Groepsreizen - 5 voordelen van het maken van een groepsreis!

Waarom op groepsreis? 5 voordelen van het maken van een groepsreis!

Gepubliceerd: 14 feb 2020 | Foto: Groepsreizen - 5 voordelen van het maken van een groepsreis - Foto: Belle Co

Groepsreizen – Ben jij ook weer toe aan een mooie rondreis? En zou je het liefst een groepsreis maken, maar twijfel je nog steeds of dat wel iets voor jou is? Dan moet je zeker even verder lezen!

Voordelen van een groeps(rond)reis

Ik heb 5 voordelen op een rijtje gezet, waarom het maken van een groepsreis een heel goed plan is. Misschien kan ik jou ook overtuigen!

1 – Alles wordt voor je geregeld

Niet iedereen vindt het fijn om alles zelf uit te moeten pluizen. Met een groepsreis wordt alles tot in detail voor je geregeld, het enige wat jij hoeft te doen is genieten. Laat je verassen door de gids, je hoeft zelf namelijk geen reisschema in elkaar te zetten. De vluchten, het vervoer, de accommodaties, tours, alles wordt voor je geregeld. Met een groepsreis hoef je ook zelf niet te rijden of het reisschema telkens in de gaten te houden. Je stapt in de bus, kijkt heerlijk om je heen en kunt lekker ontspannen reizen. Klinkt goed, toch?

2 – Je bent nooit alleen

Dit is misschien wel dé reden dat veel mensen voor een groepsreis kiezen: je bent nooit alleen. Je hebt altijd mensen om je heen om een praatje mee te maken en om die mooie reismomenten mee te delen. Je kunt telkens afwisselen met wie je een praatje maakt en met wie je die dag weer optrekt, dat maakt de reis lekker afwisselend.

Ik heb zelf in 2010 een groepsreis door Java en Bali gemaakt met FOX verre reizen en de groep beviel mij erg goed. Zo goed zelfs, dat ik door die groepsreis Bert en Marloes heb leren kennen, wat hele goede vrienden zijn geworden. Zo zie je maar! 🙂

Samen met Marloes en Bert in Dublin, jaren na onze groepsreis door Indonesie
Met Marloes en Bert in Dublin – Jaren na onze groepsrondreis

3 – Reisherinneringen voor het leven

Er is niets leukers om thuis reisherinneringen te kunnen delen met andere. Met zo’n groepsreis creeër je met elkaar mooie reismomenten, die je hele leven lang bijblijven. Deze reismomenten zorgen voor een bijzondere band met elkaar. Met feestjes bijvoorbeeld zul je al snel weer met elkaar die mooie reisverhalen delen.

Dames komen aanrennen op het perron - voordelen van een groepsreis
Tijdens mijn groepsrondreis door Indonesië

4 – Je ziet veel meer met een groepsreis

Met groepsreizen heb je altijd te maken met een ervaren reisleider. Deze gids weet precies wat interessant is en weet exact waar de verborgen plekjes zitten. Plekken waar je normaal gesproken zelf voorbij zult rijden, en dat is natuurlijk doodzonde. Daarnaast kun je tijdens een groepsreis genieten van goede reisverhalen, leuke tips en anekdotes. Groepsreizen worden altijd heel efficiënt ingedeeld, zodat je geen tijd verliest en alles uit je trip kunt halen. Met een groepsreis zie je dus ontzettend veel. Een groot voordeel!

5 – Groepsreizen zijn een stuk goedkoper

Bij groepsreizen worden vervoer en accommodaties gedeeld, waardoor de prijs een stuk lager uitkomt. Je bent daarom per persoon een stuk voordeliger uit. Ook krijgen groepen vaak bij excursies en attracties een mooie groepskorting. Je betaalt daarom minder dan als je alleen gaat reizen. Hoeveel je voordeliger uit bent is geheel afhankelijk van de bestemming, de tour en de grootte van de groep.

Reisorganisaties die groepsreizen aanbieden

De volgende reisorganisaties bieden groepsreizen aan.

Dit moet je ook weten over groepsrondreizen:

  • Leeftijd: bij veel reisorganisaties kun je voor het boeken zien wat de gemiddelde leeftijd is van reizigers die meegaan en hoe groot de groep maximaal is.
  • Laatste dagen: vaak kun je een groepsreis ook laten eindigen in een resort, zodat je de laatste dagen van je vakantie nog even zelf (dus zonder groep) bij kunt komen. Je kunt dan die dagen zelf bepalen wat je gaat doen. Bijvoorbeeld een dagje strand, lekker hangen bij het zwembad of een bezoek aan het stadje.
  • Het reisschema: het programma van een groepsreis staat vaak al in grote lijnen op de website voordat je boekt. De echte details hoor je vaak later pas. Ook eventuele aanpassingen kunnen nog plaatsvinden, maar reisorganisaties proberen dit vaak zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Thema groepsreizen: groepsrondreizen zijn erg populair en hierdoor is het aanbod ook groot. Bij groepsrondreizen kun je kiezen uit verschillende soorten reizen. Zo heb je bijvoorbeeld: actief, cultureel, avontuurlijk, luxe, singlereizen of reizen speciaal voor oudere mensen. Kies daarom de groepsreis die het beste bij jou past.
  • De prijs: Prijzen van groepsreizen kunnen enorm uiteenlopen. Dit is geheel afhankelijk van jouw wensen. Kies je bijvoorbeeld voor eenvoudige hotels of kies je liever voor luxe hotels? Wil je op elke bestemming een tour doen, of kies je hiervoor specifieke plekken uit? Je kunt dus zelf ook veel bepalen met een groepsreis en sturen met de prijs. Veel reisorganisaties bieden ook maatwerk aan, waarmee je jouw wensen kunt doorgeven en zij helemaal voor jou de perfecte groepsreis samenstellen.

Nadelen van een groepsreis

Ik hoor je denken: heeft het maken van een groepsreis dan geen nadelen? Jawel, natuurlijk heeft het ook nadelen! Zo kun je bijvoorbeeld je reisgenoten niet zelf uitkiezen en blijft het altijd een verassing bij wie je terechtkomt in zo’n groep. Met een groepsreis moet je inleveren in je vrijheid en ben je een stuk minder flexibel. Als dit geen probleem voor jou is, dan is een groepsreis misschien wel iets voor jou.

Gewoon een keer proberen!

Het blijft altijd een afweging. Ik had zelf ook mijn twijfels, maar heb er absoluut geen spijt van gehad. Je moet het gewoon een keer proberen! Soms is het ook wel eens lekker om af te wisselen. Na het zelf regelen van een uitgebreide (individuele) rondreis, voel je je wel even verwend met het maken van een groepsrondreis.

Heb jij wel eens een groepsrondreis gemaakt?

Ben jij wel eens op groepsreis geweest? Ben jij ook enthousiast of ga jij liever zelf op reis?

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy