5 x (leuke) gratis activiteiten om te doen in Brisbane!

Gepubliceerd: 28 jan 2020 | Foto: Leuke gratis activiteiten om te doen in Brisbane

Leuke gratis activiteiten om te doen in Brisbane
Reisblog Liefde voor Reizen

Wie gaat rondreizen langs de oostkust van Australië mag Brisbane niet missen. Deze zonnige stad in Queensland (dat overigens groter is dan de hoofdstad Canberra) heeft meer te bieden dan je misschien van te voren denkt. Brisbane is de ideale stop tijdens je roadtrip langs de oostkust en het perfecte vertrekpunt om bijvoorbeeld naar Moreton eiland of Fraser Island te gaan. In de stad zelf kun je verschillende dingen doen. Ik heb 5 leuke gratis activiteiten in Brisbane voor je op een rijtje gezet.

1 – Gratis CityHopper over de rivier

De langste rivier van Queensland is de Brisbane River, die ook door de stad heen loopt. Wat veel mensen niet weten is dat er een gratis CityHopper vaart over de rivier, waar je elke 30 minuten gratis in- en uit kunt stappen. Deze ferry dienst loopt van 6 uur ’s ochtends tot middernacht en dat 7 dagen per week. Het is een leuke manier om de stad Brisbane vanaf het water te kunnen bewonderen.

Over de rivier in Brisbane - 5 gratis activiteiten in Brisbane
Over de rivier in Brisbane – 5 gratis activiteiten in Brisbane

Route en stops CityHopper Brisbane

2 – Museum of Brisbane

Het Museum of Brisbane kun je eigenlijk niet missen, het zit namelijk gevestigd in de Brisbane City Hall, misschien wel het meest opvallende gebouw van de stad. In het museum vind je verschillende exposities over de aboriginal cultuur, nationale kunst en over de oude dagen uit het convict verleden. Een bezoek aan het Museum of Brisbane is nog gratis ook. Een leuke gratis activiteit om te doen als het regent of om de warmte even te kunnen ontlopen.

Museum of Brisbane - 5 gratis activiteiten in Brisbane
Museum of Brisbane – 5 gratis activiteiten in Brisbane

3 – Zwemmen bij South Bank

South Bank is een van mijn favoriete plekken van Brisbane. Het grandioze uitzicht op de skyline van Brisbane, de vele leuke restaurants en natuurlijk Streets Beach maken deze plek zo fijn. Zwemmen bij Streets Beach is gratis en een leuke activiteit wanneer het zonnetje schijnt. Dit grote openluchtzwembad bij South Bank met uitzicht op de stad is een populaire attractie en mag je niet missen als je in Brisbane bent.

Streets Beach - 5 gratis activiteiten in Brisbane
Streets Beach – 5 gratis activiteiten in Brisbane

4 – Brisbane Botanic Gardens

Botanische tuinen heb je in bijna elke grote stad wel. Toch zijn de Botanische tuinen in Brisbane wel extra bijzonder. Ik ben er zelf nu 3 keer geweest tijdens mijn bezoek aan Brisbane en telkens weer werd ik verrast door de vele beesten die er rondlopen. Zo zag ik een slang in de bosjes, verschillende keren water dragons op de paden, vleermuizen in de bomen en heel veel verschillende mooie vogels. En dat helemaal gratis! Voor wildlife hoef je geen dierentuin te bezoeken. Sla de Brisbane Botanic Gardens dus niet over.

Water dragons in de Botanische Tuinen
Water dragons in de Botanische Tuinen

5 – Brisbane Arcade

Een bezoek aan de oudste winkelgallerij mag ook zeker niet ontbreken. De Brisbane Arcade vind je op 160 Queen Street tot Adelaide Street in de CBD van Brisbane. Een leuke plek als je wilt shoppen en om natuurlijk op de foto te zetten. Breng ook meteen een bezoek aan het voormalig Regent Theater wat hier ook gevestigd zit, hier kun je een glimp opvangen van de oude foyer, waar vroeger de kaartjes werden verkocht.

Sfeervideo over Brisbane

Onze favoriete plekken in AustraliëReisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Australië ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Australië

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Pan Pacific Perth
Australië

Pan Pacific Perth: zeer comfortabel overnachten in Perth

Het gebeurt niet vaak dat ik vanwege een hotel terug wil naar een plek. Maar na onze rondreis door West-Australië denk ik nog vaak terug aan Pan Pacific Perth. Wij verbleven hier de laatste 2 nachten in Perth voordat wij weer terug vlogen naar huis. Lees nu mijn ervaringen en waarom ik dit hotel in Pan Pacific Perth: zeer comfortabel overnachten in Perth

Wat is het mooiste deel van Australië?
Australië

Wat is het mooiste deel van Australië?

Wat is het mooiste deel van Australië? Een vraag die misschien lastig te beantwoorden is, aangezien elke staat van Australië bijzonder is. Maar toch zit er wel veel verschil tussen de Australische staten. De afgelopen jaren heb ik bijna alle staten, op ACT (het Australian Capital Territory) na bezocht. Tijd om mijn ervaringen en tips Wat is het mooiste deel van Australië?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy