Review Garmin Oregon 600


24 sep 2014 |
Foto:

Sinds enige tijd heb ik de Garmin Oregon 600 in mijn bezit.Ik was op zoek naar een goed multifunctioneel navigatiesysteem waarmee ik kan wandelen, hiken en mountainbiken.

Review Garmin Oregon 600

Na enig onderzoek ben ik uitgekomen op het nieuwste model van Garmin de Oregon 600. Deze beschikt niet over een oplaadbare accu, maar batterijen. Waarom batterijen? Als je een aantal dagen onderweg bent en geen stroompunt tot je beschikking hebt, kan je in ieder geval je batterijvoorraad die je meebrengt opmaken; altijd GPS bereik dus! 

600T variant 

Naast de gewone 600 is er ook nog een 600T variant. Die beschikt over een voor geïnstalleerde kaart van Europa. Kan dit model niet aanraden omdat de kaart die erop is geïnstalleerd niet gedetailleerd is. Bij de Oregon 600 heb ik een Benelux TOPO kaart van Garmin aangeschaft, deze is gedetailleerd en duidelijk.

Voor degene die ook nog foto’s onderweg willen maken is er ook nog de 650 en de 650T variant, maar met alle mobiele telefoons en fotocamera’s van tegenwoordig is dit wat mij betreft een overbodig model. De Garmin Oregon 600 ligt prettig in de hand en bezit ook een klip waarmee je hem gemakkelijk aan je broek/tas vast kan maken.

Het scherm heeft een resolutie van 240 x 400 pixels en heeft een TFT-kleurenaanraakscherm.

Pluspunten op een rij:

 • – Gebruiksvriendelijk
 • – Helder scherm, ook bij zonlicht
 • – Waterafstotend
 • – Werkt op batterijen
 • – Kaarten zijn uit te breiden

Minpunten op een rij:

 • – Batterijen gaan sneller leeg dan de opgegeven 16 uur
 • – De Garmin kaarten voor uitbreiding zijn aardig aan de prijs

Eindoordeel

Al met al zou ik dus zeker de Garmin Oregon 600 adviseren, de andere modellen lijken mij extra’s te bieden die eigenlijk overbodig zijn. De Garmin Oregon 600 biedt alles wat een wandelaar of fietser nodig heeft; klein, handzaam en nooit meer verdwalen!

Bestellen?

Bestel de Garmin Oregon 600 nu door hier te klikken!

Extra informatie

Afmetingen en prestaties: Fysieke afmetingen 6,1 x 11,4 x 3,3 cm (2,4 x 4,5 x 1,3 inch)

Schermgrootte, BxH 3,8 B x 6,3 H cm (1,5 x 2,5 inch); 7,6 cm diagonaal (3 inch)

Schermresolutie, BxH 240 x 400 pixels

Type scherm transflective TFT-kleurenaanraakscherm

Gewicht 209,8 g (7,4 oz) met batterijen

Batterij 2 AA-batterijen (niet inbegrepen); NiMH of Lithium aanbevolen, oplaadbaar NiMH-batterijpakket (optioneel) Batterijlevensduur 16 uur


 1. Reisblogger Bert

  Auteur

  Ik ben reporter Bert en ik heb, jawel, een passie voor reizen en outdoor spullen. Ik ben graag op de hoogte van de nieuwe gadgets op outdoor gebied. Ik ben geboren in 1983 in Rotterdam. Avonturen beleven is een beetje mijn ding, ik ging graag met groepsreizen mee naar verre landen. Tegenwoordig reis ik graag met mijn vrouw, naar allerlei landen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *