5 redenen waarom Friesland de ideale vakantieprovincie is!

Gepubliceerd: 30 apr 2021 | Foto: 5 redenen waarom Friesland de ideale vakantieprovincie is | (ADV)

5 redenen waarom Friesland de ideale vakantieprovincie is
Reisblog Liefde voor Reizen

Onze eerste echte kennismaking met Friesland was in 2016, Martin en ik verbleven in Akkrum en bezochten o.a. het gezellige Grou en het mooie Leeuwarden. Nooit eerder was ik voor een vakantie naar Friesland afgereisd, vaak speelde de afstand toch een grote rol. Achteraf best spijt van gehad, want het bezoek aan Friesland beviel ons erg goed. Zeker de ruimte, de mooie landschappen en de gastvrije Friezen gaven mij het ultieme vakantiegevoel in eigen land. In deze blog wil ik mijn enthousiasme met jou delen en je overtuigen dat Friesland de ideale vakantieprovincie is, want een vakantie in Friesland is echt heerlijk!

Schitterende landschappen

Iets wat mij al direct opviel waren de wijdse landschappen. Ik hou zelf erg van rust en ruimte en zeker wanneer ik op vakantie ben moet men mij niet voor de voeten lopen. In Friesland heb je veel plekken waar je echt helemaal tot rust kunt komen en één bent met de natuur. In Friesland speelt water een grote rol, varen is dan ook iets wat Friezen graag doen. Als toerist kun je hier ook helemaal in mee gaan en zelf een boot huren. Zo kun je nog meer genieten van de schitterende landschappen die Friesland telt.

Genieten van wijdse landschappen
Genieten van wijdse landschappen
Water speelt in Friesland een grote rol
Water speelt in deze provincie een grote rol

Gastvrijheid

Ze zeggen wel eens dat Friezen stug kunnen zijn, maar dat tegendeel werd bewezen tijdens ons bezoek aan Friesland. Vanaf de eerste dag hadden wij al leuke gesprekken met de bewoners en ondernemers in de verschillende steden. Wanneer wij in Grou een terrasje pakten en in gesprek kwamen met de eigenaren van het café en lieten merken dat wij graag wilden varen in de buurt van Grou, kwamen de eigenaren direct in actie om een boot te regelen. Ze probeerden hun zoon te bereiken om te vragen of hij ons kon rondvaren. Gastvrij ten top! Ook op andere plekken in Friesland merkten wij dat mensen echt sociaal en gastvrij zijn. Wij voelden ons dan ook echt helemaal thuis.

Watersport(en)

Als je graag op het water te vinden bent moet je zeker afreizen naar Friesland. Voor watersporters is Friesland het walhalla. Of je nou gaat zeilen, een motorboot huurt, gaat suppen of gaat kitesurfen, het is allemaal mogelijk in Friesland.

Huur een boot in Friesland en geniet van de omgeving
Huur een boot in Friesland en geniet van de omgeving

Zo is het bijvoorbeeld leuk om een boot te huren in Sneek, maar ook op andere plekken in Friesland is het geweldig om te varen. Je kunt tegenwoordig binnen no-time een motorboot huren. Probeer wel altijd van te voren een boot te huren, zodat je er niet naast vist bij aankomst, het kan namelijk bij mooi weer druk op het water zijn.

Op het water in Friesland
Martin & ik op het water

Unieke slaapplekken

Mede door de uitgestrekte landschappen en het waterlandschap is het in Friesland niet moeilijk om een toffe slaapplek te vinden. Veel accommodaties liggen aan het water of zijn omgeven door groen. De ideale slaapplekken om even tot jezelf te komen en te genieten van de Nederlandse natuur. Wij hebben zelf bij de boer geslapen in een luxe tent, wat een hele mooie ervaring was.

De Heerentent van Hoeve Meskenwier
De Heerentent van Hoeve Meskenwier

Sfeervolle steden

Wie denkt dat Friesland saai is heeft het helemaal mis. Naast de mooie landschappen vind je in Friesland ook diverse sfeervolle steden, voor wie even de gezelligheid wil opzoeken. Een bezoek aan Leeuwarden mag absoluut niet ontbreken.

Straat in Leeuwarden
Straat in Leeuwarden
Oldehove - Scheve toren van Leeuwarden
Oldehove – Scheve toren van Leeuwarden

Leeuwarden is in mijn ogen één van de mooiste én gezelligste steden van Nederland. Shoppers, kunstliefhebbers, maar ook terrasjes-mensen kunnen hier goed toeven. Maar ook voor de gastronomie is een bezoek aan deze stad een aanrader!

En… heb ik je overtuigd? Ga je binnenkort ook voor een vakantie in Friesland?

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Nederland ook leuk:

Doen in Rotterdam
Nederland

10 x doen in Rotterdam tijdens een weekendje weg

Zin in een weekendje weg in Nederland? Wat dacht van je een weekendje Rotterdam? Tijdens jouw bezoek aan deze leuke stad in Zuid-Holland hoef je je sowieso niet te vervelen. Deze stad heeft namelijk veel leuke plekken om te bezoeken. In deze blog delen wij 10 leuke dingen om te doen in Rotterdam tijdens een 10 x doen in Rotterdam tijdens een weekendje weg

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden
Nederland

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Sinds een paar jaar is het Markermeer een eilandengroep rijker. De Marker Wadden zorgen voor een rijkere biodiversiteit in het gebied en bieden nieuwe broedplaatsen aan diverse soorten vogels. Een interessante bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars dus. Wil je ook kennismaken met dit bijzondere natuurgebied? Met deze tips voor een bezoek aan de Marker Wadden 7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Natuuractiviteiten - geniet nog intenser van de Nederlandse natuur
Nederland

Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Nog nooit eerder konden we zo intens genieten van de natuur als nu. Met de komst van het vakantiehuisjes platform Natuurhuisje.nl in 2009 wisten oprichters Luuk en Tim van Oerle zich te onderscheiden in de vakantiehuizen markt. Met een speciaal platform puur gericht op huisjes in de natuur, werd het voor natuurliefhebbers een stuk makkelijker Activiteiten in de natuur: geniet nog intenser van de Nederlandse natuur

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy