5 situaties die kunnen voorkomen in het buitenland

Gepubliceerd: 26 sep 2017 | Foto: 5 nare situaties die kunnen voorkomen in het buitenland!

Reizen is iets wat veel mensen geweldig vinden om te doen. Het van huis zijn, een nieuwe omgeving ontdekken en nieuwe contacten leggen, we zijn er allemaal gek op. Toch brengt reizen niet alleen maar leuke dingen met zich mee, er kunnen namelijk ook vervelende situaties plaatsvinden. Wat kun je in die situaties het beste doen?

1 – Een natuurramp 

Iets waar je liever niet over nadenkt, maar wat wel kan gebeuren (al is de kans gelukkig heel klein), is een natuurramp. Een aardbeving, overstromingen, bosbranden, we maken het liever niet mee. Gelukkig is de kans klein dat je het meemaakt. Zo’n situatie kan je vakantie behoorlijk verpesten en kan je zelfs een trauma opleveren. Gelukkig zijn er genoeg instanties zoals het Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen die je op zo’n moment goed kunnen helpen. Deze instanties kunnen je direct hulp aanbieden en geven wat je op dat moment nodig hebt. 

Om de kans op een natuurramp te kunnen verkleinen, kun je het beste het weer op je bestemming goed in de gaten houden. Ga bijvoorbeeld niet naar plekken waar het kurkdroog is en een hitte golf verwacht wordt en reis niet door plekken waar extreem veel regenval verwacht wordt. 

2 – Ziek worden op vakantie

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: alleen maar op de wc zitten, omdat je iets verkeerds gegeten hebt op vakantie of last krijgen van een verkoudheidtje, omdat je onder een vieze airco hebt geslapen. Op zo’n moment vraag je je altijd af, waarom precies nu? Een slechtere timing bestaat gewoon niet. Gelukkig is het vaak een paar dagen en kun je de rest van je vakantie weer fit doorbrengen.

Om deze situatie(s) te kunnen vermijden is het verstandig dat je goed kijkt waar je gaat eten op vakantie. Lees bijvoorbeeld van te voren recensies op internet en eet niet zomaar bij het eerste tentje dat je ziet. Als je gaat slapen, laat dan bijvoorbeeld niet de airco direct op je lichaam blazen. Maar zet hem desnoods helemaal uit. Met deze kleine aanpassingen kun je ‘ziek worden op vakantie’ proberen te vermijden en een top vakantie beleven. 

3 – Autopech krijgen

Voor mensen die met de auto op vakantie gaan is het de grootste angst: autopech krijgen. Daar sta je dan langs de snelweg, geïrriteerd en kwaad. Dit gaat allemaal van onze vakantietijd af, is het eerste wat je denkt. Gelukkig is er tegenwoordig hulp bij pech, waarmee je op een snelle manier geholpen kunt worden en je je vakantie waar je zo naar toe hebt geleefd snel kunt hervatten. Of download pechhulp zonder abonnement, zoals RoadGuard. Met een pechhulpverzekering kun je eenvoudig hulp regelen via een app en is het vervangend vervoer in het geval dat nodig is ook zo geregeld. Zo kun je met een gerust hart aan je autovakantie beginnen en krijg je direct hulp wanneer je dat nodig hebt. 

4 – Koffer kwijtraken

Nog een vervelende situatie is het kwijtraken van je koffer. Daar sta je dan langs de lopende band, wachtend op je bagage. Alleen dat wachten duurt wel erg lang, je bent ondertussen de laatste reiziger die aan het wachten is. Een verschrikkelijke situatie, waar je totaal niet op zit te wachten. Op zo’n moment is het verstandig om een verzekering te hebben en om direct actie te ondernemen op het vliegveld zelf. Ga direct naar de bali op het vliegveld en maak er melding van. De luchtmaatschappij kan je namelijk in de meeste gevallen direct hebben en zetten het proces in werking. Zo krijg je (als je het goed hebt geregeld) een x bedrag die je kan besteden aan de spullen die je moet aanschaffen om de vakantie door te kunnen komen. 

5 – Onverwachts naar huis moeten

Last but not least is de situatie waarin je onverwachts naar huis moet. Dit kan komen door het plotseling overlijden van een dierbaren of een andere ernstige situatie, waarbij je direct terug naar huis moet. Ook deze situatie wil je echt niet meemaken. In deze situatie kun je beroep doen op je lopende reisverzekering. Kijk natuurlijk wel altijd goed waar je recht op hebt en welke situatie zich afspeelt. 

Wij wensen jou een fijne reis toe en hopen dat deze situaties jou gespaard blijven. Gelukkig hebben we over het algemeen maar heel weinig met deze vervelende omstandigheden te maken en gaat het 9 van de 10 keer wel allemaal goed. Geniet van je mooie reis!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Porto: leuke en goed beoordeelde accommodaties

Ga je op stedentrip naar het Portugese Porto en wil je op een leuke en goede locatie overnachten? Dan moet...

Leuke stedentrips: deze 10 mooie steden raden wij aan!

Leuke stedentrips - Kriebelt het weer om op stedentrip te gaan en is het tijd om weer een nieuwe leuke...

6 adembenemende verblijven ter ere van Wereld Oceanen Dag

Op 8 juni is het Wereld Oceanen Dag en dat moet gevierd worden! Naast dat oceanen voor een adembenemend uitzicht...

Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Wil je graag treinen en een gezellige en gastvrije stad in Europa bezoeken? Dan is Keulen de ideale stedentrip! Keulen,...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy