Citytrip St. Petersburg: 8 bezienswaardigheden om te bezoeken!

Gepubliceerd: 10 mrt 2019 | Foto: Citytrip St. Peterburg

Sinds 2 jaar gaan we met mijn verjaardag een stedentrip doen. De eerste keer was het een totale verrassing. Ik kreeg een aantal hints, dat het in Europa zou zijn en het was een land waar ik nog niet geweest was. Toen Dinand aangaf dat onze paspoorten moesten worden opgestuurd naar de Ambassade wist ik dat het niet zomaar een land was. We gingen naar St. Petersburg in Rusland. Wat een geweldige stad om je verjaardag te vieren!

Ik geef je 8 bezienswaardigheden om te bezoeken in St. Petersburg:

1. Hermitage

De wereldberoemde Hermitage is één van de grootste kunstmuseums in de wereld. Het gaat je niet lukken om alles in een dag te bekijken. Ze zeggen dat je er 10 jaar voor nodig hebt om de 3 miljoen kunstobjecten te zien. Het winterpaleis zit er aan vastgeplakt, hier krijg je een indrukwekkend interieur te zien maar vanaf buiten is het ook een prachtig gebouw waar je niet om heen kan.

Hermitage, St. Petersburg
Hermitage, St. Petersburg

2. Kerk van de verlosser op het bloed

Deze kerk was voor mij een typisch Russisch gebouw. De kleurrijke ornamenten en torens weerspiegelen niet echt de gebeurtenis waar de kerk gebouwd is. Tsaar Alexander II is hier in 1881 vermoord door een bom die naar zijn rijtuig werd gegooid. Zijn zoon gaf de opdracht om op die plek de kerk te bouwen ter nagedachtenis. Leuk weetje, De kerk is 81 meter hoog dat refereert naar het jaar dat zijn vader vermoord werd. Van binnen is de kerk al net zo prachtig.

3. Izaäkskathedraal

De kathedraal is één van de grootste kathedralen van de wereld. In de prachtige gouden koepel heb je een prachtig uitzicht over de stad. De kathedraal wordt als museum gebruikt en hier bevinden zich honderden kunstvoorwerpen. Voor de Kathedraal vind je het reusachtige plein dat ook naar Izaäk vernoemd is.

Izaäkkathedraal
Izaäkkathedraal

4. Stadspark Summer garden

Midden in het centrum vind je dit prachtige stadspark. Je wordt verrast door de verschillende hoekjes met mooie beelden en fonteinen. In het park vind je ook eetgelegenheden. Je vermaakt je zo 2 uur in het stadspark, even de drukte van de stad vergeten in een paar midden in het centrum. Een Nederlandse tuinman (Jan Roosse) heeft jaren de tuin onderhouden.

Stadspark Summer garden
Stadspark Summer garden

5. Smolny Kathedraal

Dit was voor mij de mooiste Kathedraal van de stad. De kathedraal is 83 meter hoog en heeft de kleuren blauw, wit en goud. Ze zeggen dat de kleur blauw overeenkomt met de kleur ogen van Tsarina Elizabeth die de kathedraal heeft laten bouwen. Nu wordt de Kathedraal gebruikt voor concerten.

Smolny Kathedraal
Smolny Kathedraal

6. Petrus en Paulus vesting

Het fort werd in 1 jaar gebouwd tijdens de Noorse Oorlog. Het was bedoeld als verdedigingswerk tegen de Zweden, maar de oorlog was al over voordat het fort klaar was.

Petrus en Paulus vesting
Petrus en Paulus vesting

Daarna werd het vooral gebruikt voor politieke vijanden. De grootste bezienswaardigheid van het fort is de Petrus en Paulus kathedraal. Je vindt meerdere museums binnen de vesting en met de warmte kan je afkoelen aan het strand.

Petrus en Paulus vesting
Petrus en Paulus vesting

7. Het Historische Militaire Museum

Vanaf de vesting liepen we terug naar de stad en kwamen we langs dit museum. Buiten staan tientallen militaire voertuigen van de periode 1939-1945. Binnen kan je verschillende tentoonstellingen bezoeken over de Artillerie in de Tweede Wereld Oorlog.

Het Historische Militaire Museum

8. St. Petershof

30 km vanuit de stad ligt het zomerpaleis van Peter de Grote. Gebouwd op een helling zie je de pracht en praal afsteken tegen het blauwe water van de Finse Golf. Het paleis wordt ook wel de Russische Versailles genoemd want alles moest mooier en beter. Na Peter de Grote zijn er nog verschillende Tsaren geweest die het complex hebben uitgebreid maar het heeft altijd de naam gehouden van Peter de Grote.

St. Petershof
St. Petershof

In de Tweede Wereld Oorlog was St. Petershof bezet door de Duitsers en is er in die tijd veel vernield. Na de oorlog is het paleis en de tuinen weer zo snel mogelijk gerestaureerd. Het paleis heeft een prachtig interieur maar de grote trapsgewijze waterval met de fontein is toch wel het hoogtepunt. Helaas liep er in oktober geen water meer doorheen. De tuinen waren in deze tijd wel prachtig met de herfstkleuren.

Deze leuke gastblog over St. Petersburg is geschreven door Jolanda

Staat St. Petersburg op jouw bucketlist?

Laat hieronder jouw reactie achter! Wil jij ook deze mooie Russische stad ontdekken? Bekijk hier de mogelijkheden!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

De leukste dagtrips vanuit Sydney

Er is veel te zien en te doen in en rondom het Australische Sydney. Zo kun je de rijke...

Treinrondreizen door Europa: mooie treinreizen vanuit Nederland!

Treinrondreizen door Europa, een avontuurlijke én milieubewuste manier van reizen. Een rondreis maken met de trein door Europa is ook...

São Bento: een van de mooiste stations ter wereld!

Wie de mooie Portugese havenstad Porto bezoekt mag een bezoek aan São Bento, een van de mooiste treinstations ter wereld...

Is een camper iets voor mij? De voor- en nadelen van een camper!

Het huren van een camper is hot. Steeds meer mensen hebben de smaak te pakken en kiezen voor een camperreis...

City break in Stavanger: skiën, fjorden en Noorse gastvrijheid

Prachtige fjorden, indrukwekkende gletsjers en majestueuze bergen, de omgeving van Stavanger in Noorwegen weet menig reiziger enthousiast te maken. Zeker...

Rondreis door Afrika: Malawi, Zambia en Zimbabwe

Het is alweer even geleden maar graag wil ik jullie meenemen in dit vervolg op mijn vorige blog. Even kort...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy