Instructie / review: CanvasCamp Sibley 400 ultimate pro

Gepubliceerd: 25 mrt 2015 | Foto: CanvasCamp sibley 400

Glamping, wij kunnen nu ook gaan glamperen met deze robuuste luxe tent! Na veel gekeken te hebben naar verschillende seizoenstenten is het dan toch de Sibley 400 geworden van CanvasCamp. Een mooie robuuste tent waarin je een kachel kunt zetten.

Het opzetten van de CanvasCamp Sibley 400 ultimate pro 

In het filmpje zie je hoe de tent opgezet wordt, handig als jij er ook overdenkt om er één aan te schaffen. Het werkt simpel en in het begin kost het wat tijd (wat bij ons ook het geval was), uiteindelijk zou je aan 6-10 minuten genoeg moeten hebben.

TIP: eerst het grondzeil vastzetten voordat je met de rest van de tent begint! En maak vooral de haringen af in het rondje, wij maakten de fout om ze niet na elkaar in de grond te prikken en het rondje te volgen; dit kostte ons veel tijd bij het spannen van de scheerlijnen! 

Review CanvasCamp Sibley 400 ultimate pro 

We hebben de tent nu enige tijd op de zelfde plek staan, 24/7, en hij staat nog steeds even mooi als op het filmpje! Hij heeft de windstoten en stormen overleefd zonder een enkel schrammetje! Wel hebben we af en toe wat dennennaalden van het doek moeten vegen. Wij hebben bij de tent een binnentent gekocht, zodat je altijd een insecten-vrij-gedeelte hebt, erg prettig wanneer je in een bos verblijft!


Verder is de tent enorm prettig, even de plus- en minpunten op een rij:

Pluspunten:

+ De tent is erg robuust, ruim en stevig.
+ De slaapcabine in de tent is groot zat voor een tweepersoonsluchtbed en om spullen weg te bergen in bakken.
+ Het grondzeil is een soort kuipje, ontzettend waterdicht, geen last van wateroverlast of lekkage.
+ De kachel die we erin hebben gezet geeft veel warmte, dit is erg prettig wanneer je in de herfst en/of winter kampeert.
+ Het tentdoek is gemakkelijk te bewerken en te onderhouden, waardoor het lang mee kan gaan en in goede staat blijft.  

Minpunten:

– Doordat de tent geen rechte wanden heeft is het lastig om spullen te stapelen of om een kastje voor je spullen neer te zetten. Wij hebben dit opgelost door een opberger aan de paal van de tent te hangen in het midden.
– Het gewicht van de tent is zwaar en het pakket is groot, het is naar mijn mening absoluut geen tent om mee rond te trekken.

Review Canvascamp Sibley 400 ultimate pro Zo staat onze tent momenteel – Review Canvascamp Sibley 400 ultimate pro

Conclusie:

De CanvasCamp Sibley 400 ultimate pro tent is erg robuust en stevig, het doorstaat de Hollandse stormen en haar windstoten als een dijk. Zeker een aanrader wanneer je op zoek bent naar een seizoenstent of wanneer je langer op een plek verblijft. Ik heb nooit spijt van deze aankoop gehad!

Heb je een vraag over de CanvasCamp Sibley 400 ultimate pro?

Neem dan contact met ons op via [email protected] of laat een reactie achter op deze pagina!

Reisblogger Marloes

Met liefde geschreven door:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy