De 5 mooiste stranden van Europa

De 5 mooiste stranden van Europa

Wie denkt dat je voor mooie stranden ver moet reizen heeft het helemaal mis. In Europa vind je namelijk tal van mooie stranden, die vaak al bij minder dan 3 uur vliegen bereikbaar zijn. Wij hebben speciaal voor jou de 5 mooiste stranden op willekeurige volgorde op een rijtje gezet. Droom je met ons mee? Welk strand in Europa heeft jouw voorkeur? Wij zijn erg benieuwd! 

1. Navagio Beach, Zakynthos (Griekenland)

Als je aan Zakynthos denkt, dan denk je meteen aan dit magische strand van Navagio Beach. Dit bijzondere strand ligt in een mooie baai, dat beschut is met hoge kalkstenen kliffen. Navagio Beach is alleen te bereiken per boot en als je die kant op gaat zul je merken dat je zeker niet de enige bent. Onze reporter Jesper is er ongeveer 15 jaar geleden geweest en vond het zeer indrukwekkend. Vooral het azuurblauwe water heeft erg indruk gemaakt. Staat Navagio Beach op Zakynthos op jouw bucketlist? 

1. Navagio Beach, Zakynthos (Griekenland)

Navagio Beach, Zakynthos (Griekenland)

2. Zlatni Rat (Kroatië)

Het strand Zlatni Rat (wat Gouden Hoorn betekent) is al meerdere malen uitgeroepen tot het mooiste strand ter wereld. Zlatni Rat, wat een mooie kuststrook vormt bij het plaatsje Bol op het Kroatische eiland Brač is echt sprookjesachtig. Het bijzondere aan dit strand is het V-vormige witte kiezelstrand dat door de stroming voortdurende van positie verandert. Staat het Kroatische Zlatni Rat op jouw bucketlist? 

Zlatni Rat (Kroatië)

Zlatni Rat (Kroatië)

3. Porto Katsiki, Lefkas (Griekenland)

Wie naar het prachtige eiland Lefkas afreist, mag Porto Katsiki absoluut niet overslaan. Dit prachtige strand is omgeven door hoge kliffen, opvallend door het felblauwe water en zijn bijzondere vorm en ligging. Echt een aanrader voor iedereen het Griekse eiland Lefkas bezoekt. Zou jij graag Porto Katsiki op Lefkas willen bezoeken? 

Porto Katsiki, Lefkas (Griekenland)

Porto Katsiki, Lefkas (Griekenland)

4. La Pelosa Beach, Stintino (Sardinië)

Het bijzonder mooie strand La Pelosa Beach ligt op 2 kilometer van het stadje Stintino in het noordwesten van Sardinië en vormt 1 van de vele beautystranden van het eiland. Het strand staat bekend om haar extreem witte en dunne zand en helderblauwe water. Heb jij het Sardinische strand La Pelosa op je lijstje staan? 

La Pelosa Beach, Stintino (Sardinië)

La Pelosa Beach, Stintino (Sardinië)

5. Porthcurno Beach (Groot-Brittannië)

Wie aan mooie stranden denkt, denkt niet meteen aan Groot-Brittannië. Toch heeft Engeland veel stranden die betoverend mooi zijn. Heb je bijvoorbeeld wel eens van Porthcurno Beach gehoord? Dit prachtige stand heeft een kleurenpalet van wit-goud strand en kristalblauw zeewater en is omringd door 70 meter hoge kliffen. Zo dichtbij en zo mooi! Hier moet je toch echt een keer geweest zijn. Staat Porthcurno Beach op jouw bucketlist? 

Porthcurno Beach (Groot-Brittannië)

Porthcurno Beach (Groot-Brittannië)

Wat is jouw favoriete Europese strand? 

Ben je het niet met ons lijstje eens? Laat dan zeker even weten wat jouw top 5 is of in ieder geval jouw favoriete Europese strand. Wij zijn erg benieuwd en kijken uit naar je reactie! 

TAGS:
Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

 1. Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

  Reacties

  1 reactie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *