Mexico-Stad: een mooie metropool met veel Mexicaanse schoonheden

Gepubliceerd: 15 nov 2019 | Foto: Mexico-stad: een mooie metropool met veel Mexicaanse schoonheden

Mexico-stad: een mooie metropool met veel Mexicaanse schoonheden
Reisblog Liefde voor Reizen

Tijdens mijn tijd in Mexico, was Mexico-stad niet de eerste plek die me nou zo erg trok. Maar toch ben ik er meerdere malen geweest.

Bezienswaardigheden Mexico-Stad

Het is zeker de moeite waard om tijdens je verblijf in Mexico ook Mexico-Stad te bezoeken. Om Mexico-stad heen zijn ook veel plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zoals bijvoorbeeld Teotihuacan en Xochimilco.

Teotihuacan en Xochimilco

Teotihuacan is een oude Mexicaanse stad, waarvan nu alleen nog maar ruïnes over zijn. Teotihuacan is met de bus makkelijk te bereiken vanaf Mexico-Stad. De oude stad bevat ontzettend veel geschiedenis, het is dan ook zeker aan te raden om hier een reisgids te nemen.

Zonne- en maanpiramide

Er zijn verschillende piramides, waaronder de zonne- en de maanpiramide. Deze twee piramides zijn allebei mogelijk om te beklimmen. Het lijkt erg hoog, maar als je eenmaal boven staat valt het wel mee: de piramides zijn dus redelijk makkelijk te beklimmen.

Om bij de zonne- en de maanpiramide uit te komen, moet je eerst door de laan van de doden lopen. Lopend door deze laan, zie je een hoge berg achter de laatste piramide. Wat je nauwelijks doorhebt, is dat je langzaam omhoogloopt. Eenmaal de piramide van de maan beklommen sta je hoger dan de berg, terwijl het aan het begin van de laan toch echt lijkt alsof de berg veel hoger is dan de piramide. Buiten deze berg is het uitzicht vanaf de piramides ook heel gaaf: je kijkt op hele mooie natuur uit, maar natuurlijk niet te vergeten kijk je ook over Teotihuacan uit!

De slangentempel (Quatzalcoatl)

Een ander gebouw in de oude stad is de slangentempel (Quatzalcoatl). De slangentempel is ook een soort piramide maar deze diende meer als tempel. Tijdens de periode dat er in Teotihuacan werd geleefd, werd er een andere kalender gebruikt. Een jaar bevatte 260 dagen. De slangentempel bevatte in zijn originele staat 260 slangenhoofden. Onder deze tempel zijn door archeologen 260 lichamen gevonden waarvan wordt gedacht dat de lichamen offers waren voor de tempel.

De slangentempel
De slangentempel (Quatzalcoatl)

Rondleiding met guide

Teotihuacan bevat nog veel meer geschiedenis en kleine weetjes, daarom vond ik het zelf erg interessant dat er een guide was die dit allemaal kon vertellen. De guide vertelde bijvoorbeeld ook nog over hoe de mensen in die tijd zulke gebouwen met zoveel verschillende soorten stenen konden maken: met boten die met een soort stok in het water vooruit werden geduwd gingen de mensen over de rivieren naar andere streken/landen om zo stenen te ruilen en andere stenen/materialen te verkrijgen voor Teotihuacan. Lees meer over Teotihuacan

Xochimilco

Na Teotihuacan ben ik naar Xochimilco gegaan. Xochimilco is in het zuiden van Mexico-Stad. Ik kwam aan bij een rivier waar heel veel boten klaarstaan. Deze boten zijn in Mexicaanse sferen gekleurd en versierd. Op deze boten zijn een stuk of 14 zitplaatsen, maar uiteindelijk stonden we allemaal het grootste deel van de rit! De boten worden geduwd met stokken in het water, heel leuk om te zien hoe dat gaat.

Verder is het uitzicht op de rivier niet super denderend, maar het is toch zeker wel leuk voor de ervaring om te doen. Wij zijn hier met een aantal man heengegaan en we hebben zelf muziek en tequila meegenomen. Zo was het uiteindelijk meer een feestboot, maar dan wel op z’n (oud-)Mexicaans!

Mexico-Stad

Mexico-Stad zelf is een hele grote stad, waardoor het zeker belangrijk is waar je verblijft: je bent niet zomaar aan de andere kant van de stad. Er zijn verschillende leuke wijken, maar ik ben in La Roma verbleven. Deze wijk is zeker aan te raden. Naar mijn idee is La Roma ook redelijk veilig. Mexico-Stad staat namelijk niet bekend als de meest veilige stad.

Chapultepec kasteel

Vanaf La Roma is het ongeveer een half uur tot driekwartier lopen naar het Chapultepec kasteel. Chapultepec ligt in een parkje dat leuk is om te bezoeken. Chapultepec is ook via de metro redelijk makkelijk te bereiken, maar ik vind zelf het jammere van de metro dat ik dan niet zoveel van de stad zie. Zolang het weer goed genog is, ga ik het liefst te voet. En de afstand moet natuurlijk ook niet té ver zijn.

Chapultepec is een kasteel op een heuvel, waar je voor een euro of 4 rond kunt kijken. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik meer genoot van het wandelen door het parkje dan van het daadwerkelijke bezoek aan het kasteel.

Metropolitaans Kathedraal

Later deze dag ben ik naar het Metropolitaans Kathedraal vertrokken. Het weer sloeg helaas compleet om, waardoor ik vooral bezig was met het zoeken van iemand die poncho’s verkocht. Eenmaal iemand gevonden (en dus ook poncho gekocht) kwam ik erachter dat de poncho niet eens dicht zat aan de voorkant, helemaal top dus. Gelukkig zijn we niet van suiker gemaakt, dus door een beetje regen smelten we niet weg!

Richting de Metropolitaans Kathedraal in mijn poncho
Richting de Metropolitaans Kathedraal in mijn poncho

Op het plein voor de kathedraal leek het alsof er een soort uitvaart bezig was. Er stond een podium met de foto van een man, een geboortedatum en (waarschijnlijk dus) een sterfdatum. Ik had geen flauw idee waar ik was beland maar ik besloot de kathedraal en het plein te verlaten. Vlakbij is het historische centrum van Mexico-stad, zeker leuk om een kijkje te nemen.

Lucha Libre

Mocht je op een dinsdag, vrijdag of zaterdag in Mexico-Stad zijn, dan is een bezoek aan de Arena voor een avondje Lucha Libre een must. Tickets zijn te verkrijgen via ticketmaster online, in een aantal recordstores waar een ticketmaster verkooppunt is en bij de Arena zelf. Het is wel aan te raden om van tevoren tickets te kopen, omdat je dan betere plekken hebt en je ’s avonds niet in de rij voor de tickets hoeft te staan.

Lucha Libre - Mexico Stad
Lucha Libre

Ik ben bij Lucha Libre in Puebla en Mexico-Stad geweest en het maakt niet zoveel uit waar je naartoe gaat. Het grootste verschil is dat de Arena is Mexico-Stad een stuk groter is, waardoor er soms iets meer ruimte is voor de show eromheen. Maar in principe is Lucha Libre zelf al genoeg show!

Tijdens Lucha Libre - Mexico-stad
Tijdens Lucha Libre

Kortom, vergeet dus tijdens je reis naar Mexico vooral een bezoek aan Mexico-stad niet! Er is genoeg te beleven in en om Mexico-Stad heen!

Deze leuke gastblog over Cholula in Mexico is geschreven door Reni van den Hurk.

Ook Mexico-Stad ontdekken?

Heeft deze reisblog over Mexico-stad je enthousiast gemaakt? Maak ook zelf een rondreis door Mexico. Bekijk hier de mogelijkheden.

Meer reistips over Mexico

Vive Mexico – het leven tussen de locals in Cholula

Tolantongo – enkel een toeristische trekpleister of meer dan dat?

Baja California Sur in Mexico: paradijs was nog nooit zo dichtbij

Redactie van Liefde voor Reizen

Geschreven door:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs over Mexico

6x bijzondere plekken in Mexico
Mexico

6x bijzondere plekken in Mexico

Mexico is een waanzinnig groot land, ruim 47 keer zo groot als Nederland, en heeft daardoor veel te bieden voor de avontuurlijke reiziger. Van de spectaculaire Copper Canyon in het noorden van Mexico tot aan koloniale steden in centraal Mexico, Maya-ruïnes en de azuurblauwe zee met witte stranden en wuivende palmbomen. Natuur, cultuur en avontuur… 6x bijzondere plekken in Mexico

Mexico: Día de Muertos in Oaxaca
Mexico

Mexico: Día de Muertos in Oaxaca

Toen ik het weekend voor de dag van de doden in Mexico-stad was, was er al veel te doen rondom deze feestdag. De Mexicanen vieren de daadwerkelijke dag van origine op 2 november, maar eigenlijk is het de hele week ervoor en zelfs op sommige plekken een aantal dagen erna al feest. Zo wordt het Mexico: Día de Muertos in Oaxaca

Wat te doen in Yucatán in Mexico
Mexico

Yucatán in Mexico: regio met veel badplaatsen en de nodige cultuur!

Yucatán is een toeristische regio in het oosten van Mexico. In Yucatan bevinden zich veel bekende badplaatsen, zoals Cancun, Playa del Carmen en Tulum. Het hele toeristische Cancun trekt mij niet zo, dus bij aankomst in Cancun ben ik meteen met de bus door naar Tulum gegaan. Tussen Tulum en Cancun bevindt zich ook nog Yucatán in Mexico: regio met veel badplaatsen en de nodige cultuur!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2024

Dit zijn de reisbestemmingen die wij aanraden om te bezoeken:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië | IJsland | Zweden | Spanje | Griekenland

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy