5 redenen waarom je in Australië geweest moet zijn

Gepubliceerd: 22 jul 2015 | Foto: 5 redenen, waarom je naar Australië moet gaan!

5 redenen, waarom je naar Australië moet gaan!
Reisblog Liefde voor Reizen

Waarom zou je eigenlijk naar Australië gaan? Ik geef je 5 redenen waarom je echt zou moeten gaan! 😉 Ben je trouwens een reis aan het plannen naar Australië, dan is Backpack Gids Australië misschien wel wat voor jou. Een handig ebook met verschillende routes en veel tips die je kunt gebruiken tijdens het uitstippelen van je trip naar Australië. Ok, hier komt de top 5! 

1. Nu weet je echt wat de ‘no-worries-cultuur’ is 

Bijna elke Australiër gebruikt het wel, ‘no worries’. Als Nederlanders stressen we ontzettend veel en dat merken ze in Australië ook. Je zult daarom regelmatig (vooral in het begin) te horen krijgen dat het allemaal wel goed komt. Ik vind dit een heerlijk iets, wat mij erg aanspreekt. 

2. Je ontwikkelt je BBQ skills

Vergeet het tv programma Grillmasters! Ga naar Australië! Daar leer je echt hoe je moet BBQ-en. In veel mooie parken kun je eenvoudig met vrienden BBQ-en. Vaak zijn er ook nog Australiërs in de buurt die je goed kunnen assisteren en waarvan je de kneepjes van het vak kunt leren.  

3.  Je komt als echte surfdude / surfgirl terug

Ook al hou je niet zo van surfen, je komt toch terug met een liefde voor surfen. Al is het alleen maar door de coole kleding die je in al die surfwinkels kunt kopen. Maar je bent natuurlijk niet voor niets helemaal naar de andere kant van de wereld gevlogen. Huur een surfboard als je het al eens hebt gedaan en laat je surfskills zien of ga met een paar aussies op surfkamp. Je komt gegarandeerd als surfdude / surfgirl terug in Nederland. 

Reporter Jesper heeft net gesurfed bij het strand van Manly Reporter Jesper op het strand van Manly – Surfen

4. Je zult in Nederland ook een stapje terug doen als je thuis bent

In Nederland leven we echt op de klok. Alles moet op tijd en als je 1 minuut te laat bent dan hoor je het wel. In Australië is dit een stuk minder. Dat merk je vooral als je bijvoorbeeld stage loopt of er tijdelijk werkt. Begin je om 10 uur met werken, prima! Je kunt dan toch ook in de avond een uurtje langer doorwerken. Dit zit er zo ingebakken dat iedereen dat gewoon lekker zelf aangeeft en indeelt. Geen collega zal je op de vingers tikken hierover.  

5. Je kunt tegen iedereen zeggen dat je geleefd hebt tussen de gevaarlijkste dieren op de wereld

De meest gevaarlijke spinnen, slangen en andere enge beesten zitten overal. Vaak is de gedachte erger dan het zelf ook daadwerkelijk ervaren. Het is natuurlijk wel gaaf als je bijvoorbeeld een angst voor spinnen hebt en je bent gewoon een maand lang in Australië geweest. Iedereen zal groot respect voor je hebben als je weer terug bent in Nederland.

Een grote spin in het Daintree regenwoud
Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Reisinspiratie

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Reisinspiratie

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Kanovakantie in Noorwegen
Reisinspiratie

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy