5 redenen waarom een tussenjaar goed voor je is

Gepubliceerd: 08 nov 2017 | Foto: 5 redenen waarom een tussenjaar goed voor je is

5 redenen waarom een tussenjaar goed voor je is
Reisblog Liefde voor Reizen

Tussenjaar of ook wel ‘gap year’ genoemd, de meningen zijn er vaak over verdeeld. Waarom zou je bijvoorbeeld na de middelbare school een jaar gaan reizen of vrijwilligerswerk gaan doen in het buitenland? Met een tussenjaar stap je uit je ‘studeermodus’ en dat kan negatieve effecten hebben voor je toekomst. Toch is het nemen van een tussenjaar helemaal geen gek idee, het heeft namelijk ook ontzettend veel voordelen. 5 redenen waarom een tussenjaar goed voor je is. 

1 – Werk verder aan je zelfontplooiing

Terwijl je in Nederland tijdens je studie de gebaande paden volgt, zul je tijdens een tussenjaar voor verschillende dilemma’s komen te staan. Waar ga ik studeren in het buitenland? Waar ga ik tijdelijk wonen in het buitenland? Wat voor werk ga ik doen als ik in mijn favoriete land ben? Allemaal vragen die je moet gaan beantwoorden als je voor een tussenjaar kiest. Onbewust werk je aan je eigen zelfontplooiing en zul je per dag volwassener worden en uiteindelijk als een soort nieuwe ‘ik’ thuiskomen vol met nieuwe ervaringen. 

2 – Leer een taal vloeiend spreken

Hoe gaaf is het als je tijdens een tussenjaar een taal gaat leren en vloeiend sprekend terug komt in Nederland. Via EF kun je op een leuke en fijne manier een nieuwe taal leren. Een tussenjaar is de perfecte periode om een nieuwe taal te kunnen leren. Nu heb je tijd en kun je er vol voor gaan. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om Spaans te leren of het mooie Italiaans. Je vrienden zullen versteld staan als je thuiskomt en dan in het Italiaans vraagt hoe het met ze gaat. 

3 – Verbreed je horizon 

Het kan soms geen kwaad om even uit de sleur te stappen en je horizon te gaan verbreden. Tijd voor een nieuwe omgeving en nieuwe mensen om je heen. Tijdens een tussenjaar zul je merken dat je kijk op de wereld verandert en dat je voor bepaalde dingen weer meer respect gaat krijgen. Het verbreden van je horizon verrijkt je leven en daarvan zal je in de toekomst alleen maar profijt hebben. 

4 – Verrijk je leven met nieuwe contacten

Naast je goede vrienden in Nederland is het ook handig om contacten te hebben in het buitenland. Tijdens een tussenjaar ontmoet je veel nieuwe mensen en zal je netwerk explosief groeien. Tijdens je verblijf in het buitenland heb je al veel aan deze nieuwe vrienden, maar eenmaal thuis zul je ze ook ongetwijfeld nodig hebben. 

5 – Neem een koffer vol met ervaringen mee naar huis

Als je eenmaal klaar bent met je tussenjaar en weer in Nederland bent, zul je merken wat je allemaal hebt meegemaakt. Je bent een echte storyteller geworden en bent thuisgekomen met een koffer vol met ervaringen. Jouw vrienden zullen ook opkijken en vooral aandachtig naar je mooie verhalen gaan luisteren. Je bent nog volwassener geworden, spreekt vloeiend Italiaans en je hebt nu een netwerk met 50 buitenlandse vrienden erbij. 

Heb jij wel eens een tussenjaar gehad? 

Deel jouw ervaringen!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Reistips

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Reistips

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Kanovakantie in Noorwegen
Reistips

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy