5 frustraties die je hebt na het maken van een wereldreis

5 frustraties die je hebt na het maken van een wereldreis


18 jul 2016 | Reisinspiratie
Foto: 5 frustraties die je hebt na het maken van een wereldreis

Je komt terug van de reis van je leven, je hebt de mooiste plekken van de wereld gezien en leuke nieuwe contacten gemaakt. Helaas is het moment gekomen: je moet weer terug naar huis! Thuiskomen levert namelijk een hoop frustraties op. Wij hebben de 5 ergste op een rijtje gezet. 

1 – Wakker worden door de wekker

Het is over met het wakker worden zonder wekker. Je moet weer aan de bak, helaas. Wat was het toch genieten om elke dag gewekt te worden door het zonlicht wat in je slaapkamer scheen. Om een volgende droomreis te kunnen maken moet er helaas weer hard gewerkt worden en dus vroeg opstaan. 

2 – Je moet weer Nederlands praten 

Kon je op wereldreis nog heerlijk Engels, Duits en Spaans praten, moet je nu weer omschakelen en in het Nederlands praten en denken. Het was ook wel erg makkelijk dat een hoop mensen je niet verstonden in het buitenland terwijl je Nederlands tegen je partner praatte. Het roddelen is over 😉

3 – Grijze luchten en veel regen 

Wat waren we verwend op reis, elke dag zon en de korte broek met slippers aan. Terug in Nederland hebben we weer de lange broek aan en in de avond een dik vest omdat het toch wel erg afkoelt. Verlangen naar de warme zomeravonden! 

4 – Het geld is op 

Op reis had je het nog niet helemaal door, maar bij thuiskomst, nadat je de administratie hebt gedaan zie je dat het geld er toch wel snel doorheen ging. Je bent blut en moet weer hard werken om een volgende reis te kunnen maken. 

5 – Heimwee terug

Regelmatig zit je met je smartphone in je handen door je fotogallery te bladeren. Vooral het mapje van de wereldreis kun je maar niet loslaten, wat was het heerlijk! Stiekem heb je enorme heimwee! Je wil zo snel mogelijk weer zo’n reis maken. Alleen voor je gevoel duurt dat enorm lang aangezien je het liefst morgen vertrekt. 

 

Wat is jouw grootste frustratie na een reis? 

Laat je reactie achter!


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *