5 beste landen voor single reizen

5 beste landen voor single reizen

5 beste landen voor single reizen

Single reizen is helemaal in dit jaar. Heb jij plannen om alleen te gaan reizen, maar weet je niet welk land je moet kiezen? Wij hebben speciaal voor jou de 5 beste landen uitgekozen waar je het beste in je eentje kunt reizen. Bij deze landen is gekeken naar de veiligheid, voorzieningen en de cultuur. Dit is onze top 5 beste landen voor single reizen! Wat is jouw favoriete land om in je eentje door te reizen? 

Reizen door Nieuw-Zeeland 

Nieuw-Zeeland is een fantastisch land om in je eentje doorheen te reizen. Het land is veilig, de inwoners zijn er erg vriendelijk en heel gastvrij. Nieuw-Zeeland heeft prachtige natuur te bieden en ook prima wegen, waardoor het reizen heel veilig is. Onze reporter Marloes is een paar jaar geleden in Nieuw-Zeeland geweest en heeft haar reis gedeeld in een uitgebreid reisverslag

Reizen door Vietnam 

Het Aziatische land Vietnam is een een veilig en stabiel land met bijzonder vriendelijke inwoners. Vietnam heeft geweldige natuur, bijzondere jungle gebieden, prachtige stranden en sfeervolle steden. Backpacken in Vietnam is prima te doen, excursies en treckkings zijn eenvoudig ter plaatse te regelen. 

Reizen door Australië

Als 1 land bekend staat om zijn backpacken is het Australië wel. Wil je graag in je eentje backpacken dan is Australië echt de place to be. Het land is erg veilig en heeft hele vriendelijke inwoners die je bijna altijd wel zullen helpen als je er even niet uitkomt. Maak een trip langs de oostkust vanuit Sydney richting Cairns of geniet van de wilde Outback. Voor ieder wat wils. Reporter Jesper en Martin hebben in 2012 een rondreis gemaakt langs de oostkust van Australië, lees hier het uitgebreide reisverslag!

Reizen door Thailand 

Naast Australië is Thailand ook een mekka voor backpackers en soloreizigers. Steeds meer backpackers weten dit prachtige Aziatische land te vinden en gaan op ontdekkingsreis door de prachtige Thaise natuur. Voordeel van Thailand is dat het eten er heerlijk is en de prijzen erg laag. Dit zorgt ervoor dat je veel kunt zien en doen voor weinig geld. Lees ook onze blog vol gouden tips over Thailand!

Reizen door de Verenigde Staten 

Ook in de Verenigde Staten kun je in je eentje prima reizen. Het is een enorm land waar ontzettend veel te zien is, het is daarom belangrijk dat je goed van te voren de hoofdlijnen van je reis gaat bedenken en misschien al vastzetten. Ontdek de ruige natuur en geniet van wereldse Amerikaanse steden. De Verenigde Staten is een veilig land om single te reizen en de mensen zijn er ook erg vriendelijk. 

Welk land raad jij aan om single te reizen? 

Laat je reactie hieronder achter! Wij zijn erg benieuwd!

TAGS: top 5
Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

 1. Auteur

  De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

  Reacties

  6 reacties

  • Avatar Daphne schreef:

   De eerste vier zou ik wel alleen reizen, maar de USA niet zo snel. Daar ook in hostels overnacht, maar vond het ondanks het proberen erg op zichzelf en afstandelijk, ook duur om excursies te boeken, het OV is slecht. Er zijn veel nadelen aan.. Ga je gewoon naar één stad dan is het oké en als echt loner. Maar om toch aansluiting te vinden en voor af en toe groepsactiviteit etc. Uhm dan zou ik eerder Zuid-Afrika kiezen ook duur maar voor de surfcultuur, Indonesië ook nog wel.

  • reporter Jesper reporter Jesper schreef:

   Hoi Daphne! Bedankt voor je reactie en het delen van je mening. In welke gebieden ben je geweest in de USA? Denk dat het ook wel een verschil is waar je precies hebt gereisd. Maar ik kan me er zeker iets bij voorstellen. Indonesië en Zuid-Afrika zijn zeker ook landen die in een top 10 thuishoren. Ook hier zit weer wel verschil tussen de gebieden / eilanden die je kiest!

  • Haha Ierland natuurlijk! ? In 2010 alleen gereisd en dat was fantastisch!

  • reporter Jesper reporter Jesper schreef:

   Haha, die snap ik zeker Anne! 🙂 Die kan eigenlijk ook wel in de top 5! Staat nu op plaats 6, net niet gehaald haha 🙂

  • Nederland! Een fantastisch land om alleen te reizen

  • Avatar Piet schreef:

   Leuke blog 🙂 Zelf heb ik heel veel alleen gereisd. In Azie, in Midden en Zuid-Amerika. Volgende week vertrek ik weer naar Vietnam. Daar reis ik alleen, alleen door het noorden. Wanneer je in Azie landen erbij pakt kan dat ook heel goed door Laos en Cambodja. Met name Laos vond ik een bijzonder vriendelijk en gastvrij land. Hierboven las ik dat in Indonesie het ook afhangt van gebieden. Ik heb er echt gereisd van Sumatra tot Timor. En dat ging uitmuntend.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *