Aanvragen visum Amerika

Visum aanvragen voor Amerika? Zo doe je dat!

Gepubliceerd: 12 jan 2017 | Foto: Aanvragen visum Amerika

Amerika is en blijft hot, of je nu naar de bekende westkust gaat, een stedentrip naar New York maakt of de wat onbekendere plekken gaat bezoeken, het blijft geweldig om in Amerika te zijn. Vanaf Amsterdam ben je al binnen 12 uur in het wereldberoemde San Francisco en binnen 14 uur in het bruisende Las Vegas. Reden genoeg om nu te gaan sparen voor je volgende Amerika trip, toch? 

Tegenwoordig zijn er veel mooie aanbiedingen op het gebied van vliegtickets en accommodaties naar Amerika. Zo vlieg je bijvoorbeeld al voor 500 euro een lang weekend naar New York (inclusief verblijf). Kijk voor de laatste budgettips op onze speciale budgettip pagina

Naast het regelen van je vliegticket en verblijven is het belangrijk dat je het juiste visum aanvraagt voor Amerika. Maar hoe vraag je eigenlijk een visum voor Amerika aan? Voor Amerika heb je een ESTA nodig, een visum wat je heel makkelijk via het internet kunt aanvragen. Via E-visums.nl kun je een ESTA aanvragen. Zij helpen je bij dit proces en zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk je visum geregeld hebt. 

Hoe vraag je een (ESTA) visum aan? 

Via de website van e-visums kun je eenvoudig door middel van het invullen van het formulier jouw visum aanvragen. Geef je aankomstdatum en de gevraagde persoonlijke gegevens door en zet het proces in werking. Vul altijd de persoonlijke gegevens zorgvuldig in en maak geen spelfouten, fouten kunnen namelijk het proces flink vertragen.

Het visum dient altijd te worden aangevraagd voordat je in het vliegtuig stapt richting de VS, anders wordt je gegarandeerd geweigerd op de vlucht. Het aanvragen van een ESTA visum duurt niet langer dan 5 minuten. Het aanvragen gaat geheel digitaal, er komt dus geen papierwerk bij kijken. 

Belangrijke feiten over de ESTA

  • Het visum is geldig voor toerisme en zakelijk
  • De maximale aanvraag duur is 72 uur (gemiddeld 4 uur)
  • Geldig 90 dagen per verblijf 
  • Met het ESTA kun je 90 dagen aaneengesloten in Amerika verblijven

Heb je nog vragen over het aanvragen van een ESTA visum? 

Kijk dan ook bij de meest gestelde vragen over het aanvragen van een visum voor Amerika. 

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy