Ben jij een (h)appy reiziger? De reisgevaren voor 2018

Gepubliceerd: 22 dec 2017 | Foto: Marloes met haar telefoon op reis

Ben jij een appy- of een happyreiziger? 2017 kunnen we gerust het jaar van de smartphone noemen. De mobiele telefoon is niet meer uit ons leven te denken. Het heeft ontzettend veel voordelen, vooral tijdens het zoeken en boeken van onze reizen. Toch hangt er ook een groot nadeel aan vast, we zijn 24/7 online en worden dagelijks getriggerd om weer een update te ‘moeten’ delen. Best jammer, want we waren als mensen altijd van die goede storytellers als we thuiskwamen van onze droomreizen. Vrienden en familie zijn vaak al volledig op de hoogte van al je belevingen tijdens die ene reis. Zou 2018 nog een stapje verder gaan of gaan we ons offline afzonderen en kiezen we vaker voor een mobielloze reis?

Dit vinden Marloes en Jesper van deze opvallende verandering:

Reporter Marloes: Zelf doe ik daar ook aan mee, wat natuurlijk helemaal niet erg is, maar ik merk wel dat het gevaren geeft. Gevaren klinkt heel erg dramatisch misschien, maar het sociale aspect van het reizen is daardoor wel in kwaliteit naar beneden gegaan. Stel je voor: je staat op een gigantisch mooie plek in Europa; nadat je ‘wauw’ denkt pak je je smartphone om dit plekje met iemand te delen via whatsapp of via een videogesprek. De beleving van het moment is dan weg en wordt opgeslurpt door diegene aan de andere kant van de telefoon. De omgeving is op dat moment niet meer belangrijk, maar het is belangrijker dat vooral die ander het ook mooi vindt! Even delen op Facebook, Twitter en Instagram! Het houdt niet op! Voor je het weet ben je weer een hoop tijd kwijt aan de telefoon, terwijl de vakantie er toch is om te ontspannen?

Marloes met haar telefoon op reis

Marloes met haar telefoon op reis

Ook bij thuiskomst zal je gesprek veranderen; je vertelt iets over je vakantie en iedereen zegt: ‘Oh ja!’ ‘Dat heb ik voorbij zien komen, zag er erg mooi uit!’ Jammer, want het voelt ineens niet meer zo uniek aan… Ik ga proberen in 2018 mijn telefoon wel mee te nemen, maar in ieder geval het internet overdag uit te laten, het is fijn om tijdens het reizen niet afgeleid te worden door dingen als een telefoon en het gevoel om alles aan iedereen te willen laten zien. Laten we het tij keren en weer de happyreiziger worden in plaats van de appyreiziger.

Reporter Jesper: ik ben zelf altijd graag online geweest, vooral om creatief aan de slag te kunnen, toch merk ik dat ik dit jaar mij steeds meer in offline sfeer begeef. Ik vind het steeds lekkerder om even niet op mijn telefoon te zitten en te genieten van de omgeving en mensen om mij heen. Ook tijdens het reizen probeer ik zoveel mogelijk te genieten zonder smartphone. Reizen zoals ‘het reizen’ moet zijn: de omgeving verkennen, culturen omarmen, één zijn met de natuur en nieuwe vrienden maken. Ik ga er steeds meer van houden.

Jesper in Boedapest

Jesper in Boedapest (even offline)

Ik denk dat ik in 2018 deze lifestyle steeds meer voortzet. Na een dagje online te hebben gewerkt is het in de avond gewoon tijd voor andere leuke dingen. Mooie wandelingen maken, genieten van de buitenlucht en tijd doorbrengen met de mensen die het meeste om je geven. Ook tijdens mijn volgende reizen, ga ik nog meer om mij heen kijken, op zoek naar die unieke plekjes.

Met andere woorden: de smartphone maakt mensen onrustig en zorgt ervoor dat er niet meer 100% genoten wordt tijdens het reizen. Dat is best zonde! Een vakantie is er namelijk om uit te rusten en met een koffer vol met (reis)verhalen thuis te komen. Zorg daarom voor een goede balans op dit gebied en wordt geen appy- maar een happy reiziger.

Hou online ga jij zijn in 2018? 

Laat jouw reactie achter! 

Reisblogger Marloes

Auteur:

Ik ben reporter Marloes, geboren in 1989. Als kleine meid met twee broers en lieve ouders was ik al veel buiten en kampeerden we al veel in de bossen en in het buitenland. Ik heb een enorme interesse in reizen en geniet van elke reis die ik maak!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

“In Singapore kun je ontzettend gemakkelijk een leven op bouwen”.

Hoe is het om te wonen in Singapore? En wat zijn de grootste verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten?...

‘Pak elke kans die je krijgt om iets nieuws te ontdekken’.

Johanna is al jaren vaste gastblogger bij Liefde voor Reizen. Ze nam ons mee naar o.a. Marokko, Hong Kong, Brugge...

Interview met Nikki – “Luister naar het advies van de lokale bevolking”.

Sinds juni 2020 is Nikki vaste gastblogger bij Liefde voor reizen. Met zijn passie voor reizen en leuke schrijfstijl weet...

Interview met Robbert van Backpackblog.nl

Robbert is backpacker in hart en nieren, een 9 tot 5 baan is niks voor hem. Het liefst reist hij...

Interview met Valerie – ‘Ik verlang nu nog meer naar reizen’.

De pandemie gooit al meer dan een jaar roet in het eten bij reisfanaten. Zo ook bij onze vaste gastblogger...

Rondreis in 555 quizvragen – Interview Tim Hartman

Rondreizen door Europa door middel van quizvragen. Tim Hartman kwam op dit geniale idee en bundelde 555 vragen over Europa...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy