Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 x food spots in Frankfurt

Sugar Mama

5 x food spots in Frankfurt

Sugar Mama

Inhoudsopgave

Anne deelt op haar website www.annetravelfoodie.com gezonde recepten, hippe food spots in Nederland en haar eigen reisblogs. Als ‘travel foodie’ richt zij zich vooral op waar je lekker kan eten als je op reis bent. Speciaal voor Liefde voor Reizen deelt ze haar favoriete restaurantjes van over de hele wereld met jullie. 
Op deze pagina vind je haar top 5 in Frankfurt.

Veel mensen reizen af naar Frankfurt voor beurzen, congressen , de kerstmarkt of een goedkopere vlucht vanaf het vliegveld daar. Maar Frankfurt heeft op eet-gebied veel te bieden.

Vevay


Net als in veel andere Duitse steden heeft Frankfurt ook verschillende opties voor veganisten. Vevay is een vegetarisch en veganistisch restaurant dat sinds 2015 open is. De naam staat voor vegetarisch, veganistisch en yummy! Ze zijn open voor ontbijt, lunch en diner en hebben biologische en vleesvrije gerechten. Als ontbijt kan je gaan voor scrambled tofu met avocado, als lunch kan je een quinoa salade kiezen en wellicht als diner een falafel burger. Ze hebben ook verschillende cakes and desserts die dagelijks veranderen. Ik had deze veganistische bosbessencrumble
.

Vevay: Vega cake
Vevay in Frankfurt: Vega cake

Sugar Mama

Over taart gesproken, Cafe Sugar Mama heeft een ruime keus aan heerlijke taartjes, brownies en koekjes. Niet zo gezond, maar heel erg lekker! Het aanbod wisselt per dag maar alles is huisgemaakt. Als je geluk hebt hebben ze hun heerlijke carrot cake. De porties zijn niet klein dus je kan ook een stukje delen. Sugar Mama is ook de perfecte plek voor een goede koffie of een thee met verse thee bladeren. 


Sugar Mama
Sugar Mama in Frankfurt

Gioia


Aan de andere kant van de rivier van Sugar Mama vind je Gioia, dit eenvoudige familie restaurant heft houtoven pizza’s, pasta’s en andere Mediteraanse specialiteiten. Je kan bijvoorbeeld voor hun rode bieten pizza of zelfgemaakte gnocchi gaan (als je van gnocchi houdt, kan je mijn recept voor zoete aardappel gnocchi eens proberen). Ze hebben ook heerlijke hummus met olijfolie, pijnboompitten, peterselie en falafel. Je krijgt er warm pita brood bij om mee te dippen.

Gioia - Falafel
Gioia in Frankfurt – Falafel

Der Fette Bulle

Der Fette Bulle is een hamburger restaurant heel dicht bij het Centraal Station (Hauptbahnhof). Naast de gebruikelijke rundvleesburgers hebben ze ook verschillende kipburgers en maar liefst 4 vegetarische burgers. Ik hou enorm van vegetarische burgers en vond die met tofu en avocado bij Der Fette Bulle het lekkerst.

Der fette bulle vegetarian burger!
Der Fette Bulle in Frankfurt: vegetarian burger!

Falafel 1818

Ook dicht bij het centraal station in Frankfurt is Falafel 1818. Dit kleine zaakje heeft heerlijke falafel! De falafel ballen worden ter plekke gemaakt en geserveerd met veel extra’s in een pita broodje. Ze hebben ook een lekkere pita met hummus en aubergine, diverse soepen en salades. De gerechten bij Falafel 1818 zijn ideaal als snelle maaltijd als je de trein moet halen

Falafel 1818
Falafel 1818 in Frankfurt
Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis