5 redenen waarom een wintersport in Frankrijk een top idee is

5 redenen waarom een wintersport in Frankrijk een top idee is


27 nov 2017 | Frankrijk
Foto: 5 redenen waarom een wintersport in Frankrijk een top idee is

Het gaat weer kouder worden en we maken ons klaar voor de winter. Dat betekent dat weer een hoop mensen wintersport kriebels krijgen. Heerlijk met een vaart de heuvels af skiën, genieten van een warme Glühwein in het zonnetje en de dag afsluiten met een gezellige Après-ski. Welke wintersport liefhebber wil dat nou niet? Maar waarom zou je kiezen voor een wintersport in Frankrijk en niet in bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland? 5 redenen waarom een wintersport in Frankrijk een top idee is.  

1 – Sneeuwgarantie 

Als je wil wintersporten is er natuurlijk sneeuw nodig. Frankrijk beschikt over grote skigebieden, die ook nog eens in het algemeen zeer hooggelegen zijn. Bekende skigebieden in Frankrijk zijn Val Thorens, wat overigens de hoogste wintersportbestemming van Europa is. De skigebieden Tignes en Les Deus Alpes beschikken over een gletsjer. Er is dus altijd een grote kans dat op het moment dat jij hier wilt wintersporten sneeuw ligt. 

2 – Skiën in het zonnetje 

Er is niks lekkerder dan de heuvels af te kunnen skiën met je gezicht in het zonnetje. In Frankrijk valt niet alleen veel sneeuw maar schijnt ook de zon veelvuldig. Nog een goede reden om te gaan wintersporten in Frankrijk. De Alpes Maritimes, wat de meest zuidelijke wintersportregio van Frankrijk is, heeft zelfs meer dan 300 dagen de zon per jaar. Vergeet daarom naast je wintersport spullen ook de zonnebrand niet!

3 – Slapen aan de piste 

Frankrijk heeft een tal van wintersportdorpen waar de accommodaties aan de piste liggen. Ideaal als je als ’s morgens wakker wordt en direct de ski’s aan kunt doen om de piste op te gaan. Er is in Frankrijk een groot aanbod aan accommodaties, van eenvoudige appartementen tot hele luxe hotels. 

4 – Ideaal voor beginners 

Ook voor beginnende skiërs en snowboarders is Frankrijk het perfect wintersport land. Frankrijk beschikt in tegenstelling tot andere Alpenlanden over groene pistes. Deze brede afdalingen zijn ideaal voor wintersporters die de techniek nog onder de knie moeten krijgen. 

5 – Andere leuke activiteiten 

Voor wintersporters die naast het snowboarden of skiën ook andere activiteiten willen doen, is Frankrijk ook een top bestemming. Zo kun je bijvoorbeeld in Val Thorens ijskarten en in Tignes ijsduiken. Ook kun je in Frankrijk goed wandelen, schaatsen en paragliden. Genoeg te doen en te beleven dus! Wanneer ga jij op wintersport in Frankrijk? 

Mooie wintersport gebieden in Frankrijk 

Les Sybelles


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *