5 tips om een lange vlucht goed door te komen

Gepubliceerd: 19 jul 2015 | Foto: 5 tips om een lange vlucht goed door te komen

Als je verre reizen wilt maken moet je helaas ook lang in het vliegtuig zitten. Voor de een is dit net iets erger dan voor de ander.

Voordat we 5 handige tips delen hoe je de tijd goed kunt doorkomen, is het eerst belangrijk dat je comfortable het vliegtuig instapt. Doe je favoriete broek aan, veel reizigers kiezen voor een joggingbroek, deze zit vaak het lekkerst. Zorg ook voor goede sokken, zodat je geen koude voeten krijgt. Ook kun je bijvoorbeeld voor speciale kousen om te reizen kiezen, waarmee je het risico op reizigerstrombose verkleint. Doe laagjes kleding aan, zodat je altijd iets uit kunt trekken als je het te warm krijgt. Zorg ook dat je wat te eten bij je hebt, ook al krijg je natuurlijk genoeg maaltijden op een lange vlucht. Zo kun je direct wat eten wanneer je trek hebt en zit je niet met een knorrende maag in het vliegtuig.

Ok, je zit nu comfortable in het vliegtuig, nu moet je alleen nog die uren door zien te komen. Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet, waarmee je de tijd aardig kunt doden tijdens zo’n lange vlucht. Doe jij dit al?

1. Maak direct contact met je mede passagiers om je heen

Breek direct het ijs en zeg je naaste passagiers gedag of maak een grappige opmerking. Het eerste contact is namelijk belangrijk en hier ga je de gehele reis profijt van hebben. Je zit namelijk een stuk relaxter als je contact gemaakt hebt. Het maakt het veel makkelijker als je bijvoorbeeld naar de wc moet. Soms kun je ook de juiste persoon treffen en een heel gezellig gesprek hebben, zo gezellig dat je gewoon even de tijd vergeet, je bent zo weer een uur verder.

2. Stippel een deel van je reis pas uit in het vliegtuig

Het is fijn dat je eerste dagen al vaststaan zodat je relaxt het vliegtuig in kan. Maar vaak heb je een gedeelte wat nog geregeld moet worden. Doe dit in het vliegtuig, je hebt tenslotte tijdens de vlucht tijd zat en hoe leuk is het om lekker voor te bereiden en alvast weg te dromen.

Stippel een deel van je reis pas uit in het vliegtuig! Tip 2 – Stippel een deel van je reis pas uit in het vliegtuig!

3. Kies de juiste film of serie uit

Kies geen film die je al 100 keer gezien hebt, je bent dan veel te veel afgeleid en zal meer bezig zijn met de omgeving om je heen dan de film zelf. Kies een film, liefst een zo lang mogelijke, die je leuk vindt. Mocht er een trilogie aanwezig zijn dan kun je die het beste kiezen. Zo kun je uren lang achter elkaar kijken en je zult merken dat de tijd vliegt.

4. Doe iets wat je op je to-do-list hebt staan

Veel mensen hebben een to-do-list die steeds langer wordt. Je hebt altijd wel iets wat je graag wilt doen, maar waar je telkens geen tijd voor had. Probeer dit eens in het vliegtuig uit te voeren. Het moet natuurlijk wel iets zijn wat compact is en wat in het vliegtuig uit te voeren is. Maar op een laptop of tablet kun je tegenwoordig al een heleboel uitwerken.

5. Drink niet teveel alcohol in het vliegtuig

Het is slim om een drankje te nuttigen net voordat je wilt gaan slapen, maar hou het bij 1 à 2 drankjes. Het is namelijk vervelend als je telkens naar de wc moet en je de mede passagiers telkens moet passeren. Ook zal je slaap te vaak onderbroken worden omdat je weer naar de wc moet.

Heb je zelf nog een tip?

Deel hem dan met ons! Als eerste op de hoogte van de laatste reistips? Klik hier en volg ons op Facebook

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

De beste kleding voor jouw outdoor reis

Een outdoor reis is iets wat bij veel mensen hoog op het wensenlijstje staat. Een mooie reis maken naar een...

5 x doen op Magnetic Island in Australië

Het paradijselijke Magnetic Island ligt op 40 minuten varen van Townsville en kent de grootste kolonie wilde koala's van Noord-Australië....

Leuke events om te bezoeken tijdens je bezoek aan Nice

Aan de Côte d'Azur schittert het mooie Nice. Een sfeervolle stad in het zuiden van het zonnige Frankrijk dat een ontspannen...

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy