Zoek
Sluit dit zoekvak.

10 redenen om Nicaragua te bezoeken

10 redenen om Nicaragua te bezoeken

10 redenen om Nicaragua te bezoeken

10 redenen om Nicaragua te bezoeken

Inhoudsopgave

Nicaragua heeft niet alleen een prachtige naam, het land is ook fantastisch. Kleurrijke koloniale steden worden afgewisseld met intens groene jungles en fijne stranden. Ook vind je tal van imposante vulkanen waar je op kunt hiken of vanaf kunt sleeën.

Waarom naar Nicaragua?

Nicaragua is een ideaal land voor als je houdt van wandelen, surfen, chillen, ontdekken en feesten. Nog niet overtuigd? In dit artikel geven we je 10 redenen waarom jij Nicaragua absoluut een keer wilt bezoeken.

1. Het is vriendelijk voor je portemonnee

Nicaragua is één van de goedkopere landen in Midden-Amerika. Voor ongeveer €25 – €35 per dag kun je vrij makkelijk rondkomen. Door de mooie natuur en fijne stranden zijn veel van je activiteiten gratis of goedkoop. Ook hostels en hotels zijn vrij goedkoop en voor minder dan €10 p.p. kun je al een privékamer vinden.

Nicaragua is één van de goedkopere landen in Midden-Amerika
Nicaragua, één van de goedkopere landen in Midden-Amerika

2. Vulkanen

Als we elke vulkaan apart zouden benoemen dan zouden we je in dit artikel al genoeg redenen geven om naar Nicaragua te gaan. De vulkanen in Nicaragua zijn namelijk ontzettend divers en de ervaring die je er hebt compleet verschillend.

Vulkaan in Nicaragua
Vulkaan in Nicaragua

Zo kun je op de ene vulkaan bijvoorbeeld hiken door een cloudforrest vol apen en luiaards. Op een andere vulkaan kun je lava zien borrelen en branden. Liever wat adrenaline in je lijf? Vlakbij Leon kun je ook van een vulkaan af sleeën!

Vulcano Boarden Nicaragua
Vulcano Boarden Nicaragua

3. Surfen

Nicaragua heeft aan beide kanten een grote oceaan en dat betekent dus dat je op verschillende plekken kunt surfen. De beste plekjes liggen aan de westkust. De bekendste plek is San Juan Del Sur, waar je overdag kunt surfen en ‘s avonds fijne feestjes kunt meepakken. Meer noordelijk gelegen kun je ook naar de Surfing Turtle Lodge waar je een meer laid-back vibe hebt.

Surfen bij San Juan Del Sur
Surfen bij San Juan Del Sur

4. Feesten

Over feest gesproken, in San Juan del Sur heb je wekelijks het – inmiddels wereldberoemde – Sunday Funday. Deze funday is eigenlijk een grote kroegentocht op slippers langs verschillende strandbars. De hele dag geniet je van fijne muziekjes, lekkere drankjes en een heerlijk zonnetje op je hoofd. Wel even een hostel boeken voordat je gaat want het zit snel vol!

5. Jungle 

Nicaragua is zoals veel landen in Midden-Amerika ontzettend groen en dat betekent dat je op bijna elke plek wel een stukje jungle vind. Kleurrijke vogels, apen, luiaards, in Nicaragua vind je het allemaal. Nu is het mooie dat je niet ver hoeft te reizen om de jungle in te gaan, maar het kan wel als je het wilt.

Aap in de jungle
Aap in de jungle
Een luiaard in het wild
Een luiaard in het wild

Zo kun je bijvoorbeeld in het Miraflor park nabij sigarenstad Estéli in dichtbegroeide jungle slapen bij locals.

Een groene oase
Eén groene oase

Wil je het nog iets extremer? Dan kun je vanuit San Juan de Nicaragua een tour boeken naar Indio Maíz. Je gaat dan op bezoek bij de Rama Indianen, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Let wel, het is echt een flinke onderneming om hier te komen!

6. Duiken (Little Corn Islands)

Aan de oostkust van Nicaragua vind je de idyllische Corn Islands. Op deze eilandjes draait het eigenlijk maar om één ding: duiken. Natuurlijk kun je er ook komen om te relaxen (er rijden bijvoorbeeld geen auto’s), maar de meeste mensen maken de binnenlandse vlucht vanuit Managua puur voor het duiken. Met een beetje geluk zie je reefsharks, stingrays en schildpadden.

7. Schildpadjes vrijlaten

Schildpadjes zien uitkomen, het is een dingetje dat altijd bovenaan vele bucketlists prijkt. In Nicaragua kan het gewoon. Zo is er vlakbij San Juan Del Sur een turtle sanctuary waar je deze diertjes uit kunt zien komen. Dit is echter wel een betaalde tour. Een goedkopere en iets relaxtere optie is te verblijven bij Surfing Turtle Lodge. Daar is het uitzetten van schildpadden onderdeel van het dagprogramma, althans als ze er zijn. De beste kans om het van dichtbij mee te maken is van september t/m februari.

Schildpadjes vrijlaten
Schildpadjes vrijlaten

8. Sfeervolle steden

Nicaragua heeft een aantal levendige koloniale steden met kleurrijke huisjes, keien op de straten en sfeervolle markten. De leukste is Granada. Daar kun je namelijk heerlijk rondstruinen en fijn eten, maar ook buiten de stad zijn veel toffe activiteiten. Ideaal dus om Granada een paar dagen als uitvalsbasis te gebruiken.

De sfeervolle stad Granada
De sfeervolle stad Granada

9. Isla Ometepe

Een trip naar Nicaragua is niet compleet zonder een trip naar Isla Ometepe. Dit bijzondere eiland ligt midden in een gigantisch meer. Dit meer is zo groot dat er zelfs haaien in zwemmen die zich hebben aangepast aan zoet water. 

Kajakken bij Isla Ometepe
Kajakken bij Isla Ometepe

Het eiland zelf is ontstaan omdat er twee gigantische vulkanen uit het water omhoog rijzen. Je kunt deze vulkanen beklimmen, maar dat is wel echt een pittige onderneming. Minstens zo leuk is een wat meer ontspannen ontdekkingstocht op de scooter die je brengt langs het lokale leven vol loslopende koeien, kraakheldere waterbronnen, rivieren waar je op kunt kajakken en bijzondere plekken voor zonsondergang.

Loslopende koeien op Isla Ometepe
Loslopende koeien op Isla Ometepe

10. Het is heel makkelijk te bereizen

Met een land waar zoveel te doen is, zou je misschien verwachten dat het écht gigantisch is. Gelukkig valt dat in Nicaragua wel mee. Sterker nog, de bovengenoemde highlights liggen allemaal op maximaal 3 uur rijden van elkaar vandaan.

Zo reis je bijvoorbeeld binnen een uur van Ometepe naar Granada en ook van Granada naar Léon ben je niet langer dan 3 uur onderweg. Dat is niet alleen heel relaxt, maar het betekent vooral dat je een hele gevarieerde reis kunt maken in Nicaragua. Het ene moment beklim je een vulkaan, een paar uur later kun je al op je surfplank staan of apen spotten in de jungle.

Leon in Nicaragua
Leon in Nicaragua

Kortom, Nicaragua is een fantastisch land voor een reis van 2-4 weken. Ideaal voor backpackers en zelfstandige reizigers die graag dingen ondernemen. Ben je benieuwd naar meer over Nicaragua, bijvoorbeeld een leuke route? Kijk dan op Backpackcentrale voor meer informatie over backpacken in Nicaragua

Plan je reis door Nicaragua
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Nicaragua