5 redenen waarom je voor langere tijd moet gaan reizen

Gepubliceerd: 21 jul 2016 | Foto: 5 redenen waarom je ooit een wereldreis moet gaan maken!

Sommige generaties vinden het vast onzin, toch is het echt geen slecht idee om bijvoorbeeld direct na je studie een jaar te gaan reizen. Ik ben zelf voor mijn stage in het buitenland geweest en heb daar tot op de dag van vandaag absoluut geen spijt van. Het heeft mij alleen maar positief veranderd. 

Ben je benieuwd naar de voordelen? Daar komen ze: 

1 – Het maakt je in 1 keer volwassen 

Het reizen brengt je in verschillende situaties, waarin jij als persoon regelmatig voor bepaalde keuzes komt te staan. Hoe ga je bijvoorbeeld reizen, welk vervoersmiddel ga je hiervoor gebruiken? Wat ga je als lunch eten en als diner? Dit zijn allemaal vragen die je onbewust beantwoord en ook uitvoert. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je een stuk volwassener weer terugkomt. Herkenbaar? 

2 – De perfecte tijd zonder koophuis en kinderen

Na je studie is het dé perfecte tijd om te gaan reizen. Je hebt (waarschijnlijk) nog geen koophuis en hoeft nog niet te zorgen voor het kleine grut omdat je nog geen kinderen hebt. Dit is het ultieme moment om zo’n reis te maken. Als je het nu niet doet dan komt het er waarschijnlijk nooit meer van omdat je dan teveel verplichtingen hebt. Herkenbaar? 

3 – Het vergroot je netwerk 

Via je studie en verenigingen heb je al veel mensen leren kennen. Alleen mensen met grote passie voor reizen daar ontbreekt het nog een beetje bij. Door zo’n wereldreis kom je genoeg reisgenoten tegen die precies in hetzelfde schuitje als jij zitten. Prima aanknopingspunt voor een leuk gesprek en wie weet wel meer. Je netwerk is binnen de kortste keren vergroot, zowel nationaal als internationaal. Herkenbaar? 

4 – Geeft je een hele andere kijk op de wereld

Reizen opent je ogen. Het laat je op een andere manier naar dingen kijken. Wat vóór het reizen nog een groot probleem voor je was, stelt opeens niks meer voor. Je krijgt een meer ‘laidback’ leven waarin het no-worries gehalte toeneemt. Tijdens het reizen merk je dat sommige dingen heel anders zijn en dat je er een totaal ander gevoel bij hebt. Zo slecht is de wereld nog niet, er bestaan zoveel mooie plekken en goede mensen! Al denkend aan de terugreis, heb je zin om keihard te werken als je weer in Nederland bent en te sparen voor je volgende reis. Herkenbaar? 

5 – Het maakt je een creatief genie

Wie meteen na zijn studie aan het werk gaat kan merken dat het een stroef begin is. De creativiteit is er een beetje uit aangezien je al jaren lang je best hebt moeten doen om unieke en verrassende projecten op te leveren. Die creativiteit kun je zelf weer activeren door even uit de cirkel te stappen en bijvoorbeeld een wereldreis te gaan maken. Je komt in contact met andere culturen, waar je weer veel van kunt keren, ziet de meest bijzondere plekken van de wereld en leeft even niet meer in die sleur. Dit zorgt ervoor dat je creatieve brein weer een boost krijgt en je vol nieuwe ideeën en enthousiasme terug komt in je thuisland. Herkenbaar? 

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Porto: leuke en goed beoordeelde accommodaties

Ga je op stedentrip naar het Portugese Porto en wil je op een leuke en goede locatie overnachten? Dan moet...

Leuke stedentrips: deze 10 mooie steden raden wij aan!

Leuke stedentrips - Kriebelt het weer om op stedentrip te gaan en is het tijd om weer een nieuwe leuke...

6 adembenemende verblijven ter ere van Wereld Oceanen Dag

Op 8 juni is het Wereld Oceanen Dag en dat moet gevierd worden! Naast dat oceanen voor een adembenemend uitzicht...

Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Wil je graag treinen en een gezellige en gastvrije stad in Europa bezoeken? Dan is Keulen de ideale stedentrip! Keulen,...

Overnachten in Brisbane: deze hotels en appartementen raden wij aan!

Overnachten in Brisbane in Australië? Brisbane is een stad waar je van gaat houden, wij komen er dan ook erg...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy