5 redenen om een keer naar Azië te gaan

Gepubliceerd: 26 nov 2015 | Foto: 5 redenen om een keer naar Azië te gaan

Wie twijfelt over Azië, moet mijn 5 redenen zeker even lezen. Ik ben nu in 3 verschillende Aziatische landen (Indonesië, Maleisië en Singapore) geweest en kwam telkens positief verrast terug in Nederland. Nu heb ik een tijdje zitten denken wat Azië nou zo anders maakt dan andere gebieden. Al snel kwam ik bij de volgende 5 punten uit. Daar gaan we!

1. Ontmoet aardige mensen

Als je in een Aziatisch land bent dan merk je al snel de gastvriendelijkheid. Ik voelde mij al snel welkom in Indonesië, Maleisië en Singapore. De mensen zijn gemeend aardig en staan ook open voor een normaal dagelijks praatje. Ook mensen in Azië zijn natuurlijk op zoek naar inkomsten, maar dit is vaak niet op een vervelende manier zichtbaar.

Kennismaking met Indonesische familie

Kennismaking met Indonesische familie

2. Adembenemende natuur

Als je écht gevarieerd wilt reizen dan zit je in veel Aziatische landen goed. In Indonesië kun je bijvoorbeeld op Java de bekende en zeer prachtige Bromo vulkaan bekijken of op Java een bezoek brengen aan de Borobudur, een boeddhistisch heiligdom op 40 km ten noordwesten van Jogjakarta. Er is zeker voor ieder wat wils. En zo hebben Maleisië en Singapore ook weer hun eigen prachtige hotspots.

Borobudur op Java

Borobudur op Java

3. Geniet van een gevarieerde keuken

Iets wat veel mensen tegenhoudt en ik zéér onterecht vind is het eten in Azië. Vaak worden er spookverhalen vertelt dat er alleen maar vreemde gerechten gegeten kunnen worden, maar dat is écht niet waar. De keren dat ik in Azië was heb ik heerlijk gegeten en ben ik persoonlijk ook een flink stapje pittiger gaan eten. Dit had als voordeel dat ik terug in Nederland veel pittiger eten aan kon. Langzamerhand is dit wel wat afgenomen, misschien wordt het weer tijd om die kant op te gaan, haha! Maar over het eten hoef je niet te twijfelen, als je van gevarieerd (pittig) eten houdt, dan zit je in Azië helemaal goed.

Eten in de Chinese foodcourt!

Eten in Azië! Mmmm Heerlijk!

4. Leer andere culturen kennen

Als ik iets aan reizen leuk vind is het wel het ontdekken van andere culturen. Aangezien er tussen Nederland en landen in Azië een groot cultureel verschil zit, ontdek je al snel vreemde gewoontes. Het liefst noem ik dit geen ‘vreemde gewoontes’, maar bijzondere gewoontes. Ik heb namelijk voor sommige culturele tradities veel respect en bewondering. Azië is een gebied waarin veel verschillende culturen samen komen en samen leven. Ga zeker naar Azië om dit te ontdekken en met eigen ogen te kunnen bewonderen. Je zult hierdoor nog meer respect krijgen voor andere culturen in Nederland.

Leer andere culturen kennen!

Leer andere culturen kennen!

5. Meer waardering voor je eigen leven

Azië zet je aan het denken, tenminste mij wel. Tijdens en na het reizen denk je veel aan je eigen (thuis) situaties. Hoe kunnen zij zo leven? Wat heb ik dan toch een luxe. Zij weten waarschijnlijk niet beter, maar het voelt als Nederland wel zo. Wil je weer even met je neus op de feiten gedrukt worden, ga dan ook naar Azië!

Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen met Azië?

Zitten wij op 1 lijn, of ben je het er absoluut niet eens?

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

Guesthouse Darwin: de ideale plek om tot rust te komen

Dat onze Liefde voor Reizen groot is verbaast je waarschijnlijk niet na het lezen van onze reisverhalen. Al jaren lang...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

4 tips voor als je jouw telefoon kwijt bent op vakantie

Stel je voor, je bent één van je meest kostbare eigendom kwijt op vakantie, jouw telefoon. Dan slaat natuurlijk de...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy