Citytrip St. Petersburg: 8 bezienswaardigheden om te bezoeken!

Gepubliceerd: 10 mrt 2019 | Foto: Citytrip St. Peterburg

Citytrip St. Peterburg
Reisblog Liefde voor Reizen

Sinds 2 jaar gaan we met mijn verjaardag een stedentrip doen. De eerste keer was het een totale verrassing. Ik kreeg een aantal hints, dat het in Europa zou zijn en het was een land waar ik nog niet geweest was. Toen Dinand aangaf dat onze paspoorten moesten worden opgestuurd naar de Ambassade wist ik dat het niet zomaar een land was. We gingen naar St. Petersburg in Rusland. Wat een geweldige stad om je verjaardag te vieren!

Ik geef je 8 bezienswaardigheden om te bezoeken in St. Petersburg:

1. Hermitage

De wereldberoemde Hermitage is één van de grootste kunstmuseums in de wereld. Het gaat je niet lukken om alles in een dag te bekijken. Ze zeggen dat je er 10 jaar voor nodig hebt om de 3 miljoen kunstobjecten te zien. Het winterpaleis zit er aan vastgeplakt, hier krijg je een indrukwekkend interieur te zien maar vanaf buiten is het ook een prachtig gebouw waar je niet om heen kan.

Hermitage, St. Petersburg
Hermitage, St. Petersburg

2. Kerk van de verlosser op het bloed

Deze kerk was voor mij een typisch Russisch gebouw. De kleurrijke ornamenten en torens weerspiegelen niet echt de gebeurtenis waar de kerk gebouwd is. Tsaar Alexander II is hier in 1881 vermoord door een bom die naar zijn rijtuig werd gegooid. Zijn zoon gaf de opdracht om op die plek de kerk te bouwen ter nagedachtenis. Leuk weetje, De kerk is 81 meter hoog dat refereert naar het jaar dat zijn vader vermoord werd. Van binnen is de kerk al net zo prachtig.

3. Izaäkskathedraal

De kathedraal is één van de grootste kathedralen van de wereld. In de prachtige gouden koepel heb je een prachtig uitzicht over de stad. De kathedraal wordt als museum gebruikt en hier bevinden zich honderden kunstvoorwerpen. Voor de Kathedraal vind je het reusachtige plein dat ook naar Izaäk vernoemd is.

Izaäkkathedraal
Izaäkkathedraal

4. Stadspark Summer garden

Midden in het centrum vind je dit prachtige stadspark. Je wordt verrast door de verschillende hoekjes met mooie beelden en fonteinen. In het park vind je ook eetgelegenheden. Je vermaakt je zo 2 uur in het stadspark, even de drukte van de stad vergeten in een paar midden in het centrum. Een Nederlandse tuinman (Jan Roosse) heeft jaren de tuin onderhouden.

Stadspark Summer garden
Stadspark Summer garden

5. Smolny Kathedraal

Dit was voor mij de mooiste Kathedraal van de stad. De kathedraal is 83 meter hoog en heeft de kleuren blauw, wit en goud. Ze zeggen dat de kleur blauw overeenkomt met de kleur ogen van Tsarina Elizabeth die de kathedraal heeft laten bouwen. Nu wordt de Kathedraal gebruikt voor concerten.

Smolny Kathedraal
Smolny Kathedraal

6. Petrus en Paulus vesting

Het fort werd in 1 jaar gebouwd tijdens de Noorse Oorlog. Het was bedoeld als verdedigingswerk tegen de Zweden, maar de oorlog was al over voordat het fort klaar was.

Petrus en Paulus vesting
Petrus en Paulus vesting

Daarna werd het vooral gebruikt voor politieke vijanden. De grootste bezienswaardigheid van het fort is de Petrus en Paulus kathedraal. Je vindt meerdere museums binnen de vesting en met de warmte kan je afkoelen aan het strand.

Petrus en Paulus vesting
Petrus en Paulus vesting

7. Het Historische Militaire Museum

Vanaf de vesting liepen we terug naar de stad en kwamen we langs dit museum. Buiten staan tientallen militaire voertuigen van de periode 1939-1945. Binnen kan je verschillende tentoonstellingen bezoeken over de Artillerie in de Tweede Wereld Oorlog.

Het Historische Militaire Museum

8. St. Petershof

30 km vanuit de stad ligt het zomerpaleis van Peter de Grote. Gebouwd op een helling zie je de pracht en praal afsteken tegen het blauwe water van de Finse Golf. Het paleis wordt ook wel de Russische Versailles genoemd want alles moest mooier en beter. Na Peter de Grote zijn er nog verschillende Tsaren geweest die het complex hebben uitgebreid maar het heeft altijd de naam gehouden van Peter de Grote.

St. Petershof
St. Petershof

In de Tweede Wereld Oorlog was St. Petershof bezet door de Duitsers en is er in die tijd veel vernield. Na de oorlog is het paleis en de tuinen weer zo snel mogelijk gerestaureerd. Het paleis heeft een prachtig interieur maar de grote trapsgewijze waterval met de fontein is toch wel het hoogtepunt. Helaas liep er in oktober geen water meer doorheen. De tuinen waren in deze tijd wel prachtig met de herfstkleuren.

Deze leuke gastblog over St. Petersburg is geschreven door Jolanda.

Redactie van Liefde voor Reizen

Geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Landschap Noorwegen

Camper huren in Noorwegen: tips en mooie plekken!

Een van de mooiste landen van Europa is zonder twijfel Noorwegen. Een reis door dit prachtige Scandinavische land betekent ontelbare Fjorden, indrukwekkende landschappen, mooie natuur, heel veel ruimte en de mooiste plekken om te kamperen. Een van de leukste manieren om Noorwegen te ontdekken is met de camper. Die vrijheid die je hebt om de Camper huren in Noorwegen: tips en mooie plekken!

Kerstboom

De mooiste Europese kerstbestemmingen voor 2023

Gaat bij het woord ‘kerst’ jouw hart sneller kloppen, dan is deze blog voor jou. In Europa zijn veel mooie steden om te bezoeken rond de kerst. Een stedentrip rond de kerst betekent heerlijk rondstruinen over kerstmarkten, opwarmen met een glühwein, kerstinkopen doen en vooral genieten van alles wat die ene mooie Europese stad te De mooiste Europese kerstbestemmingen voor 2023

Wonen in Australië

De grootste verschillen tussen Nederland en Australië

Ze zeggen wel eens time flies when you’re having fun en dat geldt zeker voor de afgelopen jaren. Het is namelijk alweer 4 jaar geleden dat wij ons leven in Nederland achter ons lieten en een compleet nieuw leven begonnen in Australië. Er is veel gebeurd en we hebben ook ontzettend veel geleerd in deze De grootste verschillen tussen Nederland en Australië

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy