Zoeken
Sluit dit zoekvak.

5x budget & bijzonder Barcelona

5x Budget & Bijzonder Barcelona

5x budget & bijzonder Barcelona

5x Budget & Bijzonder Barcelona

Inhoudsopgave

Barcelona is een prachtige, veelzijdige stad. Je hebt er tal van hotspots, leuke pleintjes en uitgestrekte stranden. Toch is het geweldig om tijdens je tripje naar de stad juist die spots te ontdekken die verstopt en bijzonder zijn. Het beleven van de stad buiten de gebaande paden! Slenter lekker door de stad, loop eens wat verder van de toeristische plekken af en ontdek het andere, Bruisende Barcelona! Stukken goedkoper en net wat specialer als je al een hoop hebt gezien. Wij hebben vijf bijzondere budgetspots in Barcelona voor je op een rijtje gezet.

Cup & Cake

Zin om tussendoor tot rust te komen onder genot van een heerlijk zoet taartje? Cup & Cake is een echte aanrader. Je vindt hier een combinatie van de moderne cupcakes en de ambachtelijke bakkerij. Er zijn enorm veel varianten! Wordt het een lekker cupcakeje of een stukje taart? Lekker met chocola of juist met krokante karamel? Kiezen is niet makkelijk hier… Toch meer zin in iets hartigs? Ze hebben ook een hoop lekkere hartige broodjes!

Hotspot Barcelona: Cup & Cake
Spot in Barcelona: Cup & Cake

Locatie: Carrer dels Tallers 79, 08001 Barcelona & Carre d’Enric Granados 145, 08008 Barcelona

Mescladís

Midden in de stad vind je Mescladís. Als je binnenloopt, lijkt het op een vintage winkeltje, maar het is toch echt een leuk restaurantje! Ondanks dat het midden in de stad ligt, merk je niks van de drukte. Je kunt hier dus echt tot rust komen! Het restaurant helpt lokale jongeren die het wat moeilijker hebben. Door hier te werken, kunnen zij ervaring opdoen en bouwen aan een toekomst. Er wordt gewerkt met producten die van biologische en fairtrade boerderijen afkomen. Je eet hier dus lekker budget, duurzaam en helpt ook nog eens anderen!

hotspot-barcelona-Mescladis2

Locatie: Calle Carders 35, 08003 Barcelona

Mirador del Turó de la Rovira

Genieten van een prachtig uitzicht, tussen de locals. Na een flinke klim kom je terecht bij het uitzichtpunt Turó de la Rovira, ook wel bekend als Bunkers del Carmel. Deze plek heeft in de Burgeroorlog gediend als bunker en dient nu als spot waar veel locals komen om, onder het genot van een pichnick en wat wijntjes, te genieten van de rust. Onze tip is om hier te komen tijdens zonsondergang, het uitzicht is hier dan helemaal indrukwekkend!

Mirador del Turó de la Rovira
Mirador del Turó de la Rovira

Locatie: op de top van Turó de la Rovira, in de wijk Carmel.

Muns

Tussendoor trek gekregen? Bij Muns kun je terecht voor de lekkerste ‘muns’, een soort kleine, gevulde broodjes, die gemaakt zijn van tarwebloem. Je kunt kiezen uit enorm veel verschillende vullingen, die allemaal gemaakt zijn van natuurlijke producten. Naast vegetarische muns of muns met lekker gekruid vlees, kun je ook kiezen voor zoete muns. Genoeg keuze dus. De muns zijn €2,50 per stuk, en daar krijg je dan ook heel wat voor terug! Ben je er helemaal gek op geworden? Je kunt er ook voor kiezen om een doos mee naar huis te nemen…

Hotspot Barcelona: Muns
Spot in Barcelona: Muns

Locatie: Carrer de Sancho de Ávila 171, 08018 Barcelona

A Tu Bola

Zin in een makkelijke, snelle, maar toch gezonde hap? Dan is A Tu Bola een echte aanrader! Je kunt hier je gerecht zelf samenstellen, in drie stappen. Eerst kies je hoe je het geserveerd wil hebben. Wil je een heel gerecht, pita of een soort pincho? Daarna kies je met wat het gerecht wordt gemaakt. Heb je zin in balletjes van vlees, vis, vegetarisch of zelfs chocola? Als laatst kies je hoe de balletjes bereid worden. Zo kun je kiezen uit gefrituurd, gebakken, gestoomd of extra crunchy. De prijs ligt tussen de 3 en 8 euro, dus je kunt lekker veel eten (of juist heel goedkoop!)

Hotspot Barcelona: A Tu Bola
Spot in Barcelona: A Tu Bola

Locatie: Carrer de l’Hospital 78, 08001 Barcelona

Dit artikel is geschreven door gastblogger Marloes Koopman, tekstschrijver voor Bruisend Barcelona, onderdeel van Sprankelend Spanje. Levensgenieter, Spanjeliefhebber en gek op reizen, het ontdekken van leuke spots, eten, terrasjes en muziek!

Meer leuke reistips over Barcelona:

Wat te doen in Barcelona

4 spots in Barcelona die je niet mag missen!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je nieuwe reis