Zoek
Sluit dit zoekvak.

8x leuke bezienswaardigheden in Boedapest

Boedapest

8x leuke bezienswaardigheden in Boedapest

Boedapest

Inhoudsopgave

Boedapest is een fantastische Europese stad om te bezoeken tijdens een stedentrip. Verspreid door de stad vind je veel imposante gebouwen, indrukwekkende bruggen en leuke restaurants en pubs om te bezoeken. De stad kent veel mooie bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Wij hebben onze 8 favoriete bezienswaardigheden in Boedapest voor je op een rijtje gezet.

Bezoek het Parlementsgebouw

Het Parlementsgebouw in Boedapest is een imposant gebouw aan de oever van de Donau en is een van de meest iconische en indrukwekkende bezienswaardigheden van Boedapest. Je kunt zowel de buitenkant bewonderen als een rondleiding volgen om het interieur te ontdekken, inclusief de imposante koepel en de indrukwekkende trappenhal. Het Parlementsgebouw werd in 1885 gebouwd en is geïnspireerd op het Britse Parlementsgebouw. Veel mensen vinden het een van de mooiste gebouwen van Boedapest.

Parlementsgebouw in Boedapest

Boottocht over de Donau

Maak een boottocht over de Donau. Tijdens de boottocht passeer je veel belangrijke historische bezienswaardigheden, zoals het Parlementsgebouw, de Burcht van Boeda, het Vissersbastion en de Gellért-berg. Het maken van een boottocht is een leuke manier om de stad vanaf het water te ontdekken. Er zijn ook boottochten in de avond, waarbij de tocht nog romantischer wordt en je zelfs kunt genieten van een diner aan boord en je langs de verlichte skyline van Boedapest vaart.

Boottocht over de Donau

Eten en drinken bij Szimpla Kert

Een must-see in Boedapest zijn de beroemde ruin pubs, waar de stad om bekend staat. Ruin pubs zijn bars gevestigd in oude gebouwen die leegstaan of op het punt staan gesloopt te worden. Vaak hebben deze pubs geen dak, waardoor je in de open lucht van je drankje kunt genieten. Een van de meest bekende ruin pubs is Szimpla Kert. We bezochten deze plek voor een diner en een drankje. Het was een buitengewoon leuke ervaring!

Met de Tandradbaan richting de Burcht

Of je het nu te toeristisch vindt of niet, de Tandradbaan is een onmisbaar onderdeel van deze stad. Deze steile spoorlijn bevindt zich in de buurt van de Kettingbrug en het Adam Clarkplein en brengt je naar de Burcht van Boedapest. Vanaf de Tandradbaan geniet je van een prachtig uitzicht over de stad, en de korte rit naar boven is echt een unieke ervaring. Eenmaal boven kun je rondlopen en opnieuw genieten van het schitterende uitzicht op de stad en de Burcht bewonderen. Als je de Tandradbaan te toeristisch (of te duur) vindt, kun je overigens ook te voet naar de Burcht gaan.

Tandradbaan in Boedapest

Bezoek een badhuis

Boedapest kent diverse prachtige badhuizen, al sinds de Romeinse tijd staat de stad bekend om haar fantastische warmwaterbronnen. In de hele stad zijn maar liefst 123 thermale en 400 mineraalbaden uit 14 verschillende bronnen te vinden, waardoor er een overvloed aan keuzemogelijkheden is voor bezoekers. Vier bekende badhuizen zijn Gellert, Szechinyi, Luckacs en Rudas. Een bezoek aan een van deze badhuizen is een populaire activiteit tijdens een stedentrip naar Boedapest. Wist je trouwens dat je met de Boedapest Card ook gratis toegang hebt tot een badhuis?

Badhuis in Boedapest

Rondstruinen door de Grote Markthal

Breng net als ons een bezoek aan de grote Markthal en zie hoe de Hongaren hun groente en fruit inslaan voor het weekend. Een mooie hal waar je veel verschillende soorten kraampjes vindt en waarbij je even lekker rond kunt struinen. Met zijn indrukwekkende architectuur en levendige sfeer biedt de markthal een scala aan verse producten, van diverse groenten en fruit tot heerlijke vleeswaren en lokale lekkernijen.

Even een rondje lopen in de grote Markthal van Boedapest!

Bezoek de Grote Synagoge van Boedapest

De Grote Synagoge in Boedapest is de grootste in Europa en een belangrijk monument van de Joodse gemeenschap in Boedapest. Het is zowel van binnen als buiten een indrukwekkend gebouw met een mix van Moorse, Byzantijnse en Gotische architectuurelementen. Een bezoek aan deze synagoge is een culturele ervaring, maar ook een kans om meer te leren over de Joodse geschiedenis en tradities in Boedapest.

Bewonder de Kettingbrug

Een van de meest iconische bruggen van Boedapest is zonder twijfel de Kettingbrug. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op de rivier de Donau en de stad zelf. De brug is in de avond verlicht wat een schilderachtig decor vormt voor een romantische wandeling. De Kettingbrug is 330 meter lang en bevindt zich tussen het Adam Clarkplein in Boeda en het Stefan Széchenyiplein in Pest.

Kettingbrug

Heb jij ook zin gekregen om Boedapest te bezoeken tijdens een stedentrip? Vliegtickets Boedapest zijn er al vanaf 168 euro. Voor meer leuke tips over Boedapest verwijzen wij graag naar onze Hongarije pagina.

Dit leuke artikel over Boedapest is geschreven in samenwerking met KLM

Plan je reis door Hongarije
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Hongarije