Ontembare reislust? 6 leuke dingen om te doen in quarantaine-tijd!

Gepubliceerd: 14 apr 2020 | Foto: 6 leuke dingen om te doen in quarantaine!

6 leuke dingen om te doen in quarantaine!
Reisblog Liefde voor Reizen

Ondertussen zitten we al een maand in quarantaine en ligt ook de reiswereld al een aantal weken helemaal plat. Om me heen hoor ik veel mensen die graag weer op reis willen, maar dat zit er voorlopig even niet in. Toch kan je in deze bizarre tijd wel wat aan die ontembare reislust doen.

In deze speciale quarantaine-reisblog deel ik daarom enkele tips om toch nog een beetje het reisgevoel te krijgen. Maar eerst wil ik benadrukken dat, zolang ik alleen maar last heb van reislust, ik mezelf erg gelukkig prijs. Deze blog is dan ook echt niet bedoeld om ‘zielig te doen’, maar juist om tips met jullie te delen om de quarantaineperiode leuker te maken 😉

1 – Ontdek je eigen buurt

Eén van de leukste dingen aan reizen vind ik nieuwe dingen zien en ontdekken. Verrassend genoeg is er nog veel in de buurt dat je nog niet gezien hebt, of wat je simpelweg niet eerder is opgevallen. Nu is dan ook de uitgelezen tijd om je eigen buurt goed te leren kennen.

Slot Zeist
Slot Zeist

Ga bijvoorbeeld eens (op gepaste afstand van anderen) een rondje wandelen, fietsen of skeeleren en sla dan een weg in waar je anders gewoon voorbij rijdt. Op deze manier heb ik al meerdere mooie plekjes ontdekt. Zo kwam ik laatst toevallig uit bij Slot Zeist*. Ik wist al langer van dit slot af, maar was er nog nooit naartoe geweest. Nu skeeler ik regelmatig een rondje rond dit prachtige slot, wat helemaal niet ver van mijn kamer is. Bovendien staat de natuur nu prachtig in bloei en vaak hoef je helemaal niet ver te gaan om van de mooiste bloemen* te genieten. Merk je dat het toch té druk is op straat, ga dan gewoon naar huis (blijf thuis) en kies een ander moment!

Mooie bloemen in Nederland

2 – Eet internationaal

Gelukkig kunnen onze smaakpapillen in deze tijd nog wel op reis. Hoewel we even niet op restaurant kunnen, kan je bij veel restaurants wel eten afhalen of laten bezorgen. Hiermee heb je meteen twee vliegen in één klap: heerlijk eten én je steunt de lokale ondernemers! Hen kun je nu extra makkelijk een steuntje in de rug geven door de actie #supportthelocals

Ook kun je eens zelf internationaal koken. Van pizza tot curry en van sushi tot moussaka, het internet staat vol met recepten.

3 – Plan alvast de volgende reis

Een deel van de reispret is natuurlijk de voorpret! Deze periode kun je goed gebruiken om de volgende reis alvast uit te stippelen. Waar zou je naartoe willen en wat is er daar allemaal te beleven? Als de vliegtuigen weer de lucht in gaan, heb jij het draaiboek voor je reis al klaarliggen en kun je meteen op pad 😉 ps: Vraag de gratis reisgidsen bijvoorbeeld alvast aan.

4 – Kijk reisprogramma’s

Als je wat inspiratie nodig hebt voor de volgende reis, dan is er een overvloed aan reisprogramma’s die je snel genoeg op ideeën zullen brengen. Van Floortje Dessing tot Joanna Lumley, en van 3 op Reis tot Erica op Reis. Er zijn reisprogramma voor elk soort reiziger!

5 – Leer een taal

Misschien heb je wel een reis in gedachten naar een land waarvan je de taal niet spreekt. Gelukkig zijn er erg veel sites en apps die talencursussen bieden. Zo leer je makkelijk en op eigen tempo (de basis van) een nieuwe taal. Als je dan eindelijk in het land bent, kun je misschien zelfs een praatje maken met de locals of de menukaart lezen.

6 – Maak een fotoboek/fotolijst

Je kunt je niet alleen voorbereiden op een toekomstige reis, eerdere reizen kun je ook weer herbeleven. Bundel bijvoorbeeld foto’s en verhalen in een fotoboek (van Albelli bijvoorbeeld). Ook kun je een fotolijst of collage maken en deze een mooi plekje geven in je huis. Zo heb je thuis toch nog een beetje dat vakantiegevoel te pakken 😉

*De foto’s in deze blog zijn gemaakt binnen een straal van 2 kilometer van mijn kamer.

Deze gastblog is geschreven door Johanna

Geschreven door:

Hi! Ik ben Johanna en schrijf met veel plezier maandelijks een gastblog. Ik ben opgegroeid in het prachtige West-Zeeuws Vlaanderen en momenteel studeer ik in Utrecht. Aangezien ik last heb van een ontembare reislust, ben ik vaak bezig met (dromen over) reizen. Zo organiseer ik bijvoorbeeld de buitenlandse reis voor mijn studievereniging, help ik vrienden bij het plannen van hun vakanties en heb ik zelf ook nog meer dan genoeg reisplannen.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Wat te doen in Sydney
Reisinspiratie

Wat te doen in Sydney en omgeving: tips van een local!

Als je aan Sydney in Australië denkt, denk je al snel aan de iconische gebouwen zoals het Opera House en de Harbour Bridge of aan het zeer populaire Bondi Beach. Maar deze bruisende stad in Nieuw-Zuid-Wales is zoveel meer. In deze blog reis je met mij mee door deze mooie Australische stad en deel ik Wat te doen in Sydney en omgeving: tips van een local!

Nelson Lakes National Park
Reisinspiratie

Nelson Lakes National Park: bezienswaardigheden en tips!

Nadat wij het mooie Arthurs Pass hadden bezocht reden we door richting Nelson Lakes National Park. Dit adembenemende natuurgebied ligt aan de noordwestelijke kant van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en staat bekend om zijn ongerepte schoonheid. Het nationale park bestaat voor een deel uit de Southern Alps en bevat ook 2 bekende meren: Lake Rotoiti Nelson Lakes National Park: bezienswaardigheden en tips!

Landschap Noorwegen
Reisinspiratie

Camper huren in Noorwegen: tips en mooie plekken!

Een van de mooiste landen van Europa is zonder twijfel Noorwegen. Een reis door dit prachtige Scandinavische land betekent ontelbare Fjorden, indrukwekkende landschappen, mooie natuur, heel veel ruimte en de mooiste plekken om te kamperen. Een van de leukste manieren om Noorwegen te ontdekken is met de camper. Die vrijheid die je hebt om de Camper huren in Noorwegen: tips en mooie plekken!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy