5 plekken in Australië die ik heel graag wil bezoeken

5 plekken in Australië die ik heel graag wil bezoeken


27 okt 2020 | Australië
Foto: 5 plekken in Australië die ik heel graag wil bezoeken

Na 3 vakanties en permanent wonen in Australië heb ik natuurlijk al heel veel van Australië gezien. Toch is mijn Australië bucketlist heel erg lang, er is namelijk nog zoveel om te ontdekken. Vandaag wil ik graag mijn top 5 plekken in Australië delen die heel hoog op mijn lijstje staan. Plekken die ik heel graag een keer wil bezoeken en uitlichten op Liefde voor Reizen.

1. Daintree Rainforest (Queensland)

De laatste keer dat ik in Cairns was heb ik een bezoek gebracht aan Kuranda (rainforest). Ik zou heel graag nog een stukje hoger willen reizen en o.a. Daintree Rainforest willen bezoeken.

Dit nationale park staat al jaren op mijn lijstje, ik ben erg benieuwd naar de natuur en wildlife daar. Ik heb veel goede verhalen van andere reizigers gehoord over Daintree. Als ik daar dan toch in de buurt ben lijkt het mij ook leuk om plekken zoals Port Douglas en Cape Tribulation mee te pakken. Wie weet binnenkort!

2. Kimberley (West-Australië)

De Kimberley is een van de negen regio’s van West-Australië en staat heel hoog op mijn lijstje. Dit enorme gebied vol met indrukwekkende natuur is volgens Australiërs een echte must visit.

Veel reizigers bestempelen dit gebied dan ook niet voor niks als een van de mooiste plekken van Australië. De enorme rotspartijen en vele watervallen zijn echt een belevenis om te zien. Ik kan dan ook niet wachten om een keer richting de Kimberley te gaan.

3. Albany & omgeving (West-Australië)

Albany is de meest zuidelijke stad van West-Australië en is niet een van de bekendste plekken van Australië. Per toeval kwam ik via Google Maps terecht bij deze stad en na wat surfen op het internet wilde ik alleen meer weten over deze stad en vooral over de omgeving. Ik kwam er namelijk achter dat de kustlijn en de natuur hier echt indrukwekkend is. Zo is er bijvoorbeeld Two Peoples Bay Nature Reserve, waar je schitterende hikes kunt maken. De omgeving kenmerkt zich door het felblauwe water, rotsen in alle formaten en schitterende flora & fauna. Ik hoop hier ooit te kunnen wandelen en het uit te kunnen lichten.

Two Peoples Bay Nature Reserve - 5 plekken in Australië die ik heel graag wil bezoeken
Two Peoples Bay Nature Reserve

4. Arnhemland (Noordelijk Territorium)

Arnhemland is een gebied in het noordwesten van het Australische Noordelijk Territorium. Dit gebied staat vooral bekend om de ongerepte natuur en authentieke Aboriginal cultuur.

Veel reizigers kiezen ervoor om het Kakadu National Park te bezoeken en reizen niet verder naar het oosten richting Arnhemland. Volgens Australiërs is dit zonde, omdat Arnhemland echt een pareltje is en zeker de moeite waard is om te bezoeken. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar dit gebied, vandaar dat het een mooie vierde plek heeft gekregen in dit lijstje.

5. Kangaroo Island (Zuid-Australië)

Een bezoek aan Kangaroo Island stond eigenlijk voor december 2019 gepland, toen wij richting Adelaide gingen. Maar al snel heb ik dit eiland moeten schrappen van het lijstje, omdat een bezoek aan het eiland helaas qua tijd niet ging lukken. Het zou anders een veel te gehaaste reis worden.

Toen in het voorjaar van 2020 dit eiland hard getroffen werd door de bosbranden, baalde ik eerst wel een beetje dat wij er toch niet naar toe zijn geweest. Totdat het besef kwam dat ik juist nu (na deze enorme verwoestende branden) het eiland moet bezoeken. De mensen op het eiland hebben juist nu toeristen nodig en online aandacht. Hopelijk is het snel voor ons mogelijk om richting het zuiden te reizen en Kangaroo Island te bezoeken. Ik kan niet wachten om deze mensen te kunnen helpen en dit prachtige eiland te mogen ontdekken.

Welke plekken in Australië staan op jouw bucketlist?

Welke 5 plekken in Australië zou jij graag willen bezoeken? Deel je top 5 als reactie.


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *