24u in New York: de top bezienswaardigheden in New York City

Gepubliceerd: 03 mei 2017 | Foto: Top bezienswaardigheden in New York!

Soms is het gewoon zo: je komt aan in een geweldige stad maar je kan er maar 24 uur zijn. Eline Gijselings van EF Education First bezocht 5 steden op de Oostkust van Amerika in 7 dagen. Ontdek de topattracties en meest spectaculaire bezienswaardigheden van New York City zodat je zeker niets hoeft te missen.

Start je 24 uur in New York bij Grand Central, het grootste treinstation ter wereld. Ga op in de menigte en laat je leiden naar de Public Library van New York City, slechts enkele “blocks” verder, en recht naast Bryant Park waar je een fantastisch uitzicht hebt op de Empire State Building.

Rockefeller Center

‘S middags bezoek je het Rockefeller Center en loop je langs Saint Patricks Cathedral. Bovenop het Rockefeller Center heb je het beste uitzicht op deze adembenemende stad. Je bent zo enkele uren kwijt aan het maken van die ene selfie voor je Instagram, de mooiste herinnering van je verblijf in New York City.

Central Park

Na je bezoek aan ‘The top of the Rock’ loop je van het Rockefeller Center opwaarts naar Central Park. In de uiterst rechtse hoek van het Zuidelijke gedeelte van Central Park op de kruising met 5th avenue kan je het wereldberoemde Plaza Hotel zien. Als je vooruit loopt op je schema kan je even 5th avenue oplopen waar je alle grote warenhuizen kan vinden uit je favoriete series zoals Gossip Girl en Sex and The City.

Eens je ten Zuiden bent van Central Park loop in Westelijke richting om Columbus Circle te zien en het Time Warner Center. Geniet nadien van een wandeling door het park zelf en kijk hoe locals samenkomen in dit park om een rondje te rennen, lekker bij te kletsen of te lunchen. Koop een heerlijke hotdog of wat pretzels van een foodtruck en beleef New York als een local. 


Times Square 

Van de Columbus Circle loop je naar 8th avenue. Wanneer deze kruist met 42nd Street, ga je links en plots sta je op Times Square. De ideale plek om je avond te spenderen. In de buurt van Times Square kun je enorm veel restaurants vinden. Tony’s Di Napoli is een typisch Amerikaans-Italiaans restaurant waar je lekker grote porties kan eten en ook af en toe het accent uit Brooklyn kan opvangen.

Werp nog een laatste blik op deze stad en zijn indrukwekkende skyline en maak je dan gelijk klaar voor de volgende 24 uur in….

Meer tips nodig?

Vertrek op taalreis met EF Education First en ga Engels studeren in New York op onze eigen EF school en ervaar New York als een local! Onze collega’s ter plaatse kennen trouwens alle hotspots en nemen je graag mee naar de top bezienswaardigheden in New York. Voor meer informatie: http://www.ef.nl/pg/taalcursus/amerika/new-york/

Goedkope vliegtickets naar New York City vind je hier!

Op zoek naar reistips over Chicago? 

Lees dan ook: 24u in Chicago: de top bezienswaardigheden in Chicago

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy