Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 6 mooiste trekkings van Azië

De 6 mooiste trekkings van Azië

De 6 mooiste trekkings van Azië

De 6 mooiste trekkings van Azië

Inhoudsopgave

Mooiste trekkings van Azië – Ben je op zoek naar een wandelavontuur of een onvergetelijke trektocht? Je ziet het misschien niet direct in verband met Azië, maar als je je beseft dat landen zoals Georgië en Nepal ook onderdeel van het continent zijn, dan snap je waarom wij de wandelschoenen meenemen wanneer we onderweg zijn in Azië. En wat dacht je van Vietnam? Ook daar vind je trekkings die jou leven onvergetelijk maken.

Wij presenteren jou de 6 mooiste trektochten van Azië.

Annapurna Circuit Trek

Meer dan vijftig kilometer aan trails rondom het Annapurna massief. Dat is het Annapurna Circuit. Het is een van de absolute trekking klassiekers in Nepal die steeds weer hoge ogen gooit bij avonturiers. Kom oog in oog met Dhaulagiri, Machhapuchhre, Manaslu, Gangapurna en Tilicho Peak.

Dagdroom over de top van Machhapuchhre, Gandharwa Chuli of Patal Hiun Chuli. Fantaseer over de 8167 hoogtemeters van Dhaulagiri terwijl je uitrust in een van de karakteristieke theehuizen. Laat je inspireren. Zit je te denken aan trekking in Nepal?

Loop langs weelderige rijstterrassen, bezoek pittoreske dorpen en maak kennis met de verschillende culturen die Annapurna rijk is. Ontmoet de de Gurungs, de Newars, de Brahmins en vele andere volkeren. Trek over de Thorung La pass en wandel over de rand van het Tibetaanse Hoogland.

Mestia Ushguli Trek

Ondanks het feit dat het een vrij klein land is, zit Georgië vol verrassingen. Dit land is zeer divers als het gaat om geografie. Van zwemmen en zonnebaden op het strand van de Zwarte Zee tot wandelen in de indrukwekkende Kaukasus, Georgië heeft voor elk wat wils.

Trekking van Mestia naar Ushguli in Svaneti is de meest populaire en mooiste trekking in Georgië. Dag na dag wandelen door de met bloemen begroeide alpenweiden, over bergpassen, met een van de hoogste bergen van de Kaukasus – Shkhara (5152 m), Janga (5059, Tetnuldi (4858m), Ushba (4710). Je zal genieten van de meest schilderachtige landschappen van de Kaukasus.

Everest Base Camp Trek

Op dit moment van lezen zijn er klimmers onderweg naar het bijna 9 kilometer hoge dak van de wereld. De top van Mount Everest in Nepal is niet voor iedereen weggelegd, maar er zijn verschillende manieren om de ultieme Everest ervaring op te doen. De trek naar Everest Base Camp, het basiskamp van Mount Everest is voor iedereen en biedt je het ultieme trekking avontuur.

Het landschap van de Everest Base Camp Trek is een klassiek fantastisch met met vele bergtoppen zoals: Everest, Lhotse, Nuptse, Ama Dablam, Pokalde, Pumori, Cholatse, Twaboche, Makalu, Barunse, Island top en nog veel meer. De mensen die je tegenkomt op je trek; hun cultuur en traditie in de kloosters en de gebedsstenen zijn de culturele hoogtepunten.

Ban Ho Trek

Sapa, plaatselijk bekend als Sa Pa, is een kleine stad in de Hoàng Liên Son bergketen in het noordwesten van Vietnam. De stad is een populaire uitvalsbasis voor trekkingsexpedities en elk jaar zien we er duizenden mensen die de groene, met rijstvelden versierde bergen bedwingen. De lokale minderheden, vooral de H’Mong, de Tao en de Dai, bieden al ruim een eeuw onderdak aan trekkers. In de Sapa-regio is het daarom gebruikelijk om bij lokale families te verblijven.

Georganiseerde trekkings in groepsverband zijn de standaard in de Sapa-regio. Omdat trekking in Sapa niet veel ervaring vereist, kan iedereen meedoen. Met tientallen etnische minderheden, eeuwenoude culturen en tradities en prachtige rijstvelden is Sapa een magische plek om de diversiteit en charme van Noord-Vietnam te ervaren. Op de kleurrijke Ban Ho Trek kom je het allemaal tegen.

Upper Mustang Trek

Verken de verborgen wereld van het oude Boeddhistische koninkrijk van Mustang in Nepal. Veel meer afgelegen gaat het niet. Door zijn ontoegankelijkheid is de Mustang lang beschermd tegen massatoerisme en staat het nu bekend als het laatste bastion van de traditionele Tibetaanse cultuur. Mustang heeft een lange, rijke en complexe geschiedenis waardoor het één van de meest fascinerende plekken van de Himalaya is.

Je vergeet bijna dat je er kunt wandelen. En of je er kunt wandelen. De Upper Mustang is de perfecte combinatie van cultuur en trekking zoals het bedoeld is. Ver weg van de meer bewoonde wereld en in het midden van de wildernis. Laat de Himalaya je omarmen en duik onder in de mystiek van de Upper Mustang Trek.

Langtang Valley Trek

Bill Tilman, een befaamde mountaineer omschreef de Langtang Vallei als een van de mooiste valleien van de wereld. Jaren later is er weinig veranderd. Langtang is de mooiste vallei van de wereld. Het dunbevolkte gebied ten noorden van Kathmandu herbergt fantastische trails die veel minder wandelaars zien dan bijvoorbeeld Annapurna en Everest Base Camp. Dit maakt trekking door de Langtang een rustgevende ervaring te midden van prachtige natuur en traditionele nederzettingen.

Met zijn pittoreske landschappen, gematigde klimaat, gemakkelijke paden en traditionele levensstijlen is de Langtang Vallei één van de pareltjes van Nepal. Het gebied werd in 1976 uitgeroepen tot Nationaal Park. Daarmee was het eerste nationale park van de Himalaya een feit. Vergelijk het aanbod en boek eenvoudig en vertrouwd bij Bookatrekking.com!

Welke van deze 6 trekkings zou jij graag willen doen?

Laat jouw reactie achter.

Dit leuke artikel is geschreven door de redactie van Bookatrekking.

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis