Grieken zijn zeer vriendelijk!

De 5 vriendelijkste landen ter wereld


23 aug 2017 | Reisinspiratie
Foto: Grieken zijn zeer vriendelijk!

Naast het ontdekken van nieuwe plekken en het bewonderen van indrukwekkende natuur is het voor mij ook belangrijk om goed kennis te maken met de mensen in het land. Als je vriendelijk wordt onthaalt en je je snel op je gemak voelt is dit al een goed begin van je reis. Hoe de mensen in een land zijn is voor mij bepalend of ik er snel nog een keer naar toe zal gaan. Door de (reis) jaren heen leer je wel de culturen en mensen kennen. Vandaag vind ik het er tijd voor om mijn top 5 samen te stellen van de 5 vriendelijkste landen ter wereld. Let wel op: dit zijn de landen waar ik ben geweest, wie weet komt hier de komende jaren wel verandering in. Hier komt mijn top 5 vriendelijkste landen ter wereld!

1 – Ierland

Wie nog nooit in Ierland is geweest, moet snel die kant op gaan. Naast het feit dat Ierland geweldige landschappen heeft en de meest gezellige pubs van de wereld, leven er in Ierland ook de meest vriendelijke mensen ter wereld. Tenminste, dat vind ik. Of je nou op straat loopt, in een pub bent of een wandeling langs die mooie Ierse kust maakt, overal waar je Ieren tegen komt hebben ze tijd voor een leuk praatje en helpen ze je graag. Ierland verdient zonder enige twijfel de eerste plek. 

Ieren zijn zeer vriendelijk! - Top 5 vriendelijkste landen ter wereld

Ieren zijn zeer vriendelijk! – Foto: Band speelt in de pub in Dublin!

2 – Griekenland

Wie wel eens in Griekenland is geweest, snapt precies waarom dit mooie land op nummer 2 staat. Grieken zijn ontzettend lieve mensen en staan altijd voor je klaar. Maak je een praatje met een Griek dan zijn ze 9 van de 10 keer echt geïnteresseerd in je. Ze vragen door en willen meer van je weten. Op dat moment doet hun eigen leven er even niet toe. Ik ben nu al meer dan 8 keer in Griekenland geweest en iedere keer verbaasde ik mij erover hoe aardig Grieken zijn. Als je in Griekenland bent voel je je al op de eerste dag helemaal thuis. Voor degene die nog nooit in Griekenland zijn geweest, ga dat fijne land eens ontdekken, al is het maar voor de mensen. 

Grieken zijn zeer vriendelijk! - Top 5 vriendelijkste landen ter wereld

Grieken zijn zeer vriendelijk! – Foto: Grieks vissertje

3 – Australië

Voor de vaste volgers is het geen geheim meer dat ik ontzettend veel van Australië hou. Australië en de Australiërs zelf hebben echt een plekje in mijn hart. Wat ik enorm waardeer aan Australiërs is het feit dat ze niet van opscheppen houden en dat ‘doe maar lekker normaal’ hun way of life is. Dat is precies hoe ik zelf ook in elkaar zit, vandaar die klik. Australiërs zijn erg sociaal en houden zeker van een praatje, maar als je er bijvoorbeeld als toerist niet op zit te wachten dan is dat ook helemaal ok. Ik kan niet wachten om weer snel die kant op te gaan en het vliegtuig naar Australië te pakken. 

Australiërs zijn zeer vriendelijke mensen - Top 5 vriendelijkste landen ter wereld

Australiërs zijn zeer vriendelijke mensen! – Foto: in Queen Victoria Building, Sydney

4 – Indonesië

Ik ben tot nu toe in 3 Aziatische landen geweest, maar Indonesië springt er toch wel uit als het gaat om de mensen. In 2010 maakte ik voor het eerst kennis met Indonesië tijdens een rondreis door Java en Bali. Indonesiërs zijn lieve mensen, die altijd klaar voor je staan en erg geïnteresseerd zijn in je afkomst en je reisverhalen. In welke stad of op welke plek je ook bent, ze staan altijd open voor een leuk praatje. Aangezien wij Nederlanders erg lang zijn, vinden ze het ook vaak leuk om met je op de foto te gaan. Ook dit vragen ze weer netjes aan je. Ben je nog niet eerder in Azië geweest en wil je graag reizen in een land waar vriendelijke mensen wonen, ga dan zeker naar Indonesië. Echt een aanrader!

Hele vriendelijke mensen, Indonesiërs - Top 5 vriendelijkste landen ter wereld

Hele vriendelijke mensen, Indonesiërs! – Foto omaatje op Java, Indonesië

5 – Canada

In 2011 reisde ik voor het laatst door Canada. Wat mij al snel opviel was de vriendelijkheid van de Canadezen. Of ik nou in Toronto, bij de Niagara Falls of in Montreal was, ze namen altijd de tijd voor je om je te helpen als je er even niet uit komt. Een vriendelijk volk en een fijn land, waar je als toerist snel op je gemak bent. 

Hele aardige mensen, die Canadezen! Foto: straatmuzikant in Montreal - Top 5 vriendelijkste landen ter wereld

Hele aardige mensen, die Canadezen! – Foto: straatmuzikant in Montreal

Wat vind jij de vriendelijkste landen ter wereld?  

Deel jouw top 3 als reactie onderaan deze post! Ik ben erg benieuwd! 


 1. Reisblogger Jesper

  Auteur

  De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

9 reacties

 • Ik vond zelf de mensen in Nepal het vriendelijkste. Daarna denk ik Indonesië en Maleisië

 • Huub Verbeek schreef:

  Iranezen hebben de schijn tegen . Nog nooit zo’n vriendelijk volk ontmoet en ik heb al heel wat afgereisd.

 • Huub Verbeek schreef:

  Trek je niets aan van Trump , Israel of andere anti -Iran staten gewoon gaan naar de bakermat (naast Irak) van onze beschaving. Meer dan 5000 jaar geschiedenis ! Je kunt de bevolking van Iran geen groter plezier doen dan er gewoon te zijn en met hen te praten . Door hun eigen regering worden ze ook al in de steek gelaten helaas . Ze verdienen elke support die ze kunnen krijgen !

 • Johanna Neef schreef:

  Roemenië – Griekenland – Thailand

 • Claes lesley schreef:

  Turken natuurlijk! Het meest gast vrije land van de werld! En het hart op de juist plaats!!! Grieken nee hoor totaal niet

 • Ernst Debets schreef:

  Van mijn top 3 mis ik er eentje in het artikel van Jesper: Nieuw Zeeland.
  Mijn top 3 is: Nieuw Zeeland, Canada, Australië.

 • Somebody schreef:

  3. Nederland 2. Ierland 1. Nieuw-Zeeland

 • travelviking schreef:

  Grieken vind ik inderdaad ook een van de vriendelijkste mensen ter wereld, maar af en toe weet je niet meer of het nou bij hen zit ingebakken. Dat gevoel heb ik bij de Portugezen niet, of je nou naar de Algarve gaat, Madeira of Lissabon, ik vond ze overal ontzettend vredelievend, relaxed en ontzettend leuk. Wat dat betreft doen Porgugal en Griekenland maar een wedstrijdje om die plaats 1 & 2. Buiten Europa vond ik Taiwanezen oprecht vriendelijke mensen, die je graag wilden vertellen hoe blij ze zijn met hun democratisch land dat in hun ogen niks met China te maken had, en dat dit zo is merk je ook direct.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *