Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 redenen waarom je in Australië geweest moet zijn

Inhoudsopgave

Waarom zou je eigenlijk naar Australië gaan? Ik geef je 5 redenen waarom je echt zou moeten gaan! 😉 Ben je trouwens een reis aan het plannen naar Australië, dan is Backpack Gids Australië misschien wel wat voor jou. Een handig ebook met verschillende routes en veel tips die je kunt gebruiken tijdens het uitstippelen van je trip naar Australië. Ok, hier komt de top 5! 

1. Nu weet je echt wat de ‘no-worries-cultuur’ is 

Bijna elke Australiër gebruikt het wel, ‘no worries’. Als Nederlanders stressen we ontzettend veel en dat merken ze in Australië ook. Je zult daarom regelmatig (vooral in het begin) te horen krijgen dat het allemaal wel goed komt. Ik vind dit een heerlijk iets, wat mij erg aanspreekt. 

2. Je ontwikkelt je BBQ skills

Vergeet het tv programma Grillmasters! Ga naar Australië! Daar leer je echt hoe je moet BBQ-en. In veel mooie parken kun je eenvoudig met vrienden BBQ-en. Vaak zijn er ook nog Australiërs in de buurt die je goed kunnen assisteren en waarvan je de kneepjes van het vak kunt leren.  

3.  Je komt als echte surfdude / surfgirl terug

Ook al hou je niet zo van surfen, je komt toch terug met een liefde voor surfen. Al is het alleen maar door de coole kleding die je in al die surfwinkels kunt kopen. Maar je bent natuurlijk niet voor niets helemaal naar de andere kant van de wereld gevlogen. Huur een surfboard als je het al eens hebt gedaan en laat je surfskills zien of ga met een paar aussies op surfkamp. Je komt gegarandeerd als surfdude / surfgirl terug in Nederland. 

Reporter Jesper heeft net gesurfed bij het strand van Manly Reporter Jesper op het strand van Manly – Surfen

4. Je zult in Nederland ook een stapje terug doen als je thuis bent

In Nederland leven we echt op de klok. Alles moet op tijd en als je 1 minuut te laat bent dan hoor je het wel. In Australië is dit een stuk minder. Dat merk je vooral als je bijvoorbeeld stage loopt of er tijdelijk werkt. Begin je om 10 uur met werken, prima! Je kunt dan toch ook in de avond een uurtje langer doorwerken. Dit zit er zo ingebakken dat iedereen dat gewoon lekker zelf aangeeft en indeelt. Geen collega zal je op de vingers tikken hierover.  

5. Je kunt tegen iedereen zeggen dat je geleefd hebt tussen de gevaarlijkste dieren op de wereld

De meest gevaarlijke spinnen, slangen en andere enge beesten zitten overal. Vaak is de gedachte erger dan het zelf ook daadwerkelijk ervaren. Het is natuurlijk wel gaaf als je bijvoorbeeld een angst voor spinnen hebt en je bent gewoon een maand lang in Australië geweest. Iedereen zal groot respect voor je hebben als je weer terug bent in Nederland.

Een grote spin in het Daintree regenwoud
Plan je nieuwe reis

Inhoudsopgave

Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis