5 redenen om een keer naar Azië te gaan

Gepubliceerd: 26 nov 2015 | Foto: 5 redenen om een keer naar Azië te gaan

5 redenen om een keer naar Azië te gaan
Reisblog Liefde voor Reizen

Wie twijfelt over Azië, moet mijn 5 redenen zeker even lezen. Ik ben nu in 3 verschillende Aziatische landen (Indonesië, Maleisië en Singapore) geweest en kwam telkens positief verrast terug in Nederland. Nu heb ik een tijdje zitten denken wat Azië nou zo anders maakt dan andere gebieden. Al snel kwam ik bij de volgende 5 punten uit. Daar gaan we!

1. Ontmoet aardige mensen

Als je in een Aziatisch land bent dan merk je al snel de gastvriendelijkheid. Ik voelde mij al snel welkom in Indonesië, Maleisië en Singapore. De mensen zijn gemeend aardig en staan ook open voor een normaal dagelijks praatje. Ook mensen in Azië zijn natuurlijk op zoek naar inkomsten, maar dit is vaak niet op een vervelende manier zichtbaar.

Kennismaking met Indonesische familie
Kennismaking met Indonesische familie

2. Adembenemende natuur

Als je écht gevarieerd wilt reizen dan zit je in veel Aziatische landen goed. In Indonesië kun je bijvoorbeeld op Java de bekende en zeer prachtige Bromo vulkaan bekijken of op Java een bezoek brengen aan de Borobudur, een boeddhistisch heiligdom op 40 km ten noordwesten van Jogjakarta. Er is zeker voor ieder wat wils. En zo hebben Maleisië en Singapore ook weer hun eigen prachtige hotspots.

Borobudur op Java
Borobudur op Java

3. Geniet van een gevarieerde keuken

Iets wat veel mensen tegenhoudt en ik zéér onterecht vind is het eten in Azië. Vaak worden er spookverhalen vertelt dat er alleen maar vreemde gerechten gegeten kunnen worden, maar dat is écht niet waar. De keren dat ik in Azië was heb ik heerlijk gegeten en ben ik persoonlijk ook een flink stapje pittiger gaan eten. Dit had als voordeel dat ik terug in Nederland veel pittiger eten aan kon. Langzamerhand is dit wel wat afgenomen, misschien wordt het weer tijd om die kant op te gaan, haha! Maar over het eten hoef je niet te twijfelen, als je van gevarieerd (pittig) eten houdt, dan zit je in Azië helemaal goed.

Eten in de Chinese foodcourt!
Eten in Azië! Mmmm Heerlijk!

4. Leer andere culturen kennen

Als ik iets aan reizen leuk vind is het wel het ontdekken van andere culturen. Aangezien er tussen Nederland en landen in Azië een groot cultureel verschil zit, ontdek je al snel vreemde gewoontes. Het liefst noem ik dit geen ‘vreemde gewoontes’, maar bijzondere gewoontes. Ik heb namelijk voor sommige culturele tradities veel respect en bewondering. Azië is een gebied waarin veel verschillende culturen samen komen en samen leven. Ga zeker naar Azië om dit te ontdekken en met eigen ogen te kunnen bewonderen. Je zult hierdoor nog meer respect krijgen voor andere culturen in Nederland.

Leer andere culturen kennen!
Leer andere culturen kennen!

5. Meer waardering voor je eigen leven

Azië zet je aan het denken, tenminste mij wel. Tijdens en na het reizen denk je veel aan je eigen (thuis) situaties. Hoe kunnen zij zo leven? Wat heb ik dan toch een luxe. Zij weten waarschijnlijk niet beter, maar het voelt als Nederland wel zo. Wil je weer even met je neus op de feiten gedrukt worden, ga dan ook naar Azië!

Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen met Azië?

Zitten wij op 1 lijn, of ben je het er absoluut niet eens?

Reisblogger Jesper

Geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Landschap Noorwegen
Reisinspiratie

Camper huren in Noorwegen: tips en mooie plekken!

Een van de mooiste landen van Europa is zonder twijfel Noorwegen. Een reis door dit prachtige Scandinavische land betekent ontelbare Fjorden, indrukwekkende landschappen, mooie natuur, heel veel ruimte en de mooiste plekken om te kamperen. Een van de leukste manieren om Noorwegen te ontdekken is met de camper. Die vrijheid die je hebt om de Camper huren in Noorwegen: tips en mooie plekken!

Kerstboom
Reisinspiratie

De mooiste Europese kerstbestemmingen voor 2023

Gaat bij het woord ‘kerst’ jouw hart sneller kloppen, dan is deze blog voor jou. In Europa zijn veel mooie steden om te bezoeken rond de kerst. Een stedentrip rond de kerst betekent heerlijk rondstruinen over kerstmarkten, opwarmen met een glühwein, kerstinkopen doen en vooral genieten van alles wat die ene mooie Europese stad te De mooiste Europese kerstbestemmingen voor 2023

Fitzroy Island vlakbij Cairns
Reisinspiratie

De leukste dagtours vanuit Cairns

Wie gaat rondreizen door Australië en de mooiste plekken wil bezichtigen mag een bezoek aan Cairns niet missen. Cairns is namelijk het ideale vertrekpunt om bijvoorbeeld een van de mooiste plekken ter wereld, de Great Barrier Reef, te kunnen bezoeken. Vanuit Cairns is het eenvoudig om met een dagtour de grootste collectie koraalriffen ter wereld De leukste dagtours vanuit Cairns

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy