Tarp; gaan en staan waar je maar wilt

Het aanschaffen van een tarp!

Het aanschaffen van een tarp!

Als je een mooie lange wandeltocht wil maken, is het altijd weer goed plannen. Vaak komt dat doordat je op tijd thuis of terug in een hotel wil zijn. Hoewel mensen vaak voor meerdaagse tochten kiezen door de natuur, kamp je dan eigenlijk met hetzelfde probleem. Je trekt vaak van de ene naar de andere overnachtingsplek waarbij je opnieuw goed moet plannen om op tijd bij de volgende overnachtingsplaats aan te komen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld bij een tocht door de bergen waarbij je van trekkershut naar trekkershut reist. Er is nu echter ook een manier om volledig te gaan en te staan waar je wilt, zonder dat je zware tenten mee hoeft te sleuren. Dankzij Tarps kun je namelijk altijd en overal overnachten. Bovendien zijn ze voor nog veel meer dingen handig.

Wat is een tarp? 

Tarps zijn de laatste jaren ongekend populair bij wandelaars en andere mensen die outdoor activiteiten ondernemen. Eigenlijk zijn het grote zeilen die je kunt gebruiken tegen elementen als zon, wind en regen. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om je bagage droog te houden of om zelf uit de wind te zitten. Je kunt een tarp kopen in verschillende webshops waaronder Bushcraftshop.nl. Overigens wordt een tarp ook vaak gebruikt als een grondzeil voor een tent of als een buitentent bij mensen die kamperen.

Een tarp als tent

Er zijn echter ook steeds meer mensen die een tarp bij Bushcraftshop.nl aanschaffen om deze als tent te gebruiken. Vooral hikers en mensen die veel onderweg zijn, maken van deze toepassing van Tarps gebruik. Ze zijn namelijk ultralicht en daardoor veel eenvoudiger mee te nemen dan een tent. Je hebt verschillende uitvoeringen beschikbaar. De meest eenvoudige uitvoering is een tarp zonder grondzeil en met uiteinden die open zijn. Deze is echter niet geschikt wanneer er sprake is van veel wind of bijvoorbeeld sneeuw. Ook insecten zullen niet tegengehouden worden door deze tarp. Er zijn echter ook wat meer ontwikkelde versies beschikbaar bij Bushcraftshop.nl. Deze zijn bijvoorbeeld voorzien van storm flappen een klamboe, waardoor de tarp eigenlijk helemaal dicht is!

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.