Zoek
Sluit dit zoekvak.

6 adembenemende verblijven ter ere van Wereld Oceanen Dag

Zes adembenemende verblijven ter ere van Wereld Oceanen Dag

6 adembenemende verblijven ter ere van Wereld Oceanen Dag

Zes adembenemende verblijven ter ere van Wereld Oceanen Dag

Inhoudsopgave

Op 8 juni is het Wereld Oceanen Dag en dat moet gevierd worden! Naast dat oceanen voor een adembenemend uitzicht zorgen, hebben we er ook veel aan te danken. Daarom een goed moment om hieraan herinnerd te worden en stil te staan bij de belangrijke rol van oceanen op ons dagelijks leven, maar ook bij de impact van menselijke activiteiten op alle wateren op deze aarde en al het leven daarin.

Uit recent onderzoek van Booking.com blijkt dat voor 60%* van de Nederlandse reizigers duurzaam reizen belangrijk is, waarbij 27%* zegt dat recent nieuws over klimaatverandering hen heeft beïnvloed om duurzamere reiskeuzes te maken. Hieruit blijkt dat de invloed van reizen een hoge prioriteit heeft: 41% van de Nederlandse reizigers geeft aan de komende 12 maanden duurzamer te willen reizen.

Adembenemende verblijven wereldwijd

Met dit in gedachten, en ter ere van de prachtige oceanen die moeder natuur ons heeft geschonken, onthult Booking.com zes adembenemende verblijven wereldwijd met het mooiste uitzicht op de oceaan. Deze accommodaties bieden niet alleen een prachtig uitzicht, maar beschikken ook over een Duurzaam Reizen-badge vanwege de inspanningen om duurzamer met het milieu en verantwoordelijker met de lokale gemeenschap om te gaan.

SwaSwara Gokarna – CGH Earth,Gokarna, India

SwaSwara Gokarna - CGH Earth,Gokarna, India

Dit wellness-heiligdom ligt aan Om Beach en is gebouwd in harmonie met de natuur, de aarde en de oceanen. Je kan je innerlijke zelf ontdekken op het meditatie dek op de klif, omringd door een landschap van bergen en uitzicht op de oceaan.

SwaSwara Gokarna

Geniet van heerlijke gerechten met ingrediënten die afkomstig zijn uit lokale dorpen en van eigen boerderijen. Omdat zoet water schaars is in het gebied, verzamelt de accommodatie regenwater in de moessontijd en wordt het gezuiverd met een speciaal systeem, bestaande uit drie grote reservoirs die tot 18 miljoen liter water kunnen opslaan.

Lees meer over SwaSwara Gokarna – CGH Earth

Hyatt Regency Huntington Beach Resort and Spa,Californië, Verenigde Staten

Hyatt Regency Huntington Beach Resort and Spa

Wie zegt dat reizigers luxe moeten opofferen om duurzaam te reizen? Met uitzicht op de Stille Oceaan biedt het Hyatt Regency Huntington Beach Resort & Spa duurzame praktijken voor milieuvriendelijke reizigers. Met een prachtige locatie aan de oceaan, bespaart het pand op energie- en watergebruik.  Ook wordt hier alles gerecycled, van bakolie tot aan gloeilampen. Om het energieverbruik te beperken gebruikt het hotel alleen elektriciteit in de kamers en vergaderruimtes wanneer dat nodig is.

Hyatt Regency Huntington Beach Resort and Spa

Lees meer over Hyatt Regency Huntington Beach Resort and Spa

Le Grand Galle By Asia Leisure,Galle, Sri Lanka

Toe aan ontspanning en zin in zon, zee en palmbomen? Dan is dit de perfecte plek! Deze prachtige accommodatie heeft een spectaculair uitzicht op de Indische oceaan en het iconische Fort Galle, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze Duurzaam Reizen-accommodatie heeft maatregelen genomen om het milieu en de gemeenschap te beschermen.

Le Grand Galle By Asia Leisure - adembenemende verblijven

Zo wordt er een percentage van de inkomsten terug in duurzaamheidsprojecten voor de gemeenschap geïnvesteerd. Je kan een rondleiding krijgen met lokale gidsen en alles leren over de lokale ecosystemen, erfgoed en cultuur. Ook de fiets pakken is mogelijk, als je liever op z’n Hollands het eiland wilt verkennen. Na een dag de prachtige gouden stranden en de koloniale architectuur van Galle te hebben gezien, geniet je van een heerlijke tropische cocktail bij het zwembad met uitzicht op zee.

Lees meer over Le Grand Galle By Asia Leisure

Noah Surf House Portugal,Santa Cruz, Portugal

Noah Surf House Portugal

Of je nu voor de eerste keer op de surfplank springt, of de tel inmiddels al kwijt bent, de westkust van Portugal is een geweldige bestemming om te surfen door de perfecte golven. Een passie voor surfen en duurzaam reizen? Verblijf dan in Noah Surf House Portugal.

Noah Surf House Portugal - adembenemende verblijven

Dit is een Duurzaam Reizen-accommodatie, die verschillende maatregelen heeft genomen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Perfect voor de 53% Nederlandse reizigers die eerder geneigd zijn om voor duurzame accommodaties te kiezen De accommodatie biedt unieke kamers met uitzicht over het water. En airconditioning is niet nodig, aangezien de zeebries de kamers op een natuurlijke manier verkoelt. Ook beschikt het hotel over zonnepanelen die 70% van hun water verwarmingsbehoefte genereren, evenals een biologische tuin met kippen die helpen bij het composteren.

Lees meer over Noah Surf House Portugal

Romans Villa,Gansbaai, Zuid-Afrika

Romans Villa,Gansbaai - adembenemende verblijven

Romans Villa ligt in Gansbaai, op 200 meter afstand van de Romansbaai en is een prachtig boetiek pension aan de Cape Whale Coast. Wil je graag walvissen spotten in dit bekende vissersdorpje? Dan zit je goed bij deze duurzame accommodatie die beschikt over een eigen veranda met uitzicht op zee.

Romans Villa,Gansbaai

Het eten wordt hier lokaal geproduceerd en er is informatie beschikbaar over de lokale ecosystemen, het erfgoed en de cultuur. Deze kustbestemming in Zuid-Afrika heeft de afgelopen jaren actie ondernomen om de plastic vervuiling tegen te gaan door met netten afval te vangen.

Lees meer over Romans Villa

Encantada Tulum,Tulum, Mexico

Encantada Tulum - adembenemende verblijven

Hotel Encantada ligt aan een ongerept strand tussen het Sian Ka’an Biosfeerreservaat en het Nationaal Park van Tulum. Het is een tropisch paradijs dat de prachtige bestemming Tulum wil beschermen en behouden. Elke kamer is ingericht met lokale, handgemaakte kunstwerken en materialen. Je kunt smullen van biologische gerechten van lokale ingrediënten. Kom helemaal tot rust tijdens een behandeling in de spa of een privé yogales met uitzicht op de prachtige oceaan.

Encantada Tulum

Lees meer over Encantada Tulum

Enthousiast geworden over deze adembenemende verblijven? Bij welke van deze 6 adembenemende verblijven met uitzicht op de oceaan zou jij graag willen overnachten? 🙂

Photo credits: Booking.com

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis