Náuplion: een parel op het Griekse vasteland

Gepubliceerd: 20 jul 2021 | Foto: Náuplion - een parel op het Griekse vasteland

Eindelijk. Hier zijn we weer. Nu schijnbaar iedereen toch in Ibiza zit, is het hoog tijd om mijn borsalino van de haak te nemen, de reiskoffer van stal te halen en met jullie in een minder bekende Griekse bestemming te duiken. Ontdek het mooie Náuplion in deze blog.

De Griekse eilanden zijn wereldvermaard. Denk maar aan de bekende zonsondergangen en blauw-witte contrasten. De mooiste eilandkiekjes staan op onze virtuele prikborden en inspireren jaarlijks duizenden reizigers om af te zakken naar Griekenland.

Maar ook het gevarieerde Griekse vasteland verdient die aandacht. Minder bekende paradijselijke plaatsjes als Náuplion, bijvoorbeeld. Het is trouwens niet duidelijk of we nu Náuplion, Naúplio of Nafplio moeten zeggen. Ook niet waar dat accent nu precies moet staan. Wat ook de juiste naam is: hier kun je eindeloos langs de Golf van Argolis flaneren, door de smalle straatjes slenteren en genieten van de mooie pastelkleurige woningen en palmbomen aan de eindeloze promenade langs het water.

De zeeboulevard
De zeeboulevard
In het centrum en toch aan zee - Náuplion
In het centrum en toch aan zee

De perfecte roadtripbestemming

Je kunt Náuplion perfect integreren in je roadtrip op het Griekse vasteland. Je kunt het ook prima combineren met een citytrip naar Athene. Het is een compacte, maar perfecte tussenstop: in Náuplion heb je werkelijk alles wat je nodig hebt. Het plaatsje zelf is dus niet zo groot en laat zich perfect op één dag verkennen. Maar meer tijd is wel aangenaam als je ook het hogergelegen fort wil bezoeken of naar het strand wil gaan.

Het fort dat over Náuplion waakt
Het fort dat over Náuplion waakt
Boven Náuplion
Boven Náuplion

Wandelen en winkelen

Náuplion nodigt echt uit om te wandelen en te winkelen. De smalle straatjes, de mooie marmeren pleinen en de uitgestrekte en brede (Arvanitia)promenade langs het water. In de benedenstad zijn de straatjes en pleintjes werkelijk bezaaid met winkeltjes. Hier kun je perfect handgemaakte juwelen of cadeautjes voor het thuisfront shoppen. Het leuke aan het stadje is dat je op een paar minuutjes lopen aan het water bent als je de drukte van de binnenstad even beu bent.

Een van de vele pleintjes in Náuplion
Een van de vele pleintjes in Náuplion
De mooiste straatjes in de binnenstad van Náuplion
De mooiste straatjes in de binnenstad
De schoonheid van Náuplion
De schoonheid van Náuplion
Uitzicht boven Náuplion
Uitzicht boven Náuplion

Je kunt ook een mooie wandeling maken naar het hogergelegen fort Palamidi. Daar word je getrakteerd op de mooiste uitzichten over Náuplion en het water. Of naar het Platía Syntagmatos, vol terrasjes en oude moskeeën, als je in een minder sportieve bui bent. Want niet alleen Athene heeft een Syntagmaplein, die illusie verloor ik toch wel de laatste keer in Griekenland. Laat het vooral allemaal op je afkomen. Probeer alle leuke terrasjes en neem de omgeving rustig in je op.

Het gezellige Syntagmaplein
Het gezellige Syntagmaplein

Het terrasjesplein, zoals ik het eerder zou noemen, leent zich ook perfect voor (internationale) ontmoetingen. Zo leerden we een leuk koppel uit Israël kennen dat zich verwonderde over mijn handgeschreven postkaartjes voor het thuisfront. ☺

Uitzicht vanuit het fort Náuplion
Uitzicht vanuit het fort

Tzatziki all day every day

Ik heb het hier al eens laten vallen op Liefde voor Reizen (#sorrynotsorry), maar ik zou kunnen overleven op tzatziki in Griekenland. In Náuplion vind je ook zeker je ding als je meer wil dan dat. Je bent in Griekenland, heerlijk eten vind je hier werkelijk op elke hoek van de straat. Probeer zeker de moussaka op grootvaderswijze bij Ta Fanaria in de hoofdwinkelstraat. Maar let wel op als je kebab bestelt in Náuplion, want dan krijg je iets helemaal anders voorgeschoteld ☺!

Dit krijg je als je kebab bestelt - Náuplion
Dit krijg je als je kebab bestelt
Bij Ta Fanaria - Náuplion
Bij Ta Fanaria
Mooie plaatjes uit Náuplion
Mooie plaatjes uit Náuplion

Slapen in een fort

Ik kan het alleen maar aanraden om enkele nachten door te brengen in Náuplion. Kies als het kan voor een kamer met zicht op het water, die vind je zeker en vast in Náuplion. Wij verbleven in het superaangename hotel Amphitryon en keken vanuit onze kamer en terras uit op het water en het Venetiaanse fort Bourdzi, dat op een eilandje voor de kust ligt. In dat voormalige fort dat vroeger werd gebruikt* om het stadje te beschermen tegen piraten uit de Cycladen, als gevangenis en als woning voor de beul van Náuplion kun je nu ook luxueus logeren.

*met dank aan Wikipedia 😉

Zicht op fort Bourdzi en de zee vanuit de hotelkamer
Zicht op fort Bourdzi en de zee vanuit de hotelkamer

Streetart

Náuplion is zeker niet bekend voor zijn streetart, maar toch vonden we hier en daar enkele pareltjes die we vastlegden. Kijk dus zeker goed rond als je rondstruint in de gezellige steegjes van het stadje. En blijf ook ’s avonds wat later plakken in de gezellige binnenstad, want wie weet ben je plots getuige van een of andere processie. En laat je verder verrassen en meevoeren op het ritme van Náuplion. Vooral dat.

Náuplion by night
Náuplion by night
Gastblogger Valerie in Náuplion
Gastblogger Valerie in Náuplion

Tot de volgende keer voor een nieuwe bestemming ;)!

Valerie

Meer leuke Griekenlandtips lezen? Neem dan een kijkje op onze Griekenlandpagina

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs over Griekenland

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

De mooiste plekjes in Griekenland

Griekenland is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Dat is niet verrassend, want het land is rijk aan schitterende...

Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

Griekenland is het land van het azuurblauwe water, de idyllische huisjes met blauwe daken, de smaakvolle Griekse keuken en de...

De mooiste resorts van Kos op een rij

Genieten van Griekse specialiteiten, heerlijk luieren op het strand of het eiland verkennen op de fiets, daar bestaat een vakantie...

Kos, een belevenis op de fiets

Als typische Nederlander spring ik dagelijks op de fiets en op deze manier kom ik zo’n beetje overal. Het Griekse...

Santorini: reistips, ervaringen en bezienswaardigheden

Een Grieks eiland met een welluidende naam: Santorini. Het is net zo mooi als het klinkt. Wij brachten er vorig...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy