5 plekken in Australië die ik heel graag wil bezoeken

Gepubliceerd: 27 okt 2020 | Foto: 5 plekken in Australië die ik heel graag wil bezoeken

Na 3 vakanties en permanent wonen in Australië heb ik natuurlijk al heel veel van Australië gezien. Toch is mijn Australië bucketlist heel erg lang, er is namelijk nog zoveel om te ontdekken. Vandaag wil ik graag mijn top 5 plekken in Australië delen die heel hoog op mijn lijstje staan. Plekken die ik heel graag een keer wil bezoeken en uitlichten op Liefde voor Reizen.

1. Daintree Rainforest (Queensland)

De laatste keer dat ik in Cairns was heb ik een bezoek gebracht aan Kuranda (rainforest). Ik zou heel graag nog een stukje hoger willen reizen en o.a. Daintree Rainforest willen bezoeken.

Dit nationale park staat al jaren op mijn lijstje, ik ben erg benieuwd naar de natuur en wildlife daar. Ik heb veel goede verhalen van andere reizigers gehoord over Daintree. Als ik daar dan toch in de buurt ben lijkt het mij ook leuk om plekken zoals Port Douglas en Cape Tribulation mee te pakken. Wie weet binnenkort!

2. Kimberley (West-Australië)

De Kimberley is een van de negen regio’s van West-Australië en staat heel hoog op mijn lijstje. Dit enorme gebied vol met indrukwekkende natuur is volgens Australiërs een echte must visit.

Veel reizigers bestempelen dit gebied dan ook niet voor niks als een van de mooiste plekken van Australië. De enorme rotspartijen en vele watervallen zijn echt een belevenis om te zien. Ik kan dan ook niet wachten om een keer richting de Kimberley te gaan.

3. Albany & omgeving (West-Australië)

Albany is de meest zuidelijke stad van West-Australië en is niet een van de bekendste plekken van Australië. Per toeval kwam ik via Google Maps terecht bij deze stad en na wat surfen op het internet wilde ik alleen meer weten over deze stad en vooral over de omgeving. Ik kwam er namelijk achter dat de kustlijn en de natuur hier echt indrukwekkend is. Zo is er bijvoorbeeld Two Peoples Bay Nature Reserve, waar je schitterende hikes kunt maken. De omgeving kenmerkt zich door het felblauwe water, rotsen in alle formaten en schitterende flora & fauna. Ik hoop hier ooit te kunnen wandelen en het uit te kunnen lichten.

Two Peoples Bay Nature Reserve - 5 plekken in Australië die ik heel graag wil bezoeken
Two Peoples Bay Nature Reserve

4. Arnhemland (Noordelijk Territorium)

Arnhemland is een gebied in het noordwesten van het Australische Noordelijk Territorium. Dit gebied staat vooral bekend om de ongerepte natuur en authentieke Aboriginal cultuur.

Veel reizigers kiezen ervoor om het Kakadu National Park te bezoeken en reizen niet verder naar het oosten richting Arnhemland. Volgens Australiërs is dit zonde, omdat Arnhemland echt een pareltje is en zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar dit gebied, vandaar dat het een mooie vierde plek heeft gekregen in dit lijstje.

5. Kangaroo Island (Zuid-Australië)

Een bezoek aan Kangaroo Island stond eigenlijk voor december 2019 gepland, toen wij richting Adelaide gingen. Maar al snel heb ik dit eiland moeten schrappen van het lijstje, omdat een bezoek aan het eiland helaas qua tijd niet ging lukken. Het zou anders een veel te gehaaste reis worden.

Toen in het voorjaar van 2020 dit eiland hard getroffen werd door de bosbranden, baalde ik eerst wel een beetje dat wij er toch niet naar toe zijn geweest. Totdat het besef kwam dat ik juist nu (na deze enorme verwoestende branden) het eiland moet bezoeken. De mensen op het eiland hebben juist nu toeristen nodig en online aandacht. Hopelijk is het snel voor ons mogelijk om richting het zuiden te reizen en Kangaroo Island te bezoeken. Ik kan niet wachten om deze mensen te kunnen helpen en dit prachtige eiland te mogen ontdekken.

Welke plekken in Australië staan op jouw bucketlist?

Welke 5 plekken in Australië zou jij graag willen bezoeken? Deel je top 5 als reactie.

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen op Magnetic Island in Australië

Het paradijselijke Magnetic Island ligt op 40 minuten varen van Townsville en kent de grootste kolonie wilde koala's van Noord-Australië....

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Rondreis door West-Australië: onze route en tips!

In november 2021 maakten wij een onvergetelijke rondreis door West-Australië. Omdat het westen van Australië groot is hebben wij gekozen...

York, de oudste binnenlandse stad van West-Australië

York is de oudste stad in het binnenland van West-Australië en is gelegen aan de Avon River, 97 kilometer ten...

Rondreis door Northern Territory: de mooiste plekken om te bezoeken!

Het noorden van Australië is niet te vergelijken met de andere staten van Australië en heeft veel unieke en bijzondere...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy