Review Garmin Oregon 600

Gepubliceerd: 24 sep 2014 | Foto:

Reisblog Liefde voor Reizen

Sinds enige tijd heb ik de Garmin Oregon 600 in mijn bezit.Ik was op zoek naar een goed multifunctioneel navigatiesysteem waarmee ik kan wandelen, hiken en mountainbiken.

Review Garmin Oregon 600

Na enig onderzoek ben ik uitgekomen op het nieuwste model van Garmin de Oregon 600. Deze beschikt niet over een oplaadbare accu, maar batterijen. Waarom batterijen? Als je een aantal dagen onderweg bent en geen stroompunt tot je beschikking hebt, kan je in ieder geval je batterijvoorraad die je meebrengt opmaken; altijd GPS bereik dus! 

600T variant 

Naast de gewone 600 is er ook nog een 600T variant. Die beschikt over een voor geïnstalleerde kaart van Europa. Kan dit model niet aanraden omdat de kaart die erop is geïnstalleerd niet gedetailleerd is. Bij de Oregon 600 heb ik een Benelux TOPO kaart van Garmin aangeschaft, deze is gedetailleerd en duidelijk.

Voor degene die ook nog foto’s onderweg willen maken is er ook nog de 650 en de 650T variant, maar met alle mobiele telefoons en fotocamera’s van tegenwoordig is dit wat mij betreft een overbodig model. De Garmin Oregon 600 ligt prettig in de hand en bezit ook een klip waarmee je hem gemakkelijk aan je broek/tas vast kan maken.

Het scherm heeft een resolutie van 240 x 400 pixels en heeft een TFT-kleurenaanraakscherm.

Pluspunten op een rij:

  • – Gebruiksvriendelijk
  • – Helder scherm, ook bij zonlicht
  • – Waterafstotend
  • – Werkt op batterijen
  • – Kaarten zijn uit te breiden

Minpunten op een rij:

  • – Batterijen gaan sneller leeg dan de opgegeven 16 uur
  • – De Garmin kaarten voor uitbreiding zijn aardig aan de prijs

Eindoordeel

Al met al zou ik dus zeker de Garmin Oregon 600 adviseren, de andere modellen lijken mij extra’s te bieden die eigenlijk overbodig zijn. De Garmin Oregon 600 biedt alles wat een wandelaar of fietser nodig heeft; klein, handzaam en nooit meer verdwalen!

Bestellen?

Bestel de Garmin Oregon 600 nu door hier te klikken!

Extra informatie

Afmetingen en prestaties: Fysieke afmetingen 6,1 x 11,4 x 3,3 cm (2,4 x 4,5 x 1,3 inch)

Schermgrootte, BxH 3,8 B x 6,3 H cm (1,5 x 2,5 inch); 7,6 cm diagonaal (3 inch)

Schermresolutie, BxH 240 x 400 pixels

Type scherm transflective TFT-kleurenaanraakscherm

Gewicht 209,8 g (7,4 oz) met batterijen

Batterij 2 AA-batterijen (niet inbegrepen); NiMH of Lithium aanbevolen, oplaadbaar NiMH-batterijpakket (optioneel) Batterijlevensduur 16 uur

Reisblogger Bert

Auteur:

Ik ben reporter Bert en ik heb, jawel, een passie voor reizen en outdoor spullen. Ik ben graag op de hoogte van de nieuwe gadgets op outdoor gebied. Ik ben geboren in 1983 in Rotterdam. Avonturen beleven is een beetje mijn ding, ik ging graag met groepsreizen mee naar verre landen. Tegenwoordig reis ik graag met mijn vrouw, naar allerlei landen.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Review Privacy Paspoorthoes: voorkom identiteitsfraude!

Review Privacy Paspoorthoes: voorkom identiteitsfraude!

We reizen de hele wereld rond met ons paspoort, van landen in Europa tot de verre continenten. Op steeds meer plekken op de wereld wordt er naar je paspoort gevraagd. Zo is het een gewoonte geworden om in hotels je paspoort te geven voor een kopie of zelfs als borg achter te laten. Privacy Paspoorthoes Review Privacy Paspoorthoes: voorkom identiteitsfraude!

Review Travis Touch translator

Review: maak jezelf goed verstaanbaar met de Travis Touch translator!

Steeds meer Nederlanders vinden het leuk om een nieuw leven te beginnen in het buitenland. Het beginnen van een bed & breakfast in Duitsland, een chateau in Frankrijk of een camping in Italië, je ziet het allemaal voorbij komen op televisie. Ongemakkelijke situaties Wat mij telkens weer verbaasd, is het feit dat deze beginnende ondernemers Review: maak jezelf goed verstaanbaar met de Travis Touch translator!

Review: Bluetooth Attitude oordopjes van Cellularline

Review: Bluetooth Attitude oordopjes van Cellularline

Als reis- en muziekliefhebber was ik al maanden op zoek naar de perfecte oordopjes. Jarenlang heb ik mijn muziek tijdens het reizen geluisterd met normale oordopjes. Het grootste probleem was telkens dat de draadjes door elkaar gingen. Ook het geluid kon veel beter. Na de simpele oordopjes was ik overgestapt op een koptelefoon, waarmee het Review: Bluetooth Attitude oordopjes van Cellularline

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy