Buenos Aires – de mooie stad maakt haar naam helaas niet waar

Gepubliceerd: 13 okt 2020 | Foto: Ontdek Buenos Aires in Argentinië

Ontdek Buenos Aires in Argentinië
Reisblog Liefde voor Reizen

Funfact om deze blog mee te beginnen: de naam “Buenos Aires” betekent letterlijk goede lucht. Dat hoef je helaas niet te verwachten in deze stad! Buenos Aires heeft veel charmes, maar een schone lucht is daar helaas geen van. Buenos Aires is een hele grote stad, maar er zijn een paar wijken en plekken die toch zeker wel de moeite waard zijn om te bezoeken.

Street Art in Buenos Aires
Street Art in Buenos Aires

Microcentro Buenos Aires

Plaza de Mayo

Plaza de Mayo is het hoofdplein van Buenos Aires. Op dit plein bevindt zich onder andere Casa Rosada: het regeringsgebouw van Buenos Aires. Dit gebouw is bekend door de toespraak die Evita Peron vanaf het balkon aan het volk gaf in 1951.

Dit plein wordt ook gebruikt door verschillende groepen om te protesteren. Zo ook door “de moeders van de verdwenen jongens”. Dit zijn ouders van de jongens die door de overheid zijn opgepakt en sindsdien zijn verdwenen. De moeders protesteren iedere week in de hoop hun zonen terug te vinden.

Congreso

Het Congreso is een groot congresgebouw dat in het microcentrum is gelegen. Het staat voor een groot park met prachtige fonteinen.

Cafe Tortoni

Cafe Tortoni is een oud café op Avenida de Mayo. Er staat hier altijd een lange rij voor de deur, omdat het zeer bekend is in Buenos Aires. Het café karakteriseert zichzelf door het antieke interieur.

Obelisco

Het Obelisco is een nationaal historisch monument dat zich bevindt in het midden van Avenida 9 de Julio. Deze straat eert haar naam aan de onafhankelijks dag van Argentinië. Aan de achterkant van dit monument zijn ook de grote letters “BA” te vinden.

Teatro Colón

Teatro Colón is het bekendste theater in Buenos Aires. Iedere dag zijn er (goedkope) shows te bekijken. Denk hierbij aan orkesten, ballet en opera. Het theater is zes verdiepingen hoog.

Palermo

Palermo is een wijk met veel restaurantjes, uitgaansgelegenheden etc. Op de muren is veel straatkunst te vinden. Het is erg leuk om eens door Palermo heen te gaan en daar lekker te eten of bijvoorbeeld te stappen.

La Boca

La Boca is al sinds vroeger een armere wijk. De wijk is nu bekend om haar kleurtjes. De wijk bestaat uit zoveel kleurtjes omdat mensen vroeger huizen maakten van de zeecontainers die achterbleven. Van de verf die achterbleef werden de zeecontainers dan vervolgens geschilderd.

Huisjes gemaakt van zeecontainers

La Boca is niet de meest veilige wijk van Buenos Aires. Voordat de politie er in de ochtend is en nadat de politie in de avond weggaat, kan je hier dan ook beter niet komen. In La Boca zijn ontzettend veel restaurantjes en souvenirwinkeltjes. Als je dus iets wilt kopen voor vrienden, familie of jezelf kun je hier zeker genoeg vinden!

De wijk La Boca
De wijk La Boca

In La Boca bevindt zich het voetbalstadion “la Bombonera”. Voor alle voetbalfans onder ons is het natuurlijk heel leuk om hier een wedstrijd bij te wonen, als het even kan tegen de rivals, River Plate. Een kaartje voor deze wedstrijd is wel prijzig, maar dat kan ook bijna niet anders voor het voetbal walhalla van de wereld!

Kleurrijk straatje in de wijk La Boca
Kleurrijk straatje in de wijk La Boca

Ook de wijk La Boca in Buenos Aires bezoeken? Bekijk hier de mogelijkheden!

Recoleta – begraafplaats

In de wijk Recoleta bevindt zich een grote begraafplaats. De graven zijn ontzettend groot. Het lijkt net of je door een mini-wijk met kleine straatjes en huizen aan het lopen bent. Het is vanuit vroeger een teken van rijkheid om te laten zien hoe groot je het graf wel niet kan hebben. Vaak liggen er hele families in één zo’n graf. Het is heel indrukwekkend om deze begraafplaats te zien.

Grote grafsteen La Recoleta
Grote grafsteen, La Recoleta

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis en verhalen van de graven, kan je een tour nemen. Wat ik zelf hier wel een beetje verbazingwekkend vond, was dat sommige mensen heel blij voor een graf poseren voor een foto.

La Recoleta
Op de begraafplaats La Recoleta

Ik snap dat de begraafplaats een toeristische trekpleister is geworden, waardoor het wat normaler is om foto’s te maken. Maar om nu zelf zo blij voor een graf te poseren voelde voor mij toch een klein beetje apart. Het blijven natuurlijk wel de rustplaatsen van mensen.

La Recoleta
La Recoleta (begraafplaats)

San Telmo – zondagmarkt

San Telmo heeft op alle zondagen een hele leuke markt, dus mocht je op een zondag in Buenos Aires zijn, breng dan zeker even een bezoekje aan San Telmo!

Oud en nieuw in Buenos Aires

Omdat ik tijdens de feestdagen in Argentinië was, leek het me leuk om oud en nieuw in Buenos Aires te vieren. De sfeer was wel heel anders, omdat ik natuurlijk gewend ben dat tijdens oud en nieuw overdag/richting de avond iedereen al begint met vuurwerk afsteken.

Oud & nieuw in Buenos Aires
Oud & nieuw in Buenos Aires

In Buenos Aires geldt denk ik een consumentenvuurwerkverbod, waardoor alleen om 12 uur ’s nachts wat vuurwerk werd afgestoken. Het vuurwerk dat werd afgestoken was ook niet super spectaculair, ik had in ieder geval meer van zo’n grote stad verwacht. Om middernacht is de beste plek van de stad Puerto Madero. Na 12 uur is het natuurlijk te doen in Palermo. Daar kan je op veel plekken naar clubs of straatfeesten gaan. Het was wel erg leuk om oud en nieuw een keer zo mee te maken!

Deze leuke gastblog over de Buenos Aires is geschreven door Reni

Meer leuke reistips over Argentinië

Iguazu watervallen – een mooie, maar zeer toeristische plek

Mendoza: de wijnhoofdstad van Argentinië en nog veel meer

Salta: een diverse mooie regio in het noorden van Argentinië

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Argentinië ook leuk:

Iguazu watervallen – een mooie, maar zeer toeristische plek
Argentinië

Iguazu watervallen – een mooie, maar zeer toeristische plek

De Iguazu watervallen bevinden zich in Argentinië, Brazilië én Paraguay. De Iguazu watervallen zijn dus ontzettend groot, waardoor je zeker wel 2 dagen nodig hebt om de watervallen te bezoeken. Dag 1 – de Braziliaanse kant en het drielandenpunt Vanuit het busstation in Argentinië hebben wij de bus naar Brazilië gepakt. De Braziliaanse kant is Iguazu watervallen – een mooie, maar zeer toeristische plek

Mendoza – de wijnhoofdstad van Argentinië en nog veel meer
Argentinië

Mendoza: de wijnhoofdstad van Argentinië en nog veel meer

Mendoza staat bekend als de wijnregio van Argentinië. Hier moest ik natuurlijk ook een bezoek aan brengen! Voor iedereen die geen wijnliefhebber is: het is absoluut niet waar dat je vooral voor de wijn naar Mendoza moet, er is nog veel meer te doen. Aconcagua Om te beginnen is Mendoza omringd door veel mooie natuur Mendoza: de wijnhoofdstad van Argentinië en nog veel meer

Salta – een diverse mooie regio in het noorden van Argentinië
Argentinië

Salta: een diverse mooie regio in het noorden van Argentinië

Salta is een regio in het noorden van Argentinië. Het is een bekende plek onder toeristen, want er is veel mooie natuur te vinden. In Salta is het wel nodig om een auto te huren, als je alleen in de regio rondom de stad zelf blijft, mis je een heleboel mooie dingen. Auto huren in Salta: een diverse mooie regio in het noorden van Argentinië

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy