Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 x food spots in Oslo

Blå in Oslo

5 x food spots in Oslo

Blå in Oslo

Inhoudsopgave

Anne deelt op haar website Anne Travel Foodie gezonde recepten, hippe food spots in Nederland en haar eigen reisblogs. Als ‘travel foodie’ richt zij zich vooral op waar je lekker kan eten als je op reis bent. Speciaal voor Liefde voor Reizen deelt ze haar favoriete restaurantjes van over de hele wereld met jullie. Op deze pagina vind je haar top 5 in de Noorse hoofdstad Oslo.

The Fragrance of the Heart

Mijn favoriete restaurant in Oslo is The Fragrance of the Heart, een vegetarisch cafe. Hun eerste en grootste locatie is tussen de Akerbrygge en de ‘Kongelige Slott’, en ze hebben een kleinere locatie in het Glasmagasinet warenhuis. Ze hebben een heerlijke quiche die je met een soep of salade kan bestellen bij je lunch. Ik had een heerlijke linzensoep toen ik er was. Ze hebben ook verschillende taarten, waaronder veel glutenvrij en veganistische varianten.

The Fragrance of the Heart
The Fragrance of the Heart in Oslo

Taco Republica


Zoals de naam al doet vermoeden serveren ze tacos bij Taco Republica. De tacos zijn klein, dus je kan verschillende soorten bestellen. Je zal aan ongeveer 3 tacos per persoon genoeg hebben, vooral als je nog hun lekkere nachos met guacamole erbij neemt. Ze hebben verschillende varianten op de kaart met zowel vlees, vis als vegetarisch. Daarnaast hebben ze ook dagelijks wisselende tacos. Ze gebruiken biologische en lokale producten en de mais tortillas worden iedere dag vers gemaakt.

Taco Republica in Oslo
Taco Republica in Oslo

The Kasbah

Ik ben een enorme falafel liefhebber en The Kasbah heft verreweg de lekkerste falafel en hummus van Oslo. Je kan een pita falafel ‘to go’ bestellen maar je kan ook aan een van de tafeltjes plaatsnemen en verschillende hapjes bestlelen zoals tabbouleh, verschillende soorten hummus of groenten. Ik raad je aan om de ‘mezze platter’ te nemen, dan kan je veel verschillende gerechtjes proeven.

The Kasbah Oslo
The Kasbah in Oslo

Mathallen


De Mathallen is Oslo’s moderne markthal. De locals kopen hier de betere boodschappen maar het is ook een geweldige plek voor een lunch of een borrel. Of koop bijvoorbeeld lekkere dingen voor een picknick. Er zijn verschillende kraampjes met elk hun eigen specialiteit. Ook zijn er zowel in de Mathallen als er omheen verschillende restaurants.

Mathallen in Oslo
Mathallen in Oslo

Blå

Blå (Noors voor ‘blauw’) was me aangeraden door een vriendin die in Oslo heeft gewoond. En alhowel ze wel diner serveren bij Blå (burgers), raad ik ze niet aan vanwege het eten. Ik raad ze aan vanwege het Frank Znort kwartet dat hier elke zondagavond optreed. Ze zijn veel meer dan het jazz kwartet dat ze zichzelf noemen, ze spelen veel meer stijlen en hebben veel meer mensen op het podium. Elke week nodigen de muzikanten verschillende gasten uit om met ze op te treden. Je zal versteld staan van het talent van de zangers en muzikanten!

Blå in Oslo
Blå in Oslo
Plan je reis door Noorwegen
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Noorwegen