Instructie / review: CanvasCamp Sibley 400 ultimate pro

Gepubliceerd: 25 mrt 2015 | Foto: CanvasCamp sibley 400

Glamping, wij kunnen nu ook gaan glamperen met deze robuuste luxe tent! Na veel gekeken te hebben naar verschillende seizoenstenten is het dan toch de Sibley 400 geworden van CanvasCamp. Een mooie robuuste tent waarin je een kachel kunt zetten.

Het opzetten van de CanvasCamp Sibley 400 ultimate pro 

In het filmpje zie je hoe de tent opgezet wordt, handig als jij er ook overdenkt om er één aan te schaffen. Het werkt simpel en in het begin kost het wat tijd (wat bij ons ook het geval was), uiteindelijk zou je aan 6-10 minuten genoeg moeten hebben.

TIP: eerst het grondzeil vastzetten voordat je met de rest van de tent begint! En maak vooral de haringen af in het rondje, wij maakten de fout om ze niet na elkaar in de grond te prikken en het rondje te volgen; dit kostte ons veel tijd bij het spannen van de scheerlijnen! 

Review CanvasCamp Sibley 400 ultimate pro 

We hebben de tent nu enige tijd op de zelfde plek staan, 24/7, en hij staat nog steeds even mooi als op het filmpje! Hij heeft de windstoten en stormen overleefd zonder een enkel schrammetje! Wel hebben we af en toe wat dennennaalden van het doek moeten vegen. Wij hebben bij de tent een binnentent gekocht, zodat je altijd een insecten-vrij-gedeelte hebt, erg prettig wanneer je in een bos verblijft!


Verder is de tent enorm prettig, even de plus- en minpunten op een rij:

Pluspunten:

+ De tent is erg robuust, ruim en stevig.
+ De slaapcabine in de tent is groot zat voor een tweepersoonsluchtbed en om spullen weg te bergen in bakken.
+ Het grondzeil is een soort kuipje, ontzettend waterdicht, geen last van wateroverlast of lekkage.
+ De kachel die we erin hebben gezet geeft veel warmte, dit is erg prettig wanneer je in de herfst en/of winter kampeert.
+ Het tentdoek is gemakkelijk te bewerken en te onderhouden, waardoor het lang mee kan gaan en in goede staat blijft.  

Minpunten:

– Doordat de tent geen rechte wanden heeft is het lastig om spullen te stapelen of om een kastje voor je spullen neer te zetten. Wij hebben dit opgelost door een opberger aan de paal van de tent te hangen in het midden.
– Het gewicht van de tent is zwaar en het pakket is groot, het is naar mijn mening absoluut geen tent om mee rond te trekken.

Review Canvascamp Sibley 400 ultimate pro Zo staat onze tent momenteel – Review Canvascamp Sibley 400 ultimate pro

Conclusie:

De CanvasCamp Sibley 400 ultimate pro tent is erg robuust en stevig, het doorstaat de Hollandse stormen en haar windstoten als een dijk. Zeker een aanrader wanneer je op zoek bent naar een seizoenstent of wanneer je langer op een plek verblijft. Ik heb nooit spijt van deze aankoop gehad!

Heb je een vraag over de CanvasCamp Sibley 400 ultimate pro?

Neem dan contact met ons op via contact@liefdevoorreizen.nl of laat een reactie achter op deze pagina!

Reisblogger Marloes

Auteur:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Overland truck safari in Afrika: door Malawi, Zambia en Zimbabwe

Het is alweer even geleden maar graag wil ik jullie meenemen in dit vervolg op mijn vorige blog. Even kort...

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Sinds een paar jaar is het Markermeer een eilandengroep rijker. De Marker Wadden zorgen voor een rijkere biodiversiteit in het...

Villa huren op Bali: de mooiste privé villa’s met zwembad!

Een villa huren op Bali? Goed plan! Het fijne klimaat, de heerlijke Indonesische keuken, de gastvrije mensen en de prachtige...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy