Visum aanvragen voor Amerika? Zo doe je dat!

Gepubliceerd: 12 jan 2017 | Foto: Visum aanvragen voor Amerika!

Amerika is en blijft hot, of je nu naar de bekende westkust gaat, een stedentrip naar New York maakt of de wat onbekendere plekken gaat bezoeken, het blijft geweldig om in Amerika te zijn. Vanaf Amsterdam ben je al binnen 12 uur in het wereldberoemde San Francisco en binnen 14 uur in het bruisende Las Vegas. Reden genoeg om nu te gaan sparen voor je volgende Amerika trip, toch? 

Tegenwoordig zijn er veel mooie aanbiedingen op het gebied van vliegtickets en accommodaties naar Amerika. Zo vlieg je bijvoorbeeld al voor 500 euro een lang weekend naar New York (inclusief verblijf). Kijk voor de laatste budgettips op onze speciale budgettip pagina

Naast het regelen van je vliegticket en verblijven is het belangrijk dat je het juiste visum aanvraagt voor Amerika. Maar hoe vraag je eigenlijk een visum voor Amerika aan? Voor Amerika heb je een ESTA nodig, een visum wat je heel makkelijk via het internet kunt aanvragen. Via E-visums.nl kun je een ESTA aanvragen. Zij helpen je bij dit proces en zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk je visum geregeld hebt. 

Hoe vraag je een (ESTA) visum aan? 

Via de website van e-visums kun je eenvoudig door middel van het invullen van het formulier jouw visum aanvragen. Geef je aankomstdatum en de gevraagde persoonlijke gegevens door en zet het proces in werking. Vul altijd de persoonlijke gegevens zorgvuldig in en maak geen spelfouten, fouten kunnen namelijk het proces flink vertragen.

Het visum dient altijd te worden aangevraagd voordat je in het vliegtuig stapt richting de VS, anders wordt je gegarandeerd geweigerd op de vlucht. Het aanvragen van een ESTA visum duurt niet langer dan 5 minuten. Het aanvragen gaat geheel digitaal, er komt dus geen papierwerk bij kijken. 

Belangrijke feiten over de ESTA

  • Het visum is geldig voor toerisme en zakelijk
  • De maximale aanvraag duur is 72 uur (gemiddeld 4 uur)
  • Geldig 90 dagen per verblijf 
  • Met het ESTA kun je 90 dagen aaneengesloten in Amerika verblijven

Heb je nog vragen over het aanvragen van een ESTA visum? 

Kijk dan ook bij de meest gestelde vragen over het aanvragen van een visum voor Amerika. 

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy