Kerst in Australië is magisch mooi (5 x redenen)

Gepubliceerd: 09 okt 2017 | Foto: Kerst in Manly, Australië

5 redenen waarom kerst in Australië magisch mooi is – Zie jij het al voor je: slippers, t-shirt, korte broek aan…en dat met kerst? Het klinkt misschien heel vreemd, dat is het ook wel, maar het is óók magisch mooi. Kerst is Australië is iets wat je MOET meemaken, iets wat je écht moet ervaren. Reporter Jesper heeft het nu zelf 2 keer meegemaakt en hij vond het echt heerlijk. Omdat wij in Nederland gewend zijn aan kou en eens in de zoveel jaar een witte kerst is het idee natuurlijk erg gek. Het is bij ons een traditie geworden. Maar tradities zijn er natuurlijk om doorbroken te worden! Hierbij delen wij 5 redenen waarom een kerst in Australië magisch mooi is! Ben jij het ermee eens? 

1 – Kerstdiner op het strand 

Niet opgedirkt aan een lange tafel zitten met de gehele familie, maar zomers gekleed genieten van een BBQ op het strand. Heerlijk genieten en uren kletsen op een lange zwoele kerstavond. Terwijl het zonnetje onder gaat, blijf jij met je geliefde nog uren lang buiten zitten, gewoon omdat het kan. Dit kerstdiner vergeet je nooit meer!  

Volle stranden tijdens kerst in Melbourne
Volle stranden tijdens kerst in Melbourne

2 – Genieten van de kerstsfeer in de zomer

Een kerstboom in de zomer, het blijft een gek idee. Toch heeft het iets heel bijzonders, vooral omdat het in je hoofd eigenlijk niet klopt. Winkelcentra zijn omgetoverd en hebben een fantastische kerstsfeer, de terrassen zitten vol met gezellige Australiërs en toeristen. Het is nu al een kerst om nooit meer te vergeten! 😉

Kerst in Manly, Australië
Kerst in Manly, Australië

3 – Omgeven door prachtige natuur en wildlife

Nog nooit had je zoveel mooie natuur en wildlife om je heen als tijdens deze kerst. Waar je ook kijkt, je ziet prachtige bomen, bloemen en bijzondere vogels. Zo heel af en toe schiet er een gevaarlijk dier langs, waar je aandacht naar toe gaat. Wat is dit een gave kerst, is het eerste wat door je hoofd heen gaat. Zoveel nieuwe indrukken en nu al mooie herinneringen!  

Koala gespot tijdens de Great Ocean Road op tweede kerstdag!
Koala gespot tijdens de Great Ocean Road op eerste kerstdag! – Reporter Jesper

4 – Kerst combineren met een vakantie

Als je kerst in Nederland viert, dan moet je na de feestdagen weer vol aan de bak. De feestsfeer is dan weer voorbij en je komt weer direct in je dagelijkse sleur terecht. Als je kerst in Australië viert, plak je er gewoon een paar weken vakantie achteraan. Dat is meteen een goed begin van het nieuwe jaar! Heerlijk toch? 

Humor tijdens de kerst in Australië
Humor tijdens de kerst in Australië

5 – Stiekem aan het thuisfront denken

Terwijl jij met je billen in het zand zit met een Australisch biertje in de hand, klappertanden de mensen in Nederland van de kou en maken ze zich druk om het kerstdiner. Die zorgen heb jij dit jaar lekker niet! Voor het eerst maak je je eigenlijk nergens druk om om tijdens kerst. Je geniet en hoopt dat de kerst nog wel even mag duren, zonde als het snel voorbij vliegt!

Zie jij jezelf al kerst vieren in Australië? 

Laat je reactie achter! ps: vlieg nu goedkoop naar Sydney in december! 

Meer reistips over Australië? Lees ook: 

(Road)trip Australië: Van Cairns naar Melbourne

Sydney, Melbourne, Brisbane! Wat is de leukste Australische stad?

Backpacken in Australië? Dit zijn de mooiste routes in Australië!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Australië

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Guesthouse Darwin: de ideale plek om tot rust te komen

Dat onze Liefde voor Reizen groot is verbaast je waarschijnlijk niet na het lezen van onze reisverhalen. Al jaren lang...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Brisbane: deze hotels en appartementen raden wij aan!

Overnachten in Brisbane in Australië? Brisbane is een stad waar je van gaat houden, wij komen er dan ook erg...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy