugese Porto:

Verliefd worden op Porto

De havenstad Porto ligt in het noordwesten van Portugal en is gelegen aan de noordoever van de rivier de Douro. Porto staat o.a. bekend om de heerlijke port, de Luis I-brug en haar idyllische haven.

Maar Porto is nog veel meer. Op deze experience pagina maak je kennis met porto anno 2018! Welke bezienswaardigheden en welke hotspots moet je gezien hebben in het fijne Porto. Staat een stedentrip naar Porto op jouw bucketlist? 

 

Port & zoete lekkernijen

Wie een bezoek brengt aan Porto, mag eigenlijk een bezoek aan de porthuizen niet overslaan. Maak kennis met de lekkerste port ter wereld en leer wat over de geschiedenis en het proces.

Daarnaast kun je in Portugal en porto in het speciaal, genieten van de lekkerste lekkernijen. Verschillende bakkertjes door de stad heen maken de meest lekkere zoete lekkernijen. 

Tip: probeer eens de Pastéis de Nata (een Portugees custardtaartje)

Doen in Porto en omgeving

In de stad Porto is ontzettend veel moois te bezichtigen. Maak een rondvaart over de Douro en bewonder alle 6 de bruggen vanaf het water of bezoek de mooie stadsparken, zoals bijvoorbeeld Jardins do Palacio de Cristal

Maak een wandeling door de stad en bewonder alle schitterende kerken. Ook het treinstation São Bento (zie video) is echt een bezoek waard!

Voor wie de omgeving van Porto wil verkennen: breng een bezoek aan de Douro vallei, een van de mooiste valleien van Europa. 

Meer leuke reistips ontvangen?

Deze experience delen