Top bezienswaardigheden in New York!

24u in New York: de top bezienswaardigheden in New York City


03 mei 2017 | Reistips
Foto: Top bezienswaardigheden in New York!

Soms is het gewoon zo: je komt aan in een geweldige stad maar je kan er maar 24 uur zijn. Eline Gijselings van EF Education First bezocht 5 steden op de Oostkust van Amerika in 7 dagen. Ontdek de topattracties en meest spectaculaire bezienswaardigheden van New York City zodat je zeker niets hoeft te missen.

Start je 24 uur in New York bij Grand Central, het grootste treinstation ter wereld. Ga op in de menigte en laat je leiden naar de Public Library van New York City, slechts enkele “blocks” verder, en recht naast Bryant Park waar je een fantastisch uitzicht hebt op de Empire State Building.

Rockefeller Center

‘S middags bezoek je het Rockefeller Center en loop je langs Saint Patricks Cathedral. Bovenop het Rockefeller Center heb je het beste uitzicht op deze adembenemende stad. Je bent zo enkele uren kwijt aan het maken van die ene selfie voor je Instagram, de mooiste herinnering van je verblijf in New York City.

Central Park

Na je bezoek aan ‘The top of the Rock’ loop je van het Rockefeller Center opwaarts naar Central Park. In de uiterst rechtse hoek van het Zuidelijke gedeelte van Central Park op de kruising met 5th avenue kan je het wereldberoemde Plaza Hotel zien. Als je vooruit loopt op je schema kan je even 5th avenue oplopen waar je alle grote warenhuizen kan vinden uit je favoriete series zoals Gossip Girl en Sex and The City.

Eens je ten Zuiden bent van Central Park loop in Westelijke richting om Columbus Circle te zien en het Time Warner Center. Geniet nadien van een wandeling door het park zelf en kijk hoe locals samenkomen in dit park om een rondje te rennen, lekker bij te kletsen of te lunchen. Koop een heerlijke hotdog of wat pretzels van een foodtruck en beleef New York als een local. 


Times Square 

Van de Columbus Circle loop je naar 8th avenue. Wanneer deze kruist met 42nd Street, ga je links en plots sta je op Times Square. De ideale plek om je avond te spenderen. In de buurt van Times Square kun je enorm veel restaurants vinden. Tony’s Di Napoli is een typisch Amerikaans-Italiaans restaurant waar je lekker grote porties kan eten en ook af en toe het accent uit Brooklyn kan opvangen.

Werp nog een laatste blik op deze stad en zijn indrukwekkende skyline en maak je dan gelijk klaar voor de volgende 24 uur in….

Meer tips nodig?

Vertrek op taalreis met EF Education First en ga Engels studeren in New York op onze eigen EF school en ervaar New York als een local! Onze collega’s ter plaatse kennen trouwens alle hotspots en nemen je graag mee naar de top bezienswaardigheden in New York. Voor meer informatie: http://www.ef.nl/pg/taalcursus/amerika/new-york/

Goedkope vliegtickets naar New York City vind je hier!

Op zoek naar reistips over Chicago? 

Lees dan ook: 24u in Chicago: de top bezienswaardigheden in Chicago


 1. Redactie van Liefde voor Reizen

  Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

2 reacties

 • Jurjen schreef:

  Prachtige, enerverende stad! Heerlijk om te bezoeken, altijd iets te doen. Ik maakte ook een kleurrijk schilderij van New York

 • Madeleine schreef:

  En wat dacht je van Bryant Park (waar je je gekochte lunch opeet), een tochtje over het water (hoeft maar een uurtje te duren), de Highline.
  24 uur is kort, maar je kunt best veel doen. En heb je meer tijd:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *