5 redenen waarom je in Australië geweest moet zijn

Gepubliceerd: 22 jul 2015 | Foto: 5 redenen, waarom je naar Australië moet gaan!

Waarom zou je eigenlijk naar Australië gaan? Ik geef je 5 redenen waarom je echt zou moeten gaan! 😉 Ben je trouwens een reis aan het plannen naar Australië, dan is Backpack Gids Australië misschien wel wat voor jou. Een handig ebook met verschillende routes en veel tips die je kunt gebruiken tijdens het uitstippelen van je trip naar Australië. Ok, hier komt de top 5! 

1. Nu weet je echt wat de ‘no-worries-cultuur’ is 

Bijna elke Australiër gebruikt het wel, ‘no worries’. Als Nederlanders stressen we ontzettend veel en dat merken ze in Australië ook. Je zult daarom regelmatig (vooral in het begin) te horen krijgen dat het allemaal wel goed komt. Ik vind dit een heerlijk iets, wat mij erg aanspreekt. 

2. Je ontwikkelt je BBQ skills

Vergeet het tv programma Grillmasters! Ga naar Australië! Daar leer je echt hoe je moet BBQ-en. In veel mooie parken kun je eenvoudig met vrienden BBQ-en. Vaak zijn er ook nog Australiërs in de buurt die je goed kunnen assisteren en waarvan je de kneepjes van het vak kunt leren.  

Je ontwikkelt je BBQ skills

3.  Je komt als echte surfdude / surfgirl terug

Ook al hou je niet zo van surfen, je komt toch terug met een liefde voor surfen. Al is het alleen maar door de coole kleding die je in al die surfwinkels kunt kopen. Maar je bent natuurlijk niet voor niets helemaal naar de andere kant van de wereld gevlogen. Huur een surfboard als je het al eens hebt gedaan en laat je surfskills zien of ga met een paar aussies op surfkamp. Je komt gegarandeerd als surfdude / surfgirl terug in Nederland. 

Reporter Jesper heeft net gesurfed bij het strand van Manly Reporter Jesper op het strand van Manly – Surfen

4. Je zult in Nederland ook een stapje terug doen als je thuis bent

In Nederland leven we echt op de klok. Alles moet op tijd en als je 1 minuut te laat bent dan hoor je het wel. In Australië is dit een stuk minder. Dat merk je vooral als je bijvoorbeeld stage loopt of er tijdelijk werkt. Begin je om 10 uur met werken, prima! Je kunt dan toch ook in de avond een uurtje langer doorwerken. Dit zit er zo ingebakken dat iedereen dat gewoon lekker zelf aangeeft en indeelt. Geen collega zal je op de vingers tikken hierover.  

5. Je kunt tegen iedereen zeggen dat je geleefd hebt tussen de gevaarlijkste dieren op de wereld

De meest gevaarlijke spinnen, slangen en andere enge beesten zitten overal. Vaak is de gedachte erger dan het zelf ook daadwerkelijk ervaren. Het is natuurlijk wel gaaf als je bijvoorbeeld een angst voor spinnen hebt en je bent gewoon een maand lang in Australië geweest. Iedereen zal groot respect voor je hebben als je weer terug bent in Nederland. 

gevaarlijkste-dieren-ter-wereld-australie

Heb jij nog een reden of ben je het er niet mee eens? 

Laat je reactie achter op deze pagina! 

Wil je nog meer informatie en reisinspiratie over Australië? 

Volg ons dan op de Liefde Voor Australië Facebook Pagina!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Overland truck safari in Afrika: door Malawi, Zambia en Zimbabwe

Het is alweer even geleden maar graag wil ik jullie meenemen in dit vervolg op mijn vorige blog. Even kort...

7 tips voor een bezoek aan de Marker Wadden

Sinds een paar jaar is het Markermeer een eilandengroep rijker. De Marker Wadden zorgen voor een rijkere biodiversiteit in het...

Villa huren op Bali: de mooiste privé villa’s met zwembad!

Een villa huren op Bali? Goed plan! Het fijne klimaat, de heerlijke Indonesische keuken, de gastvrije mensen en de prachtige...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy