5 redenen om naar de Waddeneilanden te gaan

5 redenen om naar de Waddeneilanden te gaan

Gepubliceerd: 13 mrt 2020 | Foto: 5 redenen om naar de Waddeneilanden te gaan

De Waddeneilanden, voor sommige mensen is dit misschien al jaren hun favoriete bestemming in Nederland. De rust, ruimte, natuur en mooie stranden. Veel mensen zouden niets anders meer willen. Maar het kan ook zijn dat je er nog nooit geweest bent en dat het dit jaar de eerste keer wordt.

Tip: de contactloze huisjes van Natuurhuisje zijn de ideale accommodaties op de Waddeneilanden tijdens de coronacrisis. Lees meer over deze contactloze huisjes

Waarom naar de Waddeneilanden?

Wat maken de Waddeneilanden nou zo uniek? Dat lees je in deze blog. Ik ben in ieder geval groot fan van de Waddeneilanden en hoop je met deze blog te kunnen overtuigen. Oftewel: 5 redenen om dit jaar naar de Waddeneilanden te gaan!

De Waddeneilanden - TVTAS
De Waddeneilanden (TVTAS)

Eén met de natuur

Wat mij zeer aantrekt aan de Waddeneilanden is de ruimte en de natuur. Op de Waddeneilanden ben je helemaal één met de natuur en laat je alle hectiek even achter je. Als je van mooie wandelingen en fietstochten houdt, zit je op de Waddeneilanden helemaal goed.

De sluftervallei op Texel  - 5 redenen om naar de Waddeneilanden te gaan
De sluftervallei op Texel

Van schitterende duingebieden, bijzondere bossen tot uitgestrekte stranden. Ook voor vogelspotters is dit een hele goede plek om te zijn. En dan heb ik het nog geen eens gehad over het wadlopen. Op de eilanden is genoeg natuurschoon te ontdekken. Lees meer over de natuurgebieden

Proef het eilandleven

Wie nog nooit op een Waddeneiland is geweest, kan zich het waarschijnlijk niet voorstellen. Maar het leven op de eilanden is een groot verschil met het vaste land van Nederland. Misschien is ‘gemoedelijk’ wel het juiste woord. Er hangt in ieder geval een hele fijne sfeer!

Proef het eilandleven
Proef het eilandleven

Ik heb zelf de eilanden als toerist ervaren, maar toch voelde ik dat mensen op een andere manier met elkaar omgaan. Het is mooi om te zien dat dit óók Nederland is. Voor mij voelde het even alsof ik in het buitenland was…en dat is toch wat we willen als we op vakantie gaan?

Ontdek leuke lokale hotspots

Op de eilanden zijn veel leuke lokale hotspots te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld op Texel verschillende brouwerijen. De Texels Skuumkoppe is een van de bekendste bieren van Texel en raad ik dan ook echt aan. Na mijn bezoek aan Texel bestel ik hem op andere plekken ook wel eens.

Op de Waddeneilanden vind je knusse koffietentjes waarbij je tussen de locals zit, maar ook hippe beachclubs voor een heerlijke lunch of diner aan het strand. Ook zijn er in de plaatsjes veel lokale shops te vinden, waar je lokale streekproducten, souvenirs en andere leuke snuisterijen kunt vinden.

Souvenirs en lokale streekproducten - Waddeneilanden
Souvenirs en lokale streekproducten

Bezoek een gezellig festival

In heel Nederland vind je festivals, zo ook op de Waddeneilanden. Een van de bekendste festivals is het Oerol Festival op Terschelling. Dit festival wordt elk jaar gehouden in juni en is een mengelmoes van theater, muziek, expedities en cabaret.

Ameland kent het MadNes festival, een muziekfestival waar allerlei activiteiten te doen zijn. Vlieland staat bekend om Into The Great Wide Open, een festival waar je wellicht ook wel eens van gehoord hebt. Een festival voor liefhebbers van muziek, beeldende kunst, film en oesters. En Texel kent Sommeltjespop, het grootste live popfestival op Texel.

Zoals je ziet is er op festivalgebied ook veel te ontdekken op de Waddeneilanden. Allemaal leuke festivals om mee te kunnen pakken, als je toch in de buurt bent.

Slaap op te gekke plekken

Overnachten op de Wadden kun je op veel verschillende manieren. Van een huisje in de duinen, strandhut aan zee tot aan een luxe glamping. Ik heb wat leuke slaapplekken voor je op een rijtje gezet per eiland:

Glamping / BoerenBed Tent op Terschelling
Glamping / BoerenBed Tent op Terschelling

Tip: de contactloze huisjes van Natuurhuisje zijn de ideale accommodaties tijdens de coronacrisis. Lees meer over deze contactloze huisjes

Overnachten op Texel

Overnachten op Vlieland

Overnachten op Terschelling

Overnachten op Ameland

Overnachten op Schiermonnikoog

Meer leuke tips over de Waddeneilanden

Tips voor een weekendje Schiermonnikoog

Mini vakantie op Ameland: tips en bezienswaardigheden!

Ervaar het eilandgevoel op Terschelling

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy