Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ontembare reislust? 6 leuke dingen om te doen in quarantaine-tijd!

6 leuke dingen om te doen in quarantaine!

Ontembare reislust? 6 leuke dingen om te doen in quarantaine-tijd!

6 leuke dingen om te doen in quarantaine!

Inhoudsopgave

Ondertussen zitten we al een maand in quarantaine en ligt ook de reiswereld al een aantal weken helemaal plat. Om me heen hoor ik veel mensen die graag weer op reis willen, maar dat zit er voorlopig even niet in. Toch kan je in deze bizarre tijd wel wat aan die ontembare reislust doen.

In deze speciale quarantaine-reisblog deel ik daarom enkele tips om toch nog een beetje het reisgevoel te krijgen. Maar eerst wil ik benadrukken dat, zolang ik alleen maar last heb van reislust, ik mezelf erg gelukkig prijs. Deze blog is dan ook echt niet bedoeld om ‘zielig te doen’, maar juist om tips met jullie te delen om de quarantaineperiode leuker te maken 😉

1 – Ontdek je eigen buurt

Eén van de leukste dingen aan reizen vind ik nieuwe dingen zien en ontdekken. Verrassend genoeg is er nog veel in de buurt dat je nog niet gezien hebt, of wat je simpelweg niet eerder is opgevallen. Nu is dan ook de uitgelezen tijd om je eigen buurt goed te leren kennen.

Slot Zeist
Slot Zeist

Ga bijvoorbeeld eens (op gepaste afstand van anderen) een rondje wandelen, fietsen of skeeleren en sla dan een weg in waar je anders gewoon voorbij rijdt. Op deze manier heb ik al meerdere mooie plekjes ontdekt. Zo kwam ik laatst toevallig uit bij Slot Zeist*. Ik wist al langer van dit slot af, maar was er nog nooit naartoe geweest. Nu skeeler ik regelmatig een rondje rond dit prachtige slot, wat helemaal niet ver van mijn kamer is. Bovendien staat de natuur nu prachtig in bloei en vaak hoef je helemaal niet ver te gaan om van de mooiste bloemen* te genieten. Merk je dat het toch té druk is op straat, ga dan gewoon naar huis (blijf thuis) en kies een ander moment!

Mooie bloemen in Nederland

2 – Eet internationaal

Gelukkig kunnen onze smaakpapillen in deze tijd nog wel op reis. Hoewel we even niet op restaurant kunnen, kan je bij veel restaurants wel eten afhalen of laten bezorgen. Hiermee heb je meteen twee vliegen in één klap: heerlijk eten én je steunt de lokale ondernemers! Hen kun je nu extra makkelijk een steuntje in de rug geven door de actie #supportthelocals

Ook kun je eens zelf internationaal koken. Van pizza tot curry en van sushi tot moussaka, het internet staat vol met recepten.

3 – Plan alvast de volgende reis

Een deel van de reispret is natuurlijk de voorpret! Deze periode kun je goed gebruiken om de volgende reis alvast uit te stippelen. Waar zou je naartoe willen en wat is er daar allemaal te beleven? Als de vliegtuigen weer de lucht in gaan, heb jij het draaiboek voor je reis al klaarliggen en kun je meteen op pad 😉 ps: Vraag de gratis reisgidsen bijvoorbeeld alvast aan.

4 – Kijk reisprogramma’s

Als je wat inspiratie nodig hebt voor de volgende reis, dan is er een overvloed aan reisprogramma’s die je snel genoeg op ideeën zullen brengen. Van Floortje Dessing tot Joanna Lumley, en van 3 op Reis tot Erica op Reis. Er zijn reisprogramma voor elk soort reiziger!

5 – Leer een taal

Misschien heb je wel een reis in gedachten naar een land waarvan je de taal niet spreekt. Gelukkig zijn er erg veel sites en apps die talencursussen bieden. Zo leer je makkelijk en op eigen tempo (de basis van) een nieuwe taal. Als je dan eindelijk in het land bent, kun je misschien zelfs een praatje maken met de locals of de menukaart lezen.

6 – Maak een fotoboek/fotolijst

Je kunt je niet alleen voorbereiden op een toekomstige reis, eerdere reizen kun je ook weer herbeleven. Bundel bijvoorbeeld foto’s en verhalen in een fotoboek (van Albelli bijvoorbeeld). Ook kun je een fotolijst of collage maken en deze een mooi plekje geven in je huis. Zo heb je thuis toch nog een beetje dat vakantiegevoel te pakken 😉

*De foto’s in deze blog zijn gemaakt binnen een straal van 2 kilometer van mijn kamer.

Deze gastblog is geschreven door Johanna

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis