5 tips om een lange vlucht goed door te komen

5 tips om een lange vlucht goed door te komen


19 jul 2015 |
Foto: 5 tips om een lange vlucht goed door te komen

Als je verre reizen wilt maken moet je helaas ook lang in het vliegtuig zitten. Voor de een is dit net iets erger dan voor de ander.

Voordat we 5 handige tips delen hoe je de tijd goed kunt doorkomen, is het eerst belangrijk dat je comfortable het vliegtuig instapt. Doe je favoriete broek aan, veel reizigers kiezen voor een joggingbroek, deze zit vaak het lekkerst. Zorg ook voor goede sokken, zodat je geen koude voeten krijgt. Ook kun je bijvoorbeeld voor speciale kousen om te reizen kiezen, waarmee je het risico op reizigerstrombose verkleint. Doe laagjes kleding aan, zodat je altijd iets uit kunt trekken als je het te warm krijgt. Zorg ook dat je wat te eten bij je hebt, ook al krijg je natuurlijk genoeg maaltijden op een lange vlucht. Zo kun je direct wat eten wanneer je trek hebt en zit je niet met een knorrende maag in het vliegtuig.

Ok, je zit nu comfortable in het vliegtuig, nu moet je alleen nog die uren door zien te komen. Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet, waarmee je de tijd aardig kunt doden tijdens zo’n lange vlucht. Doe jij dit al?

1. Maak direct contact met je mede passagiers om je heen

Breek direct het ijs en zeg je naaste passagiers gedag of maak een grappige opmerking. Het eerste contact is namelijk belangrijk en hier ga je de gehele reis profijt van hebben. Je zit namelijk een stuk relaxter als je contact gemaakt hebt. Het maakt het veel makkelijker als je bijvoorbeeld naar de wc moet. Soms kun je ook de juiste persoon treffen en een heel gezellig gesprek hebben, zo gezellig dat je gewoon even de tijd vergeet, je bent zo weer een uur verder.

2. Stippel een deel van je reis pas uit in het vliegtuig

Het is fijn dat je eerste dagen al vaststaan zodat je relaxt het vliegtuig in kan. Maar vaak heb je een gedeelte wat nog geregeld moet worden. Doe dit in het vliegtuig, je hebt tenslotte tijdens de vlucht tijd zat en hoe leuk is het om lekker voor te bereiden en alvast weg te dromen.

Stippel een deel van je reis pas uit in het vliegtuig! Tip 2 – Stippel een deel van je reis pas uit in het vliegtuig!

3. Kies de juiste film of serie uit

Kies geen film die je al 100 keer gezien hebt, je bent dan veel te veel afgeleid en zal meer bezig zijn met de omgeving om je heen dan de film zelf. Kies een film, liefst een zo lang mogelijke, die je leuk vindt. Mocht er een trilogie aanwezig zijn dan kun je die het beste kiezen. Zo kun je uren lang achter elkaar kijken en je zult merken dat de tijd vliegt.

4. Doe iets wat je op je to-do-list hebt staan

Veel mensen hebben een to-do-list die steeds langer wordt. Je hebt altijd wel iets wat je graag wilt doen, maar waar je telkens geen tijd voor had. Probeer dit eens in het vliegtuig uit te voeren. Het moet natuurlijk wel iets zijn wat compact is en wat in het vliegtuig uit te voeren is. Maar op een laptop of tablet kun je tegenwoordig al een heleboel uitwerken.

5. Drink niet teveel alcohol in het vliegtuig

Het is slim om een drankje te nuttigen net voordat je wilt gaan slapen, maar hou het bij 1 à 2 drankjes. Het is namelijk vervelend als je telkens naar de wc moet en je de mede passagiers telkens moet passeren. Ook zal je slaap te vaak onderbroken worden omdat je weer naar de wc moet.

Heb je zelf nog een tip?

Deel hem dan met ons! Als eerste op de hoogte van de laatste reistips? Klik hier en volg ons op Facebook


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

1 reactie

  • Ernst Debets schreef:

    Om een lange vlucht goed door te komen: Ik behoor zelf tot de weinige gelukkigen die uitstekend kunnen slapen aan boord. Ik kan zonder last te krijgen van jetlag vanaf Amsterdam naar Montreal of Toronto vliegen. Ook doorgaand Amsterdam – Sydney heb ik meerdere malen overleefd ( Jammer dat KLM de KL843/KL844 in 2001heeft opgeheven). Mijn overlevingsgeheim komt in grote lijnen overeen met de 5 tips als hier beschreven. Extra: naar Down Under of Zuid Afrika: probeer een ticket te boeken met een maatschappij die met een A380 vliegt op jouw route: in Economy class zo is mijn ervaring (met Emirates) is de beenruimte groter dan in de 747 of 777.
    Wordt frequent flyer en gebruik je airmiles om te upgraden naar premium economy (kan bij KLM intercontinentaal). Je hebt een zee van beenruimte en verder alleen de normale economy service. Ik heb dit in 2014 gedaan van Vancouver naar Amsterdam en dat is me wel bevallen. Premium economy is een uitstekende uitvinding op prijs/kwaliteit niveau!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *