Mexico-Stad: een mooie metropool met veel Mexicaanse schoonheden

Gepubliceerd: 15 nov 2019 | Foto: Mexico-stad: een mooie metropool met veel Mexicaanse schoonheden

Tijdens mijn tijd in Mexico, was Mexico-stad niet de eerste plek die me nou zo erg trok. Maar toch ben ik er meerdere malen geweest.

Bezienswaardigheden Mexico-Stad

Het is zeker de moeite waard om tijdens je verblijf in Mexico ook Mexico-Stad te bezoeken. Om Mexico-stad heen zijn ook veel plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zoals bijvoorbeeld Teotihuacan en Xochimilco.

Teotihuacan en Xochimilco

Teotihuacan is een oude Mexicaanse stad, waarvan nu alleen nog maar ruïnes over zijn. Teotihuacan is met de bus makkelijk te bereiken vanaf Mexico-Stad. De oude stad bevat ontzettend veel geschiedenis, het is dan ook zeker aan te raden om hier een reisgids te nemen.

Zonne- en maanpiramide

Er zijn verschillende piramides, waaronder de zonne- en de maanpiramide. Deze twee piramides zijn allebei mogelijk om te beklimmen. Het lijkt erg hoog, maar als je eenmaal boven staat valt het wel mee: de piramides zijn dus redelijk makkelijk te beklimmen.

Om bij de zonne- en de maanpiramide uit te komen, moet je eerst door de laan van de doden lopen. Lopend door deze laan, zie je een hoge berg achter de laatste piramide. Wat je nauwelijks doorhebt, is dat je langzaam omhoogloopt. Eenmaal de piramide van de maan beklommen sta je hoger dan de berg, terwijl het aan het begin van de laan toch echt lijkt alsof de berg veel hoger is dan de piramide. Buiten deze berg is het uitzicht vanaf de piramides ook heel gaaf: je kijkt op hele mooie natuur uit, maar natuurlijk niet te vergeten kijk je ook over Teotihuacan uit!

De slangentempel (Quatzalcoatl)

Een ander gebouw in de oude stad is de slangentempel (Quatzalcoatl). De slangentempel is ook een soort piramide maar deze diende meer als tempel. Tijdens de periode dat er in Teotihuacan werd geleefd, werd er een andere kalender gebruikt. Een jaar bevatte 260 dagen. De slangentempel bevatte in zijn originele staat 260 slangenhoofden. Onder deze tempel zijn door archeologen 260 lichamen gevonden waarvan wordt gedacht dat de lichamen offers waren voor de tempel.

De slangentempel
De slangentempel (Quatzalcoatl)

Rondleiding met guide

Teotihuacan bevat nog veel meer geschiedenis en kleine weetjes, daarom vond ik het zelf erg interessant dat er een guide was die dit allemaal kon vertellen. De guide vertelde bijvoorbeeld ook nog over hoe de mensen in die tijd zulke gebouwen met zoveel verschillende soorten stenen konden maken: met boten die met een soort stok in het water vooruit werden geduwd gingen de mensen over de rivieren naar andere streken/landen om zo stenen te ruilen en andere stenen/materialen te verkrijgen voor Teotihuacan. Lees meer over Teotihuacan

Xochimilco

Na Teotihuacan ben ik naar Xochimilco gegaan. Xochimilco is in het zuiden van Mexico-Stad. Ik kwam aan bij een rivier waar heel veel boten klaarstaan. Deze boten zijn in Mexicaanse sferen gekleurd en versierd. Op deze boten zijn een stuk of 14 zitplaatsen, maar uiteindelijk stonden we allemaal het grootste deel van de rit! De boten worden geduwd met stokken in het water, heel leuk om te zien hoe dat gaat.

Verder is het uitzicht op de rivier niet super denderend, maar het is toch zeker wel leuk voor de ervaring om te doen. Wij zijn hier met een aantal man heengegaan en we hebben zelf muziek en tequila meegenomen. Zo was het uiteindelijk meer een feestboot, maar dan wel op z’n (oud-)Mexicaans!

Mexico-Stad

Mexico-Stad zelf is een hele grote stad, waardoor het zeker belangrijk is waar je verblijft: je bent niet zomaar aan de andere kant van de stad. Er zijn verschillende leuke wijken, maar ik ben in La Roma verbleven. Deze wijk is zeker aan te raden. Naar mijn idee is La Roma ook redelijk veilig. Mexico-Stad staat namelijk niet bekend als de meest veilige stad.

Chapultepec kasteel

Vanaf La Roma is het ongeveer een half uur tot driekwartier lopen naar het Chapultepec kasteel. Chapultepec ligt in een parkje dat leuk is om te bezoeken. Chapultepec is ook via de metro redelijk makkelijk te bereiken, maar ik vind zelf het jammere van de metro dat ik dan niet zoveel van de stad zie. Zolang het weer goed genog is, ga ik het liefst te voet. En de afstand moet natuurlijk ook niet té ver zijn.

Chapultepec is een kasteel op een heuvel, waar je voor een euro of 4 rond kunt kijken. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik meer genoot van het wandelen door het parkje dan van het daadwerkelijke bezoek aan het kasteel.

Metropolitaans Kathedraal

Later deze dag ben ik naar het Metropolitaans Kathedraal vertrokken. Het weer sloeg helaas compleet om, waardoor ik vooral bezig was met het zoeken van iemand die poncho’s verkocht. Eenmaal iemand gevonden (en dus ook poncho gekocht) kwam ik erachter dat de poncho niet eens dicht zat aan de voorkant, helemaal top dus. Gelukkig zijn we niet van suiker gemaakt, dus door een beetje regen smelten we niet weg!

Richting de Metropolitaans Kathedraal in mijn poncho
Richting de Metropolitaans Kathedraal in mijn poncho

Op het plein voor de kathedraal leek het alsof er een soort uitvaart bezig was. Er stond een podium met de foto van een man, een geboortedatum en (waarschijnlijk dus) een sterfdatum. Ik had geen flauw idee waar ik was beland maar ik besloot de kathedraal en het plein te verlaten. Vlakbij is het historische centrum van Mexico-stad, zeker leuk om een kijkje te nemen.

Lucha Libre

Mocht je op een dinsdag, vrijdag of zaterdag in Mexico-Stad zijn, dan is een bezoek aan de Arena voor een avondje Lucha Libre een must. Tickets zijn te verkrijgen via ticketmaster online, in een aantal recordstores waar een ticketmaster verkooppunt is en bij de Arena zelf. Het is wel aan te raden om van tevoren tickets te kopen, omdat je dan betere plekken hebt en je ’s avonds niet in de rij voor de tickets hoeft te staan.

Lucha Libre - Mexico Stad
Lucha Libre

Ik ben bij Lucha Libre in Puebla en Mexico-Stad geweest en het maakt niet zoveel uit waar je naartoe gaat. Het grootste verschil is dat de Arena is Mexico-Stad een stuk groter is, waardoor er soms iets meer ruimte is voor de show eromheen. Maar in principe is Lucha Libre zelf al genoeg show!

Tijdens Lucha Libre - Mexico-stad
Tijdens Lucha Libre

Kortom, vergeet dus tijdens je reis naar Mexico vooral een bezoek aan Mexico-stad niet! Er is genoeg te beleven in en om Mexico-Stad heen!

Deze leuke gastblog over Cholula in Mexico is geschreven door Reni van den Hurk.

Ook Mexico-Stad ontdekken?

Maak een rondreis door Mexico en ontdek deze mooie stad vol met Mexicaanse schoonheden.

Meer reistips over Mexico

Vive Mexico – het leven tussen de locals in Cholula

Tolantongo – enkel een toeristische trekpleister of meer dan dat?

Baja California Sur in Mexico: paradijs was nog nooit zo dichtbij

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Mexico

6x bijzondere plekken in Mexico

Mexico is een waanzinnig groot land, ruim 47 keer zo groot als Nederland, en heeft daardoor veel te bieden voor...

Mexico: Día de Muertos in Oaxaca

Toen ik het weekend voor de dag van de doden in Mexico-stad was, was er al veel te doen rondom...

Yucatán in Mexico: regio met veel badplaatsen en de nodige cultuur!

Yucatán is een toeristische regio in het oosten van Mexico. In Yucatan bevinden zich veel bekende badplaatsen, zoals Cancun, Playa...

Chiapas in Zuid-Mexico: ruïnes, watervallen, jungle en nog veel meer!

Chiapas in Zuid-Mexico - De regio van Chiapas is een regio in het zuiden van Mexico. Ik ben met vriendinnen...

Baja California Sur in Mexico: paradijs was nog nooit zo dichtbij

Baja California Sur, Mexico - Voordat mijn vriend en ik samen naar Baja California Sur vertrokken, had ik er al...

Huasteca Potosina – de ultieme plek voor de natuurliefhebber

Huasteca Potosina is misschien niet het eerste wat op je bucketlist staat als je naar Mexico komt. Het is geen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy